Pentru siguranța ta, ar fi cel mai bine să apelezi mai întâi la un serviciu profesional, care îți oferă oameni de încredere și cu experiență. Experimentele de acasă pot fi, într-adevăr, distractive și îți mai pot diversifica rutina, însă nu toate dintre acestea vor duce la bucuria ta. De aceea, am întocmit o listă cu cele 10 trucuri și tendințe de frumusețe care nu sunt numai eronate, ci și distructive.
1. #KylieJennerChallenge: mărirea buzelor acasă
Când mezina familiei Kardashian-Jenner, Kylie, a negat folosirea injecțiilor cu acid hialuronic și a pretins că buzele sale proeminente se datorează unei metode foarte simple, tot internetul a explodat. Peste noapte, sute de tinere impresionabile și doritoare ale unor astfel de buze au postat videoclipuri în care apar cu un pahar sau cu o sticlă la gură, trăgând în plămâni tot aerul din obiectul respectiv. Într-adevăr această metodă poate să mărească buzele temporar și, chiar pe parcursul timpului, paharul a fost înlocuit de produse profesionale de lip-plumping, dar procedura tot rămâne una periculoasă. Tot procesul poate cauza leziuni tisulare permanente, vase de sânge sparte și chiar senzația de amorțeală sau de pierdere a mobilității din jurul gurii.
2. Corsetele pentru training în obținerea unei talii zvelte
Un trend ce a bântuit istoria modei încă din Renaștere, menținut de Epoca Victoriană, reînviat în anii 50 și pe urmă în anii 80 și reinventat tot de clanul Kardashian, corsetul rămâne o piesă vestimentară imbatabilă. Și nu numai. În decursul anilor s-a constatat că purtarea unui corset pentru câteva ore pe zi, într-o perioadă de timp mai îndelungată, poate să contureze talia, aducându-ți corpul la forma mult dorită de clepsidră.
Ce nu-și dau seama majoritatea adeptelor acestei metode este faptul că, practic, corsetul nu are un efect direct asupra grăsimii, ci doar îți gâtuiește organele. Acest fapt are consecințe terifiante în adevăratul sens al cuvântului. Printre acestea se numără: refluxul de aciditate, atrofierea mușchilor abdomenului, îngreunarea respirației sau scăderea fluxului de sânge. În plus, pe lângă faptul că acesta nu subțiază de fapt cutia toracică, acesta doar zdrobește coastele și le inflamează.
3. Tratamentele homemade de înlăturare a alunițelor
Alunițele: semne ale frumuseții sau pericole iminente? Cei mai mulți dintre noi sunt purtători de alunițe, iar pentru unii dintre aceștia, și poate te regăsești și tu, sunt doar niște semne enervante alături de care au fost condamnați să trăiască. Din nefericire, pentru alții chiar funcționează drept pericole cancerigene. În orice caz, mulți și-au căutat rezolvarea prin intermediul tratamentelor de acasă. Însă ce este cel mai bine este să apelezi la ajutor profesional. Altfel, poți risca să ai parte de inflamații roșii în caz că încerci extractul de vinete sau un alt remediu online, rămâi cu un semn de înțepătură tot restul vieții tale și, ce este cel mai rău, este că nu te poți asigura că alunița nu este canceroasă. În caz contrar, consecințele ar fi tragice.
4. Comanda online a injecțiilor cu botox
Și da, așa ceva există. Și mai rău de atât este că se întâmplă în fiecare zi. Soluția miraculoasă pentru frumusețe, aflată doar la un click depărtare, este oferită pe sute de website-uri care pretind că vând injecții și care îți promit că ajung direct la ușa casei tale în cel mai scurt timp. Și pe jumătate spun adevărul, într-adevăr îți livrează totul acasă, însă problema este că nu știi exact ce îți livrează. Știu că sună foarte tentant dat fiind faptul că ședințele sunt foarte costisitoare, dar mai bine te lași pe mâna unui profesionist care te informează despre cum decurge tot procesul și ce ți se injectează mai exact, mai ales dacă nu ai nicio experiență cu neurotoxinele.
5. Fixativul de păr pentru fixarea machiajului
Într-o imaginație cel puțin trăznită poate să aibă sens motivul pentru care am folosi fixativul pentru fixarea machiajului. Și într-adevăr este o soluție mai ieftină decât o bază de machiaj sau un setting spray. Însă nu este o soluție. Fixativul este extrem de nociv pentru tenul tău și niciodată nu îți va micșora porii așa cum ai sperat. Componentele acestuia pot provoca reacții alergice, roșeață și iritații.
6. Folosirea șamponului de cal
Tot mai multe femei încep să renunțe la magazinele de cosmetice în favoarea pet-shopurilor și a farmaciilor veterinare. Li se promite fortifiere, netezire a firelor rebele, stopare a căderii părului și eliminarea mătreții. Dar șansele sunt ca tu să rămâi total dezamăgită de rezultate. Efectele funcționează, dar numai imediat după spălare. În plus, șamponul de cal conține degresanți puternici, care îți pot usca excesiv părul și pielea scalpului și care îți dezvoltă reacții cutanate neplăcute. Unele dintre ingrediente au proprietăți antiseptice, iar aceste proprietăți antiseptice îți vor afecta echilibrul lipidic al scalpului și al părului.
7. Pasta de ardei iute pentru stimularea creșterii părului
Toată ideea stimulării creșterii părului a plecat de la faptul că cele mai multe condimente iuți au rolul de a îmbunătăți circulația sângelui la nivelul pielii. Totuși, deși este o ipoteză bună pentru activarea creșterii părului, condimentele picante provoacă mai degrabă roșeață și mâncărime dureroasă. Mai mult decât atât, ca și cum iritarea în sine la nivelul scalpului nu ar fi de ajuns, aceasta perturbă pH-ul natural ceea ce afectează calitatea părului. Așadar, astfel de acțiuni ar fi chiar dăunătoare și ce este cel mai bine să faci este să ții o dietă bogată în vitamine, cu masaje capilare și produse de calitate.
8. Folosirea creioanelor colorate în loc de dermatograf
Indiferent de cât de cool și ingenioasă ar părea această idee, răspunsul este un mare nu’. În primul rând, componentele creionului colorat sunt periculoare pentru stratul mucos al ochilor, acestea putând să provoace infecții oculare. Pe urmă, unele dintre culorile, coloranții și stabilizatorii utilizați sunt periculoase pentru întreaga față și, astfel, riști să ingerezi accidental materiale periculoase sau să dezvolți alergii de contact și probleme de piele.
9. Folosirea deodorantului tradițional pe față
Antiperspirantele sunt folosite pentru absorbția transpirației, dar cu siguranță nu au fost făcute și pentru absorbția transpirației tenului tău. Și chiar dacă pare o soluție logică, ei bine într-adevăr, fața ta nu va mai luci pe parcursul zilei, dar în schimb, pielea ta va fi excesiv de uscată și iritată. Și nu numai atât. Deodorantul va înfunda porii, fapt ce cauzează apariția acneei și a punctelor negre.
10. Folosirea lipiciului de hârtie împotriva punctelor negre
Vorbind de puncte negre, deși încercăm din răsputeri să le îndepărtăm, din fericire, există o mulțime de tratamente care ne pot veni în ajutor. Dar ar trebui să știi că niciunul dintre ele nu constă în folosirea lipiciului. Lăsând la o parte riscul de a ajunge în ochi, pur și simplu adezivul provoacă alergii și iritare a pielii, astfel ajungând la un punct mai prost decât de unde ai plecat. De aceea, este bine să utilizezi soluții potrivite și sigure pentru îndepărtarea punctelor negre, de exemplu, benzile speciale pentru curățarea porilor.
Citește și:
10 lucruri din viața de zi cu zi, care te îmbătrânesc
Foto: Instagram