Masca îți provoacă acnee? Iată cum poți preveni această problemă majoră

Dacă în ultimul timp te-ai confruntat cu acnee, în special în zona bărbiei și a obrajilor, acest lucru poate fi cauzat de purtarea măștii de protecție. Află cum poți combate această afecțiune!

Masca de protecție este un accesoriu indispensabil în această perioadă. Însă, deși este extrem de utilă în prevenirea răspândirii noului coronavirus, de multe ori poate crea reale probleme oamenilor.  De exemplu, persoanele care suferă de diferite afecțiuni precum astm sau fibroză chistică se pot confrunta cu dificultăți respiratorii sau chiar cu agravarea bolii dacă poartă masca timp îndelungat.


De asemenea, un număr tot mai mare de oameni a observat că purtarea măștii le-a provocat diferite probleme dermatologice. Cea mai răspândită dintre acestea fiind acneea.

Medicii explică cum acest tip de acnee, numit mecanică, se datorează interacțiunii intense dintre piele și mască. În plus, căldura este și ea un alt factor care favorizează apariția acesteia. Din cauza faptului că pielea este atinsă în permanență de mască, bacteriile intră în piele, provocând o inflamație, ce poate culmina cu apariția acneei.


Specialiștii au observat că cele mai multe probleme apar de obicei în zona bărbiei și a obrajilor. Iar cum temperaturile sunt în continuă creștere, din cauza umidității și a transpirației excesive, aceștia spun că tot mai mulți oameni se pot confrunta în perioada următoare cu această afecțiune.

Așa că, pentru a preveni asta, iată câteva măsuri simple pe care le poți pune în aplicare!

Spală-ți fața înainte și după purtarea măștii

Asigură-te că ai tenul curat înainte de a purta masca. Astfel, bacteriile nu vor mai fi împinse înapoi în piele. Folosește un gel de curățare care să îndepărteze atât murdăria, cât și excesul de sebum. După ce ți-ai dat masca jos, repetă procedeul, însă de data aceasta alege un produs de curățare mai blând, care să nu îți usuce tenul excesiv. Altfel, te-ai putea confrunta și cu acnee și cu dermatită atopică în același timp.


Hidratează-ți tenul

Cum spuneam, curățarea excesivă a tenului poate duce la uscarea acestuia. De aceea, este foarte important să îl hidratezi corect. Însă, ai grijă ce fel de cremă folosești! Alege una cu o textură ușoară, care să nu îți încarce tenul. Ingredientul de care ai nevoie în această perioadă este acidul hialuronic. Acesta ajută la hidratarea, calmarea și refacerea barierei de protecție a pielii.


Renunță la fondul de ten

Combinația dintre mască, căldură și fond de ten poate crește considerabil riscul apariției acneei. Așa că, evită folosirea unui fond de ten cu o acoperire mare, care îți va încărca tenul. În schimb, optează pentru un BB cream sau pentru o cremă hidrantantă sau de protecție solară, cu pigment.

Spală masca după fiecare utilizare

Dacă folosești o mască din material textil, atunci este extrem de important să o speli în mod constant. Pe suprafața acesteia se adăpostesc bacterii care, la contactul cu pielea, nu vor face decât să favorizeze apariția acneei.


Citește și:
Cum să te speli corect pe față – pași simpli pentru un ten frumos și sănătos

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty