Fie că îți doreșți să încetinești căderea părului, fie că vrei să ai un par strălucitor și sănătos, ți-am pregătit câteva sfaturi din partea specialiștilor despre cum să ai grijă de părul tău.
1. Ai grijă la alimentație
Când vine vorba de păr, putem spune că eșți ceea ce mănânci. Un regim echilibrat o să fie vizibil la nivelul foliculilor de păr, ajutându-i să devină mai rezistenți. Asigură-te că mănânci zilnic legume și că îți iei cantitatea de fier recomandată. Și vitamina D ajută la îngrijirea părului și la menținerea lui mai puternic. Aceste ingrediente le poți găsi și în suplimentele pentru par.
2. Ai grijă la starea ta de sănătate
Dacă organismul tău este epuizat, acest lucru poate fi vizibil și când vine vorba de aspectul părului tău. Este important să te asiguri că alimentația ta este una sănătoasă și că dormi suficient. Poți chiar să faci câteva vizite la medic pentru un control – o problema cu tiroidă, spre exemplu, poate fi un motiv pentru care părul tău se subțiază și se rupe.
3. Nu te stresa
Încearcă să nu te expui la situații stresante pe cât de mult posibil. Când mintea și corpul tău sunt stresate, energia ta nu mai poate asigura îngrijirea părului, fiind concentrată pe regăsirea unui echilibru. Evenimentele precum nașterea, intervențiile care necesită spitalizare sau întâmplările neplăcute pot provoca la rândul lor subțierea părului și ruperea lui. Acestă problemă se poate remedia odată cu reluarea unui program organizat și a stilului de viață productiv de dinaintea schimbărilor.
4. Folosește cât mai puține produse pentru par – nu-ți expune părul la temperaturi ridicate
Folosirea prea multor produse pentru îngrijirea părului îți poate provoca probleme pe termen lung. Încearcă să alegi puține produse și folosește-le în cantități mici. De asemenea încearcă să eviți pe cât de mult posibil să îți expui părul la temperaturi ridicate fără a-l proteja.
5. Fii atentă la nevoile părului tău
Nu uita că scalpul și părul fiecăreia dintre noi este diferit. Ceea ce merge pentru prietena ta, nu are rezultate garantate și în cazul tău. Fii atentă la cum reacționează părul tău la anumite produse și alege să îți personalizezi ritualul de îngrijire. Pentru anumite persoane poate fi potrivită și spălarea zilnică a părului – nu produce ruperea firelor. Cunoaște-ți nevoile părului tău și ai grijă de el.
6. Încearcă keratina
Keratina nu este folosită doar pentru a-ți da un aspect moale al părului. Aceasta poate să îți întărească rădăcinile și ajută la menținerea unui scalp sănătos. Poți încerca o vizită la salon și un tratament cu keratină oricând timpul îți permite.
7. Dacă ai probleme, mergi la dermatolog
Dacă problemele tale în legătură cu căderea părului se agravează, îți recomand să mergi la un dermatolog care o să știe exact care sunt motivele neplăcerilor cu care te confrunți.
Există situații în care aceste problemele ale scalpului sunt cauza unei boli autoimune. De asemenea sunt situații în care căderea părului este ereditară.
Pentru a scapă de genul acesta de probleme, poți încerca numeroase tratamente care includ medicamente recomandate de specialiști, vitamine și chiar varianta implantului de păr. Asigură-te că înainte de a decide ce varianta alegi să urmezi, dermatologul tău îți prezintă toate soluțiile și informează-te asupra tuturor efectelor.
Citește și:
Ce sa nu faci niciodata daca ai parul lung – si cum sa ii mentii lungimea
Text: Zanfir Anamaria
Foto: Imaxtree