În realitate, e nevoie de mult mai multă tehnică. Și cum cele mai multe dintre noi nu au urmat un curs pentru asta, este normal să facem greșeli. Iar abundența de produse noi și tutoriale pe YouTube parcă ne complică și mai mult viața.
Iată așadar o lista simplificată cu cele mai comune greșeli pe care le facem când folosim fardul de pleoape.
1. Aplicarea anticearcanului înaintea fardului de pleoape
Când aplici fluidul corector și abia apoi fardul de pleoape, inviți practic pudra care nu s-a așezat pe pleoapă să se lipească de față și să stea acolo toată ziua. Sau poate că aplici încă un strat de anticearcăn în încercarea disperată de a masca fardul închis la culoare picat sub ochi. Pentru a evită toate astea, schimbă-ți rutina.
Aplică pentru început fardul de pleoape, astfel vei îndepărta cu ușurință pudra picată pe restul feței. Apoi poți aplică liniștită anticearcănul, în felul acesta nu îl vei mai irosi și vei fi și mult mai relaxată. Iar dacă nu folosești încă un anticearcăn, ar trebui să începi să o faci pentru că îți scoate și mai mult ochii în evidență. Poți opta pentru o nuanță cu un ton mai deschisă decât culoarea tenului.
2. Aplicarea fardurilor fără a le amesteca
Tuturor ne plac ochii conturați. Pentru asta este foarte important să amesteci cel puțin două culori pentru conturarea genelor și pentru restul pleoapei și încă una foarte deschisă pentru iluminarea arcadei. Important este însă să îmbini cu mare grijă aceste nuanțe, fără să lași să se formeze dungi între ele. Iar dacă folosești un burețel, riscul să se întâmple asta este și mai mare. Nu uita să cureți foarte bine pensula după fiecare utilizare.
3. Utilizarea aplicatorului din burete
Cele mai multe truse de farduri pentru ochi vin la pachet cu mini aplicatoare din buret, cele mai simple ustensile pentru machiajul ochilor. Ele sunt de mare ajutor dacă ești novice în arta machiajului sau dacă vrei să îți împrospătezi machiajul pe parcursul zilei.
Ar fi totuși de preferat să faci un mic efort suplimentar și să optezi pentru pensulele aplicatoare. Dacă nu ești convinsă, poți încerca să machiezi unul dintre ochi cu un aplicator din buret iar celălalt cu o pensulă cu păr natural. Diferența te va convinge. Aplicatorul din burete nu va putea niciodată să aplice și să mixeze fardurile de pleoape cu naturalețea cu care o poate face o pensula profesională.
4. Aplicarea în exces a fardului pe pleoapa inferioară
Când aplici fardul pe pleoapa inferioară este esențial să nu te îndepărtezi de linia genelor. Dacă se formează o dungă prea groasă, vei arată obosită și încercănată, și asta este ultimul lucru pe care ți-l poți dori.
5. Asortarea fardului de pleoape cu culoarea ochilor
Pare logic să îți asortezi culoarea fardului de pleoape cu cea a ochilor. Ce ar putea fi greșit? Este aceeași culoare, nu? Însă pentru a-ți scoate ochii în evidență, pentru a-I face să radieze, trebuie să găsești culori complementare, nu culori asemănătoare. Un contur de aceeași culoare cu cea a irisului nu va face decât să îl umbrească. Dacă totuși ești atât de îndrăgostită de culoarea ochilor tăi încât nu poți ieși din acest stereotip al asortării fardului de pleoape, atunci poți caută cât mai multe nuanțe ale acelei culori. Astfel vei putea să te joci cu intensitatea culorii, poți crea umbre și găsi în final soluția perfectă pentru a-ți scoate ochii în evidență.
6. Folosirea fondului de ten ca substitut pentru o bază de machiaj pentru pleoape
Fondul de ten a fost creat cu un alt scop. Nu ai vrea să îl folosești în locul unui primer. Desigur, este mult mai simplu să cumperi un singur produs sau să întinzi pe toată față același lichid. Problema este însă că datorită compoziției și ingredientelor sale, fondul de ten se poate strânge între pliurile pleoapei, se poate usca, poate căpăta în timp o culoare mai închisă iar tu vei arată obosită, încercănată sau cel puțin neîngrijită. Primerul este special conceput ca o bază de machiaj pentru zona ochilor, astfel încât machiajul să reziste în condiții bune pe durata zilei iar tu să arăți impecabil.
Citește și:
Motive surprinzătoare care duc la apariția ridurilor
Foto: Arhiva ELLE