10 obiceiuri care îți afectează părul și pe care trebuie să le eviți cu orice preț

Află care sunt obiceiurile nocive care îți afectează părul și evită-le pentru a avea o podoabă capilară puternică și sănătoasă!

Un păr lung, sănătos, plin de strălucire și puternic este un deziderat pentru majoritatea femeilor. O alimentație echilibrată, efectuarea de tratamente sau un tuns periodic nu sunt însă întotdeauna suficiente pentru a avea podoaba capilară dorită.  De multe ori, lucrurile mici și care au intrat în rutina noastră sunt cele care ne afectează părul și ne sabotează întregul proces de îngrijire.


Iată care sunt cele mai comune obiceiuri care îți deteriorează părul:

 1. Îți speli părul fie prea des, fie prea rar

Există o dezbatere întreagă legată de cât de des ar trebui să îți speli părul. Dacă pe de-o parte, mulți stiliști afirmă că din cauza poluării, a produselor de styling folosite, a reziduurilor adunate pe timpul zilei, este indicat să ne spălăm părul în fiecare zi, la polul opus se află cei care spun că prin spălarea zilnică, părul își va pierde uleiurile naturale, iar utilizarea frecventă a șamponului va avea repercusiuni negative asupra lui. Cum însă fiecare păr este diferit, trebuie să găsești varianta potrivită tipului tău. În funcție de structura părului, de activitățile pe care le ai, alege rutina de îngrijire care ți se potrivește cel mai bine.


2. Îți înfășori părul în prosop după spălare

Probabil că obișnuiești ca imediat după baie să îți înfășori părul într-un prosop, așteptând să se usuce. Nu este însă și cea mai bună variantă! Părul se va electriza, și cu siguranță nu ăsta este efectul dorit.  Soluția ideală este să îl tapotezi în schimb ușor cu un prosop sau cu un tricou din bumbac, fiindcă atunci când este ud, părul este mai sensibil decât  în mod normal.

3. Îți perii părul când e ud

Părul ud este mult mai sensibil și mai predispus la rupere decât atunci când este uscat. Așa că, pieptănarea lui imediat după baie nu ar trebui să facă parte din rutina ta de frumusețe! Varianta ideală ar fi să aștepți cât mai mult posibil, ca părul să se usuce în mod natural, pentru ca apoi să folosești peria.

4. Dormi cu părul ud

E extrem de comod ca imediat după ce ți-ai spălat părul să te pregătești de culcare. Însă, nu este și recomandat. Stiliștii afirmă că dacă obișnuiești să dormi cu părul ud, riscurile ca dimineața să te trezești cu podoaba capilară încurcată și electrizată sunt destul de mari. De asemenea, tot ei recomandă și folosirea unei fețe de pernă din satin, materialul fiind blând cu părul tău, trezindu-te astfel cu un păr mătăsos.


5. Folosești uscătorul de păr imediat după baie

Trăim într-o perioadă extrem de agitată, în care timpul nu ne ajunge niciodată, așa că, de cele mai multe ori, după baie, alegem varianta  cea mai rapidă, de a folosi uscătorul de păr. Însă, utilizarea oricărei surse de căldură asupra părului va avea repercusiuni negative, degradându-l și lăsându-l tern. Încearcă să îl usuci în mod natural, sau măcar așteaptă o oră înainte de a folosi foehnul pentru a preveni deteriorarea lui.


6. Nu folosești protecție termică sau solară

Experții susțin că indiferent de cât de des folosești uscătorul de păr, placa sau ondulatorul, de fiecare dată trebuie să folosești un spray sau o cremă cu protecție termică. Căldura extrem de ridicată a aparatelor folosite îți va deteriora părul, făcându-l să fie degradat și dându-i un aspect nesănătos. De asemenea, și atunci când te expui la soare, este la fel de important să ai grijă și de păr, nu doar de piele. Așa cum înainte de plajă folosești o cremă cu protecție solară pentru corp și față, la fel trebuie să îți protejezi și părul. Astfel vei împiedica ca părul tău să se usuce sau să își piardă din culoare.


7. Folosești o cantitate prea mare de produs

Cu o paletă atât de largă de produse de styling și de îngrijire pentru păr este greu să te abții și să nu îți dorești să le încerci pe toate. Cu toate acestea, nu întotdeauna mai mult înseamnă mai bine. Specialiștii recomandă să rămâi la doar câteva produse și să nu exagerezi cu cantitatea de produs folosită. Mai mult șampon nu va face minuni cu părul tău, ci din contra, îți va usca părul inutil și te va face doar să cheltui mai mulți bani. Folosește o cantitate moderată de produs, în funcție de lungimea și tipul părului tău, însă nu uita că moderația este cheia!


8. Nu folosești produsele potrivite pentru tipul tău de păr

În primul rând este necesar să depistezi ce tip de păr ai pentru a știi care sunt nevoile lui. Apoi încearcă mai multe produse, ia mostre și testează care dintre ele sunt cele mai potrivite pentru tine. De exemplu, dacă părul tău este degradat, caută produse menite să îl hidrateze și să îl regenereze. Dacă ai părul vopsit, atunci orientează-te către produse speciale, care îți vor oferi strălucire și vor menține cât mai mult culoarea vie.


 9. Îți ții părul strâns prea mult

 O coadă sau un coc sunt de cele mai multe soluția cea mai practică și mai rapidă pentru a-ți aranja părul. Însă, dacă obișnuiești să faci asta în mod regulat, părul tău va avea de suferit. Se va rupe mult mai ușor, va deveni mai fragil și scalpul va fi agresat. Încearcă să alternezi coafurile, lăsându-l doar câteva zile prins, pentru ca în restul timpului să îl porți desfăcut.

10. Aplici produsul direct pe scalp

 Cu excepția șamponului, a pudrei și a spumei pentru volum, niciun alt produs nu ar trebui să fie direct aplicat pe scalp. Fie că folosești un serum, un ulei sau o cremă, aplică cantitatea de produs de la jumătatea părului înspre vârfuri. Astfel vei evita ca părul tău să se îngrașe și să devină lipsit de volum.


Citește și:
Moduri în care poți avea mai bine grijă de părul tău, dacă acesta nu a fost vopsit

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty