Toate știm faptul că uleiul de cocos este o adevărată comoară în casa fiecărei femei, dar și în ritualul acesteia de frumusețe. Dar, chiar și așa, pare că modurile în care îl poți folosi nu se sfârșesc, lucru care nu poate decât să ne bucure.
Fie că îl folosești în rutina ta de frumusețe sau deja i-ai alocat un loc de cinste în dieta pe care o urmezi, pare că uleiul de cocos se reinventează pe zi ce trece.
Printre multiplele utilizări pe care le are, dar și a nenumăratelor proprietăți pe care le cunoaștem foarte bine, a devenit în mod rapid unul dintre produsele esențiale din kit-ul fiecărei pasionate de îngrijire a pielii.
Iată selecția noastră în ceea ce privește 15 moduri surprinzătoare de a utiliza uleiul de cocos:
Cu siguranță acneea este una dintre afecțiunile cu care toate ne-am confruntat măcar o data în viață. Pe lângă faptul că îți scade și încrederea de sine, are și puterea, din păcate, să te facă să te izolezi. Așadar, consideră uleiul de cocos un aliat al tău în ceea ce privește acneea și folosește-l de acum încolo. Uleiul de cocos are proprietăți actibacteriene, astfel reușind să îți păstreze pielea curată și lipsită de impurități.
Dacă vrei ca părul tău să fie strălucitor și vara pe plajă, iată că soluția este uleiul de cocos. Pune-l într-un recipient cu pulverizator și folosește-l ori de câte ori părul tău pare lipsit de vitalitate. Crede-ne pe cuvânt, ne poți mulțumi după!
Dacă te-ai săturat de diversele loțiuni micelare care nu îndepărtează așa cum trebuie machiajul, alternativa ideală este uleiul de cocos. Acesta are capacitatea de a îndepărta într-un mod profund machiajul, chiar și pe cel waterproof. Pune câteva picături de ulei de cocos pe dischetele demachiante pe care le ai și începe prin a îndepărta machiajul ochilor. Clătește după cu apă și folosește în prealabil și un gel de curățare.
Uleiul de cocos este un produs excelent pentru păr. Are proprietatea de a-l hidrata în profunzime, dar și de a combate senzația de păr electrizat. Bogat în vitamina E, părul tău nu va mai fi la fel de lipsit de vitalitate și strălucire. Folosește-l drept mască de păr înainte de a te spăla cu cel puțin 30 de minute.
Probabil că este o tehnică nouă pentru tine, însă, având nenumărate proprietăți antibacteriene, acesta are capacitatea de a reduce bacteriile existente. De asemenea, te poate ajuta și în ceea ce privește sângerările gingivale.
Data viitoare când ai probleme cu gâtul inflamat, folosește uleiul de cocos drept un adjuvant în această problemă. Combină uleiul de cocos cu mierea, iar astfel durerea va dispărea. Repetă această soluție de câteva ori pe zi, iar gâtul tău se va ameliora semnificativ.
Adaugă câteva picături de ulei de eucalipt și câteva linguri de ulei de cocos și îți poți lua adio de la răceală! Uleiul de cocos are proprietatea de a reduce răceala, dar și a scădea temperatura. De asemenea, poți folosi această soluție drept masaj pe frunte în cazul în care te confrunți cu o durere de cap.
Poate că nu mai este un secret pentru tine, dar uleiul de cocos îți hidratează tenul în profunzime de la prima utilizare. Îl mai poți folosi drept scrub, alături de câteva linguri de zahăr. Folosește acest mixt de două sau trei ori pe săptămână pentru a-ți păstra pielea cât mai catifelată și hidratată.
Cu toate avem cearcăne și cu toate ne simțin deranjate de prezența lor. Fie că dormi suficient și te hidratezi corespunzător, ele tot sunt acolo. Astfel că, folosește câteva picături de ulei de cocos și masează-ți zona de sub ochi. Dacă vei repeta această procedură zilnic, cu siguranță cearcănele se vor diminua.
Uleiul de cocos este ușor de digerat, astfel că el îți va oferi un plus de vitalitate în doar câteva momente. În același timp, permite și arderea grăsimilor într-un ritm extrem de alert și poate fi inclus în orice masă a zilei. Îl poți folosi atât în mesele de dimineață, cât și la prânz sau seară. Poate fi folosit chiar și în salate sau în diferite rețete.
Poate că și tu te-ai confruntat la un moment dat cu o eczemă, astfel că știi cât de deranjantă este. Folosește câteva dischete îmbibate în ulei de cocos și masează ușor zona afectată. Inițial, ar fi de preferat să testezi această metodă și să vezi dacă este în regulă pentru tenul tău și nu provoacă alte afecțiuni.
Arsurile la stomac sunt o afecțiune destul de incomodă. În loc să folosești diferite pastile, încearcă uleiul de cocos în combaterea acestei afecțiuni. Reduce arsurile, dar în același timp atenuează și refluxului acidului gastric.
Atât femeile, cât și bărbații se confruntă cu mătreață. Acest lucru se datorează scalpului uscat. Uleiul de cocos are capacitatea de a hidrata în profunzime firul de păr datorită proprietăților pe care le are, incluzând vitamina E. Uită de diferitele tipuri de șampon care promit îndepărtarea mătreții și apelează cu încredere la uleiul de cocos.
Știm cât este de important ca pensulele noastre de make-up să fie curate la fiecare utilizare a lor în ceea ce privește make-up nostru zilnic. După ce te machiezi, folosește uleiul de cocos pentru a le curăța, iar ulterior lasă-le să se usuce pe un prosop curat.
Proprietățile lui actibacteriene au capacitatea de a reduce diferite leziuni și răni pe care le ai. Înainte de a te da cu ulei de cocos pe rănile pe care le ai, asigură-te că te dai cu apă și peroxid de hidrogen pentru a curăța în profunzime zona respectivă. Pentru leziunile minore este o soluție excelentă, însă pentru cele mai grave este nevoie de diferite alte ingrediente.
Text: Iulia Brăslașu
Foto: Shutterstock