După ce ai depus toate eforturile ca să te coafezi și să te machezi pentru petrecerile sezonului, vei vrea cu siguranță ca și pielea ta să strălucească.
Din nefericire, aerul rece al iernii nu face o combinație bună cu toate nopțile nedormite. Adaugă un număr considerabil de cocktailuri și stresul provocat de cumpărături și ai obținut mixul pentru o veritabilă criză a tenului. Ce este de făcut?
Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți menții sănătatea tenului în timpul sezonului festiv.
Nimic nu ma face să mă simt mai virtuoasă decât planurile de a nu mai bea nimic în ianuarie. Deja îmi imaginez o serie de postări cu sucuri naturale din legume (glumesc…oarecum). Totuși, un lucru este cert: chiar dacă vom vrea să strălucim de anul nou, paharele în plus consumate în perioada festivă își vor lăsa amprenta asupra pielii tale.
Alcoolul are un impact dublu asupra pielii. Primul efect este deshidratarea. Atunci când corpul tău este deshidratat, acesta va trimite lichidele către organele interne, lăsându-ți pielea nehidratată. Dacă vei consuma alcool mai multe nopți la rând, producția de celule noi va fi compromisă. Pielea va deveni uscată și iritată.
Al doilea efect este dat de cantitatea mare de zahăr din alcool. În mod normal nu ai bea mai multe pahare de sucuri carbogazoase, dar nu ai o problemă cu un număr mare de cocktailuri zaharoase. Zahărul cauzează inflamări ale pielii și ale corpului. Această inflamație cauzează probleme la nivelul colagenului și împiedică refacerea celulelor, ceea ce înseamnă un ten cu aspect neplăcut și riduri.
Soluția: Nimeni nu îți poate interzice să bei câteva pahare la petrecerea de Crăciun, dar trebuie să te asiguri că bei suficientă apă sau ceai între cocktailuri.
Există două tipuri de persoane: acelea care fac cumpărăturile de Black Friday și cele care încă nu au terminat în Ajunul Crăciunului. Dacă faci parte din al doilea grup, trebuie să știi că stresul și panica sunt reale. Împreună cu lipsa de somn, ai obținut o nouă combinație fatală pentru pielea ta.
Atunci când ești stresată, glandele suprarenale eliberează cortizon, care afectează circulația sângelui la nivelul corpului și cauzează probleme ale colagenului din piele. Acest lucru accelerează procesul de îmbătrânire și afectează abilitatea pielii de a se repara.
Soluția: Cum te lupți cu oboseala pielii în timpul sezonului festiv? Primul pas este să îți hidratezi pielea, iar o mască și puțin acid hialuronic te vor salva în acest caz. Aspectul mat poate fi contracarat și cu ajutorul vitaminei C, deoarece aceasta îți va oferi o piele mai luminoasă și mai fină.
Să fim sincere: suntem conștiente de faptul că dormitul cu machiaj pe față este unul dintre cele mai problematice lucruri. Totuși, pare să nu ne pese atunci când este târziu și vrem să dormim. Chiar și folosirea unui șervețel demachiant este o abordare mai bună decât să îți lași fondul de ten să intre în pori toată noaptea. Dormitul cu machiaj pe față este cel mai rău lucru pe care îl poți face pentru tenul tău. Acest obicei este propice pentru infecții bacteriene, ce rezultă în pori închiși și erupții. În plus, îți usucă pielea, cauzând roșeață și sensibilitate, pe lângă faptul că duce la apariția ridurilor.
Soluția: Sunt șanse mari să adormi machiată în luna decembrie, așa că îți recomandăm să folosești un fond de ten cu o formulă cât mai ușoară, prin care tenul tău să poată respira.
Foto: Arhiva ELLE