Iarna are propriul său farmec, dar ai realizat vreodată cât de rău îți poate strica pielea frigul? Aerul rece înlături uleiurile naturale din piele, lăsând-o uscată și sensibilă.
Mai jos puteți regăsi 15 sfaturi pe care le poți urma pentru a asigura bunăstarea pielii tale pe timp de iarnă.
Este tentant să faci un duș fierbinte atunci când este frig afară. Dacă îți iubești pielea, ar trebui să eviți acest lucru. Folosește apă călduță atunci când te speli, deoarece dușurile fierbinți îți usucă pielea, iar aceasta se poate crăpa dacă nu o hidratezi imediat după.
Chiar dacă ești afară sau în casă, aerul este mai uscat iarna. Ca rezultat, apa se evaporă mai repede din corpul tău. Din acest motiv, trebuie să bei multă apă și să îți hidratezi pielea. Deși nu îți va fi la fel de sete ca atunci când este cald afară, trebuie să îți amintești mereu de acest aspect.
Produsele care au funcționat bine vara pot să nu fie la fel de potrivite pe timp de iarnă. Alege produse de curățare hidratante. Dacă ai acnee sau erupții, folosește produse care conțin ceramide, acid hialuronic și serumuri de hidratare. Evită măștile, peelingurile și orice fel de produs care conține alcool.
Ai nevoie să îți protejezi pielea de frig și zăpadă dacă trebuie să petreci timp afară. Poartă mănuși și căciulă și nu uita de crema cu protecție solară. Evită și să ieși afară după ce te-ai spălat pe mâini sau după ce ai făcut duș. Așteaptă ca pielea ta să se usuce, pentru a evita crăparea sa.
Exfolierea pielii te ajută să scapi de celulele moarte. Trebuie să fii atentă cu acest procedeu pe timp de iarnă, deoarece bariera de protecție a pielii tale este deja compromisă din cauza vremii reci. Exfolierea în exces va face și mai mult rău, așa că limitează acest lucru la o ședință pe săptămână.
Pielea de pe mâini este mai subțire și are mai puține glande sebacee decât pielea din alte părți ale corpului. De aceea mâinile tale se crapă și apar mâncărimi atunci când sunt expuse la frig. Dă-te cu cremă și poartă mănuși călduroase ori de câte ori ieși afară.
Cremele pe bază de glicerină si petrol sunt ideale pentru menținerea hidratării. Ar trebui să te asiguri să că exfoliezi pielea de pe picioare ocazional, pentru ca aceasta să poate absorbi mai ușor cremele hidratante.
Acest lucru îți va irita pielea. Este ok să te joci în zăpadă, dar asigură-te că îți schimbi șosetele, pantalonii și mănușile cât mai repede posibil.
Pielea este foarte sensibilă iarna, iar expunerea la alergeni poate declanșa probleme mai grave. Multe persoane sunt alergice la lână, dar o poartă totuși. Dacă ai această problemă poți opta pentru bumbac sau lână sintetică.
Acest lucru se adresează mai ales persoanelor care trăiesc în zone în care este multă zăpadă. Zăpada și razele de soare vor dăuna pielii din jurul ochilor și vor cauza riduri și cearcăne, pe lângă alte probleme.
Măștile făcute în casă îți pot proteja pielea de expunerea la produse chimice. Ingredientele precum mierea, jojoba, avocado, aloe vera și banana te vor ajuta să previi problemele pielii și să te menții strălucitoare.
Cine nu iubește să bea o cană de cafea caldă într-o dimineață rece? Sau un pahar de gin într-o seară răcoroasă? În cantități moderate este ok să le consumi, dar trebuie să reziști tentației de a bea prea multă cafea și prea mult alcool, deoarece acestea îți vor deshidrata pielea.
Nu trebuie să fie una elaborată. Există rutine simple pe care le poate urma oricine pentru a avea o piele sănătoasă. Curăță-ți pielea de două ori pe zi. După ce te speli pe față dimineața, aplică o cremă hidratantă. Seara poți folosi o cremă de noapte.
Mănâncă fructe și legume de sezon. Fructele de pădure sunt o minunată sursă de antioxidanți care îți vor menține pielea sănătoasă de-a lungul iernii. Atunci când corpul tău are toți nutrienții necesari și atunci când bei suficientă apă, pielea ta ar trebui să arate mult mai bine.
Este greu să părăsești hainele confortabile și pătura atunci când este frig afară. Dacă îți iubești pielea, ar trebui să faci exerciții pentru a-ți menține sângele în mișcare și pentru a-ți menține porii curați. Exercițiile te fac să transpiri și să elimini toxinele, iar acest lucru îți întreține sănătatea organelor interne.
Foto: Arhiva ELLE