8 mituri despre spălarea părului pe care orice femeie ar trebui să le știe

Cum ar trebui să ne menținem aspectul strălucitor al părului și să îl spălăm corect? Iată 8 lucruri cărora ar trebui să le acorzi atenție de acum încolo.

Chiar dacă spălarea părului pare să fie un lucru foarte simplu și uzual, asta nu înseamnă că toate o facem cum trebuie. Deși cunoaștem și mai vedem zilnic câte ceva nou în legătură cu îngijirea părului, există totuși niște mituri care demonstrează tocmai opusul. Dacă ești una dintre acele persoane care folosește apă rece și se spală cu o tonă de șampon, atunci acest articol este perfect pentru tine.


Iată care sunt cele 8 mituri despre cum să ne spălăm părul corect.

1. Temperatura apei

Se spune că spălarea părului cu apă rece ajută la sănătate și redă luciul părului, însă acest lucru nu este adevărat. Deși apa rece poate avea niște beneficii pe termen lung, este recomandat să folosești apă călduță, care deschide cuticula părului și permite înlăturarea murdăriei.

2. Frecvența spălării

Tu cam cât de des te speli pe cap? Multă lume crede că este corect să te speli pe cap zilnic, însă asta este o mare greșeală. Dacă te speli pe cap zilnic și suferi de un exces de sebum pe scalp este pentru că folosești prea mult produs. Părul devine uscat, așa că scalpul începe să producă mai mult ulei pentru a compensa. Media ar trebui să fie undeva la trei spre cinci zile, dar depinde totuși de fiecare. Mai întâi, încearcă să nu te mai speli cu șampon așa des, ca părul tău să se întoarcă la producția sa normală de ulei și după alege o rutină nouă corespunzătoare de spălare, poate chiar vei ajunge să te speli o dată pe săptămână.


3. Spuma

Fie că te-ai obșinuit cu o abordare naturală de îngrijire sau preferi șampoanele de înaltă calitate din saloane, trebuie să nu asociezi spuma pe care o face șamponul cu faptul că acesta curăță. Această spumă apare de fapt în urma unor sulfați dăunători, precum sulfatul lauril de amoniu și sulfatul lauril de sodiu, care se găsesc în aproape oricare șampon sau balsam comercial. Aceste produse îți pot da iluzia că părul tău este mai mătăsos, dar ele de fapt creează un strat de acoperire în loc să-ți hidrateze părul. Șampoanele naturale sau organice nu fac deloc spumă, lucru care nu este neapărat rău, acestea curățând și hidratând părul poate chiar mai bine în comparație cu cele comerciale.

4. Frecarea părului

Un alt lucru incorect pe care multă lume îl face este frecarea scalpului atunci când aplicăm produsul. Dacă te speli pe cap într-un mod mai agresiv tot ce vei face este să-l încurci și să ridici cuticula de pe fir, lucru care aduce la căderea părului. Trebuie de fapt să-l masezi foarte ușor cu mișcări dintr-o parte în alta pentru câteva minute, ca să eviți deteriorarea.


5. Vârfurile

Multă lume folosește excesiv șamponul dând de la rădăcină până la vărf sau chiar și de mai multe ori. Însă, trebuie să folosești puțin și să cureți doar scalpul, pentru că acolo se murdărește și devine uleios. Atunci când clătești șamponul de pe scalp, acesta va curăța și restul părului.

6. Calitatea șamponului

Deoarece am stabilit că nu este nevoie de mult produs pentru a curăța părul, acesta folosindu-se puțin la nivelul scalpului, contează însă și ce fel de șampon folosești și ca acesta să fie de calitate. Așadar, mai bine apelează la un șampon de înaltă calitate precum cele din saloane.


7. Balsam

Cu cât stai mai mult cu balsamul pe păr, cu atât va fi acesta mai benefic, însă asta se aplică la masca de păr, nu și la balsam. Pentru fiecare tip de balsam este indicat pe etichetă timpul optim de stat pe păr, care în mare parte nu depășește 10 minute așa că nu trebuie să pierzi prea mult timp cu acest pas. 

8. Uscarea părului

Ultima etapă pentru îngrijirea corectă a părului este uscarea, dar în niciun caz cu prosopul. Dacă îți prinzi părul într-un turban, firele de păr de la nivelul tâmplei se vor încorda, lucru care duce la căderea părului. Un alt lucru pe care nu ar trebui să-l faci este să-ți freci părul ud cu prosopul ca să-l usuci. Părul ud este extrem de delicat, așa că dacă dorești neapărat să folosești un prosop tapotează-l cu grijă și evită mișcările de răsucire.


Citește și:
Sorin Stratulat răspunde întrebărilor voastre legate de îngrijirea părului acasă

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty