Este timpul să separăm adevărul de mit și să aflăm cum stau lucrurile de fapt.
Mit: Mai multă apă înseamnă un aspect mai bun al pielii
Adevăr: Întreabă orice celebritate care este secretul pielii ei hidratate și cel mai probabil îți va răspunde: „Beau multă apă'. În realitate consumul de apă nu ajută atât de mult la hidratarea pielii, doar în cazul în care ești deja extrem de deshidratată. Cel mai bun sfat este să bei cantitatea recomandată de apă (opt pahare pe zi). Ai putea de asemenea să investești într-o cremă bună de față.
Mit: Ar trebui să renunți la machiaj o dată pe săptămână pentru ca tenul să respire
Adevăr: Poți renunta la machiaj dacă vrei, dar asta nu o să îmbunătățească aspectul pielii. Machiajul în sine nu agresează pielea. În schimb, îngrijirea necorespunzătoare o face. Pentru a curăța pielea foarte bine începe cu un ulei de curățare care să îndepărteze urmele de machiaj. Continuă apoi cu un demachiant ușor pentru a înlătura orice a rămas pe față.
Mit: Exfoliere regulată pentru o piele mai curată
Adevăr: Exfolierea excesivă poate, de fapt, să cauzeze inflamații. Limitează-te să folosești exfolierea de două, maxim trei ori pe săptămână. Vrei rezultate mai bune? Asigură-te că folosești tipul potrivit de exfoliant. Dacă ai un tip de piele normal sau gras, optează pentru un exfoliant fizic (o perie de curățare sau un scrub); dacă ai pielea sensibilă sau predispusă la acnee, apelează la un exfoliant chimic (de exemplu un produs care are în compoziție acid glicolic sau acid lactic).
Mit: Poți să îți micșorezi porii cu o îngrijire corespunzătoare
Adevăr: Dimensiunea porilor este de cele mai mult ori determinată de genetică și nu se deschid, închid, măresc sau (din păcate) micșorează. În schimb, ei par mai mari dacă sunt înfundați.
Mit: Elimină toxinele prin transpirație pentru o piele mai frumoasă
Adevăr: Exercițiile în exces nu „curăță toxinele' precum o fac ficatul și rinichii. Până la urmă transpirația este 99% apă și zero la sută carbohidrați și conservanți. Desigur, asta nu înseamnă că ședința de cardio nu are deloc beneficii pentru piele (îmbunătățește circulația, reduce stresul și te ajută să dormi – toate sunt importante pentru a obține acea strălucire a pielii), ci doar că ședința ta de Bikram yoga nu o să te curețe de toate păcatele.
Mit: Botoxul poate preveni apariția ridurilor
Adevăr: Chiar dacă botoxul injectabil poate reduce șansele de apariție a ridurilor viitoare, o injectare prematură a celor care încă nu s-au format poate cauza desfigurare. Dacă totuși vrei un pic de ajutor atunci când vine vorba de riduri, așteaptă până când semnele îmbătrânirii încep să se vadă. Între timp ai grijă de ten, folosind produse cu SPF.
Mit: Produsele naturale de frumusețe sunt mai puțin iritante
Adevăr: În timp ce produsele naturale pot fi lipsite de chimicale agresive, ele conțin uleiuri esențiale din cuișoare, mentă, ghimbir, scorțișoară și arbore de ceai- care pot declanșa reacții alergice pentru unele persoane. Pentru a fi totuși sigură că pielea ta este în siguranță, caută întotdeauna ingrediente de cea mai bună calitate și testează-le înainte de a le aplica pe toată fața.
Mit: Tenul se obișnuiește cu produsele cosmetice dacă le folosești frecvent
Adevăr: Pielea nu își schimbă aspectul neapărat din cauza produselor, ci mai degrabă pentru că are diferite nevoi care variază în funcție de factori intern sau externi (vremea de afară sau schimbările hormonale). Dacă simți că pielea este mai uscată decât de obicei schimbă-ți crema cu una mai hidratantă.
Mit: Vremea rece usucă pielea
Adevăr: De fapt, încălzirea din interior usucă. Să stai undeva lângă căldură, mai ales în această perioadă a anului, se simte atât de bine, dar totodată sursa de căldură absoarbe toată umiditatea din aer – și de pe fața ta. Cu toate astea nu e necesar să renunți la sistemul de încălzire. Poți folosi un umidificator (poți adăuga ulei de mentă) și îl poți lăsa să își facă treaba în timpul nopții.
Mit: Ești dependentă de balsamul de buze
Adevăr: Nu neapărat. Îl iei peste tot cu tine și nu-ți imaginezi viața fără el. Deci, ești dependentă? Poate doar din punct de vedere emoțional. Balsamul de buze are emolienți care creează o barieră pentru a menține buzele hidratate. Această barieră previne uscarea cauzată de diferite elemente, așa că nu, nu balsamul este cel care deshidratează.
Citește și:
Cum să te trezești dimineața cu o piele mai fină și un păr mai sănătos
Foto: Arhiva ELLE