5 moduri în care îți sabotezi pielea fără să îți dai seama

Ai renunțat deja la zahăr și produse lactate, folosești uleiuri anti-acneice în ritualul de îngrijire și încerci să nu te stresezi prea mult, dar tot îți apar imperfecțiuni pe ten?

5 moduri în care îți sabotezi pielea fără să îți dai seama

Nu, nu trebuie să te resemnezi și să te gândești că așa va fi toată viața ta. Deși probabil ai făcut totul corect, exact cum ți-a spus doctorul tău, află că există cauze diferite pentru aceste erupții. Citește în continuare modurile neașteptate în care îți poți distruge eforturile și învață cum poți remedia problemele.

1. Alimentezi o alergie

Încearcă să elimini alergenii alimentari precum glutenul, lactatele, cafeina, alcoolul și zahărul. Totodată este indicat să notezi într-un jurnal ce mănânci în fiecare zi și cum arată pielea ta. În felul acesta vei observa mai ușor care ar fi posibilele alimente care îți dăunează. În plus, încearcă să nu folosești produse dure pentru acnee și alege ingrediente bazate pe uleiurile naturale, cât mai puțin iritante.

2. Folosești pasta de dinți nepotrivită

Da, știm, poate fi puțin ciudat să îți menționăm acest lucru, însă dacă observi o erupție în jurul gurii este cazul să îți pui întrebări. De regulă produsele pline de chimicale și fluoruri pot ataca pielea, așa că încearcă să folosești o pastă de dinți cu ingrediente cât mai naturale.

3. Îți speli fața în duș

După ce te speli este indicat să aplici imediat următorul produs de îngrijire. Faptul că durează câteva minute până te ștergi cu prosopul poate fi dăunător. Încearcă imediat după curățare să îți echilibrezi pH-ul cu o apă de trandafiri sau un toner, altfel riști să provoci o iritație a tenului dacă ieși imediat afară. Totodată este important să ai filtre de apă.

4. Locuiești într-un oraș cu foarte multă poluare

Dacă locuiești într-un oraș aglomerat poluarea îți poate afecta sănătatea pielii. Chiar dacă urmezi un regim alimentar sănătos, este important să îți susții această detoxifiere prin intermediul unor produse. De exemplu, îți poți ajuta corpul să elimine toxinele cu ajutorul băilor cu sare Epsom, a loțiunilor cu zinc, vitamina E și C și omega 3, 6 și 9.

5. Rutina de îngrijire a pielii nu s-a schimbat din facultate

Este bine să îți amintești că pielea este un organ și are nevoie de nutrienți diferiți în perioade diferite ale anului. Nu trebuie să ai aceleași obiceiuri de îngrijire, deoarece pielea are nevoi diferite în funcție de anotimp. Încearcă să găsești mixul potrivit de enzime, antioxidanți și acizi pentru condițiile climatice.

Citește și:
Cum să arăți extraordinar fără machiaj – 8 sfaturi utile

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty