Daca ai incercat toate sugestiile auzite pana acum, dar niciuna dintre ele nu a functionat, iata care sunt sfaturile noastre, sfaturi pe care probabil nu le-ai mai auzit pana acum.
1. Incearca produse care contin santal
Esenta preferata din parfumul tau este si o arma eficace impotriva acneei. Uleiul de lemn de santal a fost folosit timp de mii de ani in medicina traditionala indiana si chinezeasca, fiind cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene si antiinflamatorii. Poti incerca sa prepari propria solutie anti-acneica. Dilueaza niste ulei de santal pur cu apa de trandafiri sau un ulei hidratant, cum ar fi cel de jojoba, iar apoi aplica pe zona afectata.
2. Foloseste un ulei de curatare
Poate ca tocmai ai trecut peste teama cauzata de uleiurile pentru fata, dar ai incercat vreodata un ulei pentru curatare? S-ar putea sa fie exact solutia pe care o cauti! Uleiurile de curatare elimina uleiul produs de pielea ta, asa ca este recomandat sa folosesti un astfel de ulei inaintea solutiei tale normale pentru curatare, mai ales daca ai un ten gras. Acest lucru elimina, de asemenea, machiajul.
3. Spala des fetele de perna
Iata un gand nelinistitor- patul tau gazduieste extrem de multe bacterii! Fetele de perna murdare pot cauza blocarea porilor. Din moment ce tenul tau este in contact cu acestea un numar relativ de mare de ore pe noapte, este foarte important sa schimbi asternuturile (sau macar fetele de perna) de doua ori pe saptamana, mai ales in cazul in care ai un ten gras.
4. Schimba-ti prosoapele de fata
In aceeasi masura, este extrem de important sa iti schimbi des prosoapele care intra in contact cu fata ta. De asemenea, materialul din care este confectionat prosopul iti poate afecta tenul, asa ca opteaza pentru unele cat mai moi.
5. Foloseste mustar
Da, ai auzit bine! Mai intai, renunta la ideea de a folosi pasta de dinti. Aceasta poate face mai mult rau decat bine- poate cauza o arsura a pielii care va lasa un semn de toata frumusetea si care nu te va parasi mai devreme de 2 saptamani! In schimb, te sfatuim sa folosesti mustar. Mustarul are un continut ridicat de acid salicilic, care este cunoscut pentru efectele sale impotriva acneei. Aplica mustar pe zona cu probleme si lasa sa actioneze timp de 10-15 minute, dupa care clateste cu apa.
6. Opteaza pentru lumina albastra
Ai auzit vreodata de bacteria numita Propionibacterium? Probabil ca nu, asa ca o sa-ti spunem noi ca aceasta este principala cauza a aparitiei acneei. Este recomandat ca persoanele care sufera de acnee sa isi cumpere un instrument care sa neutralizeze aceasta bacterie, cum ar fi cele cu lumina albastra sau cele cu frecventa inalta.
7. Alcalinizeaza-ti dieta (si pielea)!
Stii cum se spune: ‘Esti ceea ce mananci!. Acneea se dezvolta in medii acide, asa ca o dieta alcalina, bogata in verdeturi si cat mai putine produse procesate va preveni aparitia acneei.
Text: Oana Iosif
Foto: Imaxtree