10 mituri legate de pori, pe care nu trebuie să le crezi

Una dintre problemele cu care cele mai multe femei se confruntă la nivelul pielii este legată de pori. Fiecare dintre noi își dorește un ten cât mai curat și lipsit de imperfecțiuni, dar știm cât de greu este să îl obții, mai ales dacă ai un ten cu tendință acneică.

Cu siguranță, ești în căutarea produsului minune prin care porii tăi să nu mai fie atât de dilatați, iar machiajul să se așeze de la sine. Nu spunem că nu ar exista un astfel de produs, însă de-a lungul timpului și grație puterii internetului, au apărut diferite trucuri prin care porii tăi să nu mai aibă acest aspect. În același timp, au apărut și mituri despre pori, pe care multe dintre femei le-au crezut și le adoptă în rutina lor de frumusețe.


Iată care sunt cele 10 mituri despre pori, pe care nu ar mai trebui să le crezi de acum:

1. Porii sunt deschiși sau închiși

Chiar dacă folosești multe produse și măști prin care „să-ți deschizi porii' și „să-ți lași tenul să respire', toate acestea nu au și o finalitate pentru tenul tău. În realitate, porii tău nu se pot deschide, implicit nici să se închidă. Această confuzie se datorează sebumului pe care tenul tău îl produce de-a lungul timpului, dar și a produselor de machiaj pe care le folosești. Chiar dacă aplici diferite surse de căldură pentru a-ți deschide porii, ar trebui totuși să fii atentă la folosirea lor excesivă.


2. Dacă ai porii închiși înseamnă că ai fața cu impurități

Pe parcursul zilei acumulăm tot felul de impurități din cauza poluării orașului. Atunci când vorbim despre pori închiși, ne gândim instant la coșuri și la puncte negre. Într-o oarecare măsură, este de la sine înțeles. Odată cu impuritățile de pe ten și cu lipsa unei rigori în ceea ce privește rutina pe care o ai, tenul tău nu va mai arăta atât de bine. Diferiți factori precum hormonii, genetica, dar și tipul de ten pe care îl ai joacă un rol important în ceea ce privește starea tenului tău.

3. Porii sunt de fapt puncte negre

Punctele negre apar în momentul în care uleiul produs de tenul tău întră în contact cu aerul și oxidează. Ceea ce ar trebui să înțelegi este faptul că nu toți porii de pe ten sunt puncte negre. Aceste puncte negre apar în urma a mai mulți factori, precum grija pe care o acorzi tenului, incluzând alimentația și somnul de care ai parte.

4. Dacă ai tenul uscat, nu ai probleme cu porii dilatați sau punctele negre


Ai crede că doar persoanele care au tenul gras sau mixt se confruntă cu probleme ale porilor, dar realitatea este cu totul alta. Persoanele care au tenul uscat nu sunt lipsite de aceste probleme. Mărimea porilor este determinată de numeroși factori, iar aici intră în calcul și hormonii. În același timp, expunerea la soare și îmbătrânirea pot cauza oricui porii mult mai dilatați față de obicei.

5. Dacă porți machiaj îți acoperi porii

Există anumite produse care nu îți fac atât de vizibili porii. În același timp, anumite ingrediente care se află în produsele tale de machiaj îți pot provoca până și iritații la nivelul pielii, care la rândul lor se pot transforma în coșuri. Printre aceste ingrediente se numără uleiurile și diferitele serumuri. Dacă îți dorești să porți machiaj, folosește produse non-comedogenice. Diferitele creme cu protecție solară, creme hidratante, dar și produse de machiaj au specificat acest lucru pe ambalaj.


6. Soarele te ajută să ai tenul curat

Acest mit a pornit de la faptul că acea căldură pe care soarele o produce va elimina excesul de ulei produs de tenul tău. În realitate, expunerea excesivă la soare nu face deloc bine tenului tău. Un sfat ar fi să folosești o cremă cu protecție solară zilnic, indiferent de anotimpul în care te afli.

7. Dacă îți cureți tenul de mai multe ori pe zi o sa ai tenul mai curat

Diferitele produse de curățare a feței, cum ar fi exfoliantele, îți pot irita și mai mult tenul, mai ales dacă ai un ten cu tendință acneică. Și cum în viață este bine să păstrezi un echilibru, același lucru se aplică și în cazul rutinei de îngrijire a feței. Este în regulă să îți cureți tenul dimineața și seara, dar nu exagera cu acest lucru.


8. Exfoliantele chimice îți curăță toți porii

Confuzia în ceea ce privește acest mit provine de la felul în care diferitele produse sunt prezentate. Produsele care au ca și specificație faptul că promit o „curățare în profunzime' nu fac altceva decât să îți irite tenul și mai mult. Important este să păstrezi un echilibru în ceea ce privește produsele pe care le aplici pe față.

9. Soluția pentru a avea pori curați este să folosești dispozitive de exfoliere

Cu toată noua tehnologie care există în acest moment pe piață, este și normal faptul că au apărut diferite device-uri care îți curăță tenul în locul tău. Acestea elimină uleiul excesiv pe care pielea ta îl produce, dar în același timp îl și pot agresa, lăsând urme vizibile pe tenul tău, pe care cu siguranță nu ți le dorești.


10. Poți elimina porii cu măști de față

Dacă folosești diferite măști de față sau plasturi speciali pentru zonele cu pori, asta nu înseamnă că vor și reuși să-i elimine. Șansele sunt destul de mici, iar totul are legătură cu mărimea porilor. În acest caz, mărimea lor este strict determinată de genetică, iar acest lucru nu se poate schimba, orice produs ai folosi. Dacă îți dorești ca tenul tău să arate bine pentru un eveniment, poți folosi aceste măști, însă schimbarea pe care o produc nu este pe termen lung.


Citește și:
Tot ce trebuie să știi despre părul facial

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty