O manichiura perfecta: Remedii eficiente pentru unghii fragile

Unul dintre simbolurile feminitatii, alaturi tocurile inalte sau rujul rosu, e manichiura ingrijita. Insa unghiile sunt un tesut viu care are nevoie de atentia ta, mai ales daca da semne de fragilitate.

Trateaza-le ca pe niste mici bijuterii – afla de ce sufera unghiile casante si ofera-le protectia si sprijinul necesar.


Cel mai mare inamic al unghiilor cu casante este apa, care le inmoaie si le provoaca exfolierea – cu atat mai mult cu cat e asociata cu detergenti si produse de curatat. Atunci cand te dedici activitatilor domestice, fie si pentru a spala o farfurie, foloseste manusi de menaj din cauciuc. Acestea nu vor permite umiditatii sa atace unghiile, vor menaja stratul de lac, vor incetini cresterea cuticulelor (ce este accelerata tot de contactul cu apa) si, nu in ultimul rand, vor tine detergentii departe de piele, impiedicand deshidratarea sa si aparitia alergiilor.


Un ajutor nepretuit il constituie crema pentru maini si unghii, aplicata seara, astfel incat sa actioneze cat mai intens. Crema aduce un aport important de uleiuri tesutului unghiilor tale, ceea ce le va conferi mai multa flexibilitate.

De asemenea, lacurile fortifiante imbogatite cu minerale si vitamine completeaza structura unghiilor si le acopera cu un strat protector ce impiedica infiltrarea apei si exfolierea lor.

Daca iti faci singura manichiura, acorda o atentie sporita pregatirii unghiilor inainte de aplicarea lacului. Alege, in primul rand, un agent de curatare delicat, care sa nu contina acetona (una dintre substantele care le grabeste degradarea), dar sa fie imbogatit cu vitamine si uleiuri.

Daca unghiile sunt foarte exfoliate, pileste partea unde straturile de tesut sunt separate, astfel incat sa obtii o suprafata neteda, fara crapaturi. Pileste cat mai putin marginea unghiei, locul de unde incepe exfolierea… Inainte de a aplica un lac colorat, aplica un strat de baza – compozitia chimica a lacului de ungii poate ataca si ea tesutul cornos. De asemenea, nu iti lasa unghiile lungi daca nu sunt sanatoase, deoarece lungimea le face mai vulnerabile.


Ca si parul, unghiile contin un procent foarte ridicat de calciu, de aceea dieta ta trebuie sa fie bogata in aceasta substanta. E indicat sa consumi produse lactate, in special iaurtul grecesc. Nu uita nici de vitamina D, a carei lipsa in organism nu permite calciului sa se fixeze in oase, par si unghii – poti lua un supliment combinat cu calciu si vitamina D, daca este necesar.

Daca problema nu se remediaza, poti recurge la combinatiile de vitamine si minerale speciale pentru revitalizarea unghiilor si a parului, pe care le gasesti in farmacii. Inainte de a lua aceasta decizie, consulta-te cu medicul de familie – unghiile casante pot constitui si simptomul altor afectiuni, iar concentratiile mari de minerale pot dauna persoanelor ce sufera sau au suferit de afectiuni renale.

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty