4 moduri prin care sa iti protejezi tenul de efectele tehnologiei

De la snap-uri si selfie-uri si pana la a sta in fata unui computer zi de zi, trebuie sa recunoastem ca ne expunem mai mereu tenul la efectele daunatoare pe care le are tehnologia.

4 moduri prin care sa iti protejezi tenul de efectele tehnologiei

Si, de cele mai multe ori, nici nu suntem constiente de gravitatea acestor efecte negative. Asa ca iata problemele tenului si ale pielii, in general, de care trebuie sa fii constienta si, cel mai important, ce sa faci in privinta asta.

Efectul selfie


Una dintre cele mai mari ingrijorari: selfie-urile ar putea sa ne deterioreze pielea si sa accelereze procesul de imbatranire al tenului.

Ecranele telefoanelor, ale tabletelor si ale computerelor emit lumina albastra. Aceste raze au o lungime de una similara cu cea a razelor UV, ceea ce a dus la ingrijorari ca ar putea avea aceleasi efecte: pigmentare, pete si pierderea mai rapida de colagen din piele.

Desi mai este nevoie de cercetare pe acest subiect, dermatologii sunt de parere ca ar trebui sa evitam lumina albastra pe cat posibil si, in acelasi timp, sa folosim creme de protectie, serumuri si primere.

Citeste si:
10 sfaturi, trucuri & secrete de frumusete din diverse zone ale lumii

Gatul

Multe dintre noi nici nu ne gandim la gat, pentru ca atentia se concentreaza, deseori, pe problemele tenului.

Insa, din cauza statului cu capul aplecat in ecranul telefonului mai mereu, gatul poate sa sufere: pielea sa se lase, iar aspectul sa se modifice.

Un studiu din 2014 a revelat ca uitatul in jos la telefon in timp ce scriem mesaje sau pur si simplu dam scroll pe ecran aplica o forta gravitationala de 5 ori mai mare decat cea normala pe piele, pe gat si pe coloana vertebrala. Atunci cand acest comportament este repetitiv, efectele sunt si mai daunatoare.

Pentru a combate aceste efecte, cauta creme pentru fermitate si tonifiere care sa contina si ingrediente ce stimuleaza productia de colagen, precum retinolul sau vitamina C.

Tenul

Dermatologii au observat o crestere a numarului de pacienti care vin la clinicile lor prezentand o forma de dermatita de contact cauzata de ecranul telefonului.

Si nu este deloc suprinzator, atunci cand te gandesti la toate locurile in care sta telefonul tau (buzunar, poseta, in mana, pe birou etc). Ecranul telefonului se umple de bacterii iar apoi iti atinge fata.

Daca ai piele sensibila care reactioneaza foarte usor la agentii daunatori sau esti deja predispusa la acnee, asigura-te ca ai o rutina bine stabilita de curatare atat dimineata cat si seara. Acidul salicilic este cunoscut pentru efectele sale benefice. Bineinteles, nu uita sa iti cureti si telefonul in mod regulat.

Citeste si:
Semne evidente ca esti dependenta de tehnologie

Riduri in jurul ochilor

Faci asta chiar in acest moment? Fie ca e lumina puternica de la ecran, un font prea mic sau pur si simplu un obicei, suntem foarte predispuse la a face riduri in jurul ochilor inca de cand suntem tinere.

Daca iti dai seama ca te chinui sa citesti textul de pe ecranul telefonului, du-te la setari si fa fontul mai mare. O crema delicata speciala pentru ochi este importanta pentru a-ti ajuta pielea sa ramana hidratata si protejata impotriva semnelor de imbatranire. Incearca una cu retinol, acid hialuronic sau vitamina E.

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty