Aparent, sunt și alte lucruri în afară de săpun și apă atunci când vine vorba de curățarea fetei. Cheia este să găsești produsele care ți se potrivesc și să le folosești corespunzător.
1. Spălatul pur și simplu
Când vine vorba de curățarea fetei, procesul poate avea mai mult de 2 etape. Înainte să te speli pe față, demachiază-te. Foarte multe produse de îndepărtare a machiajului nu înlătură corectorul sau fondul de ten în întregime, în special în zona ochilor și a nasului.
Folosește o cremă care are în compoziție și ulei, un emolient sau un ulei de curățare pentru a dizolva și urmele de machiaj mai rezistente. Clătește apoi fața cu apă călduță și gel de curățare (caută ingrediente precum cocamidopropil betaina sau trigliceride de acid caprilic, care sunt sulfați fără surfactanți).
2. Spălarea feței de două ori pe zi
În timp ce unii încă se întreabă de câte ori trebuie curățată fața (în fiecare dimineață și seară sau doar seara), toți dermatologii sunt de acord că spălarea în exces poate cauza iritații și lipsa hidratării feței. Regula este simplă: curăță-ți fața după fiecare antrenament pentru a preveni apariția imperfecțiunilor, iar dacă ai pielea foarte grasă, spală-te dimineața și seara. Pentru pielea foarte uscată sau sensibilă, rămâi la o curățare pe zi, seara.
3. Închiderea porilor
Ne pare rău, dar puteți renunta la obiceiuri precum masarea fetei pentru a îmbunătăți circulația sau stropirea cu apă rece pentru a „închide' porii. Aceștia nu se deschid și închid. De fapt, apa foarte caldă sau foarte rece poate agrava probleme precum rozaceea și roșeața. Acestea fiind spuse, aburul poate totuși să înmoaie uleiul din pori, așadar nu este o idee rea să îți cureți fața în timpul dușului. Masajul, cu toate acestea, nu ajută foarte mult. Exercițiile fizice sunt cele care îmbunătățesc circulația.
4. Cumpără demachiantul potrivit tipului tău de ten
Indiferent de tipul de piele, ai grijă ca în lista de ingrediente să nu apară parfumul, care poate cauza iritații; parabenii (conservanți cu potențial toxic) sau săpunul puternic (usucă foarte tare).
Dacă un demachiant se potrivește, formula (cremă, loțiune, spumă etc.) ține mai mult de preferințele tale. Desigur, persoanele cu o piele mai uscată vor prefera formulele mai hidratante, care conțin de exemplu glicerină sau unt de shea. Dacă ai pielea mai grasă, ți s-ar potrivi mai bine o spumă care lasă pe piele senzația de curat.
5. Folosirea scrubului pentru a exfolia și netezi pielea
Un demachiant cu acid salicilic sau glicolic este mai blând și mai eficient decât exfoliantele granulate, iar amândouă oferă beneficii anti îmbătrânire și ajută la prevenirea imperfecțiunilor. Alternează curățarea fetei în mod regulat (începe să o faci de 3 ori pe săptămână) și modifică programul în funcție de felul în care pielea se simte și arată.
6. Utilizarea loțiunii tonice
O loțiune tonică ce are în compoziție alcool îndepărtează uleiurile naturale, un lucru deloc benefic pentru piele. Loțiunile blânde pot calma pielea și pot regla nivelul pH-ului, dar dacă folosești demachiantul corespunzător nici nu ai nevoie de acest lucru. Îți place totuși senzația pe care ți-o oferă? Alege o variantă blândă, fără alcool.
7. Folosește o perie facială pentru a obține o strălucire sănătoasă
O perie îndepărtează uleiul, murdăria și pielea moartă mai bine decât o pot face mâinile și este totodată mai puțin agresivă față de majoritatea gelurilor de curățare și exfoliere. Cu toate acestea, este bine să nu o folosești în fiecare seară, mai ales dacă aplici ingrediente precum retinol sau acizi. O exfoliere în exces poate cauza inflamații. Ai grijă să îți cureți peria și să o lași să se usuce. Schimbă capătul acesteia la fiecare 3 luni.
Citește și:
Cinci greșeli de machiaj care te îmbătrânesc
Foto: Imaxtree