8 greșeli de machiaj și hairstyling care te pot îmbătrâni fără să îți dai seama

Ne-am obișnuit să căutăm produse și modalități prin care să ne păstrăm tinerețea, însă de cele mai multe ori uităm că poate există greșeli de machiaj și hairstyling care te pot îmbătrâni, fără să îți dai seama.

8 greșeli de machiaj și hairstyling care te pot îmbătrâni fără să îți dai seama

A îmbătrâni este un proces normal, de care ne-am obișnuit însă să ne speriem. Asta înseamnă că încercăm o mulțime de produse pentru a încetini efectele trecerii timpului, însă în căutarea elixirului tinereții, este posibil să faci mai multe greșeli de machiaj și hairstyling care te pot îmbătrâni, fără să îți dai seama.

Evident, cremele și produsele de înfrumusețare fac minuni, însă te poți transforma complet și dacă eviți aceste greșeli.

1. Nu ai grijă de sprâncenele tale

Sprâncenele pot schimba complet expresia facială, așadar este bine să te asiguri că au mereu forma potrivită. În plus, nu te feri să aplici produse de stilizare și colorare. Renunță la sprâncenele foarte subțiri, un trend din anii ’90 pe care ne-am dori să nu-l mai revedem prea curând.

Lasă firele de păr să crească și, între timp, folosește un creion de sprâncene pentru a umple spațiile goale sau chiar și produse pudră, pentru un efect mai natural.

2. Nu folosești primer

Dacă ai observat deja apariția primelor riduri fine, atunci este indicat să folosești un primer, deoarece în cele mai multe cazuri el conține acid hialuronic sau silicon, aceste ingrediente fiind perfecte pentru a umple acele mici goluri, lăsând o piele perfectă. În plus, ajută la aplicarea mai bună a fondului de ten, așadar este un pas important pentru un machiaj perfect.

3. Părul tău este lipsit de strălucire

Părul tern îți poate schimba complet înfățișarea, așadar dacă nu îți dorești un look îmbătrânit, asigură-te că ai mereu o culoare vibrantă, plină de strălucire.

Poți obține acest aspect la salonul tău, însă există și produse pe care le poți aplica singură. Totodată, o variantă homemade este să îți clătești părul cu un amestec de oțet cu apă.

4. Nu folosești fondul de ten potrivit

Când vine vorba de fondul de ten există două greșeli mari pe care le poți face. Fie nu alegi nuanța potrivită, fie nu reușești să îl aplici așa cum ar trebui. Asigură-te că îți alegi culoarea în funcție de subtonul pielii tale, iar pentru aplicare, fie folosești degetele, fie o pensulă, fie un burețel, ultima variantă asigurând de cele mai multe ori look-ul cel mai natural.

5. Nu folosești linia potrivită de eyeliner

Știm că aplicarea unui eyeliner poate fi o provocare, mai ales dimineața. Cu toate acestea, se pare că o linie foarte groasă te poate îmbătrâni, așadar este de preferat să alegi o linie fină, chiar la baza genelor. Fie exersezi cu un eyeliner de tip stilou, fie cu ajutorul unui creion khol, pe care îl poți întinde ușor pentru un look mai delicat.

6. Nu folosești fard de obraz

Fardul de obraz îți oferă acel look natural, plin de viață, însă asta nu înseamnă că trebuie să alegi o culoare prea puternică sau un produs care conține și glitter. Pentru un machiaj simplu, care să-ți pună în evidență trăsăturile, aplică un produs cremă cu ajutorul degetelor sau a unei pensule. Fii atentă și la culoare, acel roșu intens rareori va arăta bine.

7. Ai un ton al părului prea rece

Dacă nu știai, este momentul să iei măsuri, deoarece se pare că tonurile și chiar culorile reci scot în evidență trăsăturile, așadar și ridurile. Încearcă tonuri mai calde, de exemplu cele de caramel și alege suvițe discrete, mai deschise la culoare, care să-ți încadreze fața, luminându-ți astfel întregul chip.

8. Folosești prea multe produse pudră

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, chiar și tenul gras devine mai puțin lucios, așadar nu ar trebui să exagerezi cu produsele pudră, deoarece vor da un aspect îmbătrânit pielii. Folosește produse cremoase, care dau mai multă strălucire pielii. Dacă nu poți renunța la pudra ta, alege o variantă translucidă sau una pe bază de minerale.

Citește și:
Greseli de frumusete pe care frantuzoaicele nu le fac niciodata

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty