Acidul ferulic, ingredientul care nu trebuie să lipsească din rutina ta de skincare

Chiar dacă nu se bucură de popularitatea pe care o merită, acidul ferulic e unul dintre ingredientele care ar trebui să se regăsească în rutina ta de în-grijire!

Acidul ferulic, ingredientul care nu trebuie să lipsească din rutina ta de skincare

Cred că a devenit mai simplu să alergi la un maraton decât să ții pasul cu toate noutățile din industria de skincare. Și asta o spun eu, în calitate de beauty editor. Săptămânal sunt asaltată de email-uri sau reclame care îmi prezintă un nou ingredient-minune, un nou produs care o să-mi schimbe tenul, viața, existența. Așa că te înțeleg perfect dacă nu știi ce funcționează cu adevărat sau ce substanțe ar trebui să incluzi în rutina ta de îngrijire.

Din fericire, fiindcă am ocazia să testez multe produse și să mă consult cu diverși medici dermatologi, te pot ajuta să navighezi mai ușor în acest univers al îngrijirii pielii, care se află într-o continuă schimbare. Iar unul dintre noile ingredientele care chiar merită să se regăsească în rutina ta este acidul ferulic. De ce? Reduce aspectul petelor pigmentare, îmbunătățește fermitatea pielii, ameliorează ridurile și amplifică efectul altor substanțe. Dar, înainte de a vorbi pe larg despre beneficii, să îți explic cum funcționează.

Acidul ferulic este un antioxidant, ce se regăsește în pereții celulelor unor plante sau fructe precum orez, ovăz, mere sau portocale și care are rolul de a proteja pielea împotriva stresului oxidativ provocat de poluare sau de radiațiile solare. Cum acești factori determină îmbătrânirea pielii, acidul ferulic reușește să îmbunătățească aspectul ridurilor, al liniilor fine, al petelor pigmentare, dar și să ofere tenului fermitate, strălucire și o culoare uniformă. În plus, are capacitatea de a potența eficiența altor ingrediente, mergând mână în mână cu diverși antioxidanți.

Potrivit unui studiu publicat în The Journal of Investigative Dermatology, unul dintre beneficiile majore ale acidului ferulic este acela că poate stabiliza alte ingrediente, cu precădere vitaminele C și E, făcându-le să fie mai eficiente și mai durabile. Tocmai de aceea, vei observa că majoritatea produselor de skincare conțin o combinație de acid ferulic și alți acizi sau antioxidanți. De exemplu, serumurile de la The Ordinary și Revox au în compoziție și resveratrol, un antioxidant care, ca și acidul ferulic, neutralizează radicalii liberi, reducând stresul oxidativ și ameliorând acneea, laxitatea pielii sau ridurile. Pe de altă parte, dacă vrei să uniformizezi culoarea tenului, să îi oferi luminozitate și să scapi de petele pigmentare, atunci trebuie să încerci produse care conțin vitaminele C, E, și acid ferulic, așa cum sunt Super Booster-ul C15 de la Paula’s Choice sau serumul C E Ferulic de la SkinCeuticals.

Pentru exfoliere, poți opta pentru Kiehl’s Ferulic Brew Facial Essence, un tratament blând, potrivit inclusiv pentru tenurile sensibile. Formula sa îmbogățită cu acid lactic, ferulic și squalane ajută la îndepărtarea celulelor moarte, îmbunătățind textura și culoarea pielii, și oferindu-i în același timp luminozitate. Iar dacă ești în căutarea unui produs anti-aging intens și eficient, care să conțină și retinol, atunci introdu în rutina ta crema Dr. Dennis Gross Skincare Ferulic Plus Retinol Moisturizer. În plus, fiindcă are capacitatea de a neutraliza radicalii liberi din razele UV, acidul ferulic funcționează de minune și cu cremele cu SPF.

În general, medicii dermatologi recomandă introducerea acidului ferulic în rutina de dimineață, fiindcă îți va oferi protecție împotriva factorilor de mediu externi. Cu toate acestea, trebuie să iei în considerare și celelalte ingrediente cu care a fost asociat. De exemplu, dacă folosești un produs cu retinol și acid ferulic, atunci ar fi indicat să îl folosești seara, pentru a nu crește riscul hiperpigmentării. Chiar dacă acidul ferulic este unul dintre cei mai siguri și mai puțin iritanți acizi din industria de beauty, folosește-l într-o cantitate mică și testează-l într-o primă fază doar pe o anumită zonă de pe piele. Dacă nu te confrunți cu iritații, atunci îl poți aplica în fiecare zi, pe tenul curat și uscat. 

Citește și:
Obiceiuri de îngrijire pe care să le adopți înainte ca semnele de îmbătrânire să apară

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty