7 metode simple și eficiente pentru prevenirea și ameliorarea vergeturilor

Când vine vorba despre inesteticele vergeturi, cel mai bine este să le prevenim, având în vedere că încă nu a inventat nimeni leacul magic pentru dispariția lor completă.

7 metode simple și eficiente pentru prevenirea și ameliorarea vergeturilor

Iar acelea dintre noi care au vergeturi încă de la o vârstă fragedă, știu că nu este deloc simplu să mai scapi de ele.

Să vedem atunci care sunt cele mai simple și eficiente trucuri pentru prevenirea vergeturilor:

Introdu gelatina în dieta ta


Orice crește elasticitatea pielii tale este un aliat cheie în lupta împotriva vergeturilor. Gelatina, derivată din oasele animalelor pe care le consumăm, nu este tocmai un aliment recomandat dacă ești adepta unei alimentații raw-vegane. Însă, dacă nu ești vegetariană și îți place să mănânci carne, află că gelatina încurajează producția colagenului atât de necesar pentru menținerea unui ten frumos și sănătos.

Folosește ulei de cocos pentru hidratarea pielii

Există ceva care să nu se poată rezolva cu ajutorul uleiului de cocos? Uleiul de cocos este foarte eficient atât pentru vindecarea cicatricilor, cât și pentru prevenirea apariției vergeturilor. Vergeturile sunt vizibile la suprafață, însă ruptura produsă în țesuturi este mult mai profundă de atât. De aceea, atunci când folosim tratamente locale trebuie să ne asigurăm că pătrund adânc în straturile pielii.

Uleiul de cocos se încadrează exact în această categorie, fiind absorbit mult mai bine decât majoritatea cremelor și uleiurilor. Este mult mai puțin probabil ca pielea astfel hidratată să mai suporte leziuni cum sunt vergeturile.

Hidratează-te

Și pentru că tot a venit vorba de hidratare, nu putem sublinia suficient cât de importantă este hidratarea. Hidratează-ți pielea cât de des poți, în special după fiecare baie sau duș, pentru a-i menține elasticitatea și bea cât mai multă apă pentru a-ți hidrata întreg organismul din interior.

Ia suplimente cu Zinc

O deficiență de zinc este o altă cauză primară pentru apariția vergeturilor. Zincul este foarte important pentru regenerarea țesuturilor și pentru încurajarea producției de colagen. Și cum carența de zinc este ceva des întâlnit în cazul femeilor, asigură-te că incluzi în dieta ta zilnică alimente bogate în zinc cum ar fi carnea de vită și miel, ouăle, caju, fructele de mare.

O dietă bogată în acizi grași

Să mănânci sănătos este un sfat general valabil, indiferent care ar fi problemele cu care te confrunți sau pe care vrei să le previi. Iar dacă prevenirea vergeturilor este una dintre preocupările tale, atunci asigură-te că ai o alimentație bogată în acizi grași, vitaminele A, C și E și multe proteine.

Exfoliere

Pe lângă faptul că îți exfoliezi pielea, eliberând-o de celulele moarte, îți pui în mișcare și sângele, oxigenând astfel pielea. Exfolierea îți pregătește pielea să absoarbă produsele hidratante pe care i le oferi, stimulând în același timp producția de colagen.

Când nimic altceva nu a dat rezultate, încearcă retinol

Folosim creme cu retinol în mod constant pentru față însă nu știm cât de eficient este și pentru restul corpului. Retinolul accelerează regenerarea celulelor și încurajează producerea de colagen pentru refacerea țesuturilor. Reține însă că nu ai voie să folosești retinol pe perioada sarcinii și alăptării.

Citește și:
Cele mai dăunătoare obiceiuri de frumusețe la care trebuie să renunți!

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty