Tuns corect, bretonul îți poate reîmprospăta întreaga înfățișare, fără a fi nevoie să apelezi la o tunsoare radicală sau la schimbarea culorii de păr. Însă, tuns greșit, vei sfârși cu ceva ce amintește de celebrele tunsori "castron".
Citește mai departe pentru a afla cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre breton, pentru a nu da greș!
Orice sezon este potrivit, însă vara nu este ideală. Transpirația și umiditatea pot face ca părul fin să se lipească de frunte, iar ca părul creț sau ondulat să se umfle peste măsură. Ar fi cel mai bine să aștepți până ce mai coboară mercurul din termometre. Dacă însă ești hotărâtă, ia în considerare un breton mai lung, care să îți și subțieze fața.
Atunci când părul este încă ud, usucă cu foehnul mai întâi bretonul. Dacă începe să se usuce singur, vei avea mai puțin control asupra lui. Îndreaptă foehnul în sus și piaptănă bretonul de sus în jos, concentrându-te pe rădăcina părului.
La aproximativ 4-6 săptămâni.
Dacă ai șuvițe, roagă-ți hairstylist-ul să îți adauge câteva noi și în breton, pentru a nu fi foarte diferit de restul părului tău.
Leagă-ți părul la spate și șamponează doar bretonul. Dacă ai doar foarte puțin timp la dispoziție, doar umezește-l cu apă și apoi pulverizează un spray cu apă de mare pentru a-i adăuga textură. Vei avea ca rezultat aceleași beneficii ale unui șampon uscat, însă fără reziduuri sub formă de pudră și cu mai mult volum.
Nu te opri din a-l tunde. Roagă-ți hairstylist-ul să îi lase lungimea, dar să îi ușureze vârfurile pentru a se aranja mai bine pe măsură ce crește. De asemenea, agrafele de păr reprezintă o soluție bună la problema șuvițelor mai scurte și care nu stau cum trebuie.
Foto: Arhiva ELLE