Senzația aceea de piele excesiv de curată' după folosirea gelului de duș nu este semnul unei curățări profunde, ci, mai degrabă, un strigăt de ajutor. Pielea încearcă să vă informeze că a rămas fără bariera naturală de protecție, și-a pierdut nivelul de apă și de uleiuri naturale și că este foarte uscată și deshidratată și, în cele mai grave cazuri, foarte iritată.
Acest lucru se poate întâmpla oricui, însă este o problemă deosebit de frecventă în rândul celor care au pielea uscată și sensibilă. Și, cu toate că este o idee extraordinară să vă hidratați pielea folosind o loțiune de corp bună, cea mai bună modalitate de a combate uscăciunea – înainte de a ieși de la duș! – este să utilizați un gel de duș care vă va hrăni și curăța simultan pielea. Vestea bună? Există multe geluri de duș care vă pot ajuta să ameliorați această problemă. Unul dintre acestea este gelul de duș Bioderma Atoderm, un gel de duș pentru piele uscată care are efect intens hidratant și totodată calmant. Prin ingredientele sale calmante și emoliente, acest gel de duș pentru piele uscată ajută la reducerea senzației de piele care ține'.
Potrivit specialiștilor, când vine vorba de alegerea celui mai potrivit gel de duș pentru piele uscată, acesta trebuie să îndeplinească mai multe cerințe, iar fără sulfați' este doar una dintre acestea.
Chiar dacă nu conțin sulfați, multe geluri de duș au în compoziție agenți tensioactivi duri și agenți de curățare care vă lasă pielea curată, dar care elimină și sebumul, uleiul său natural… ceea ce este o problemă majoră dacă pielea este uscată. Dacă vă confruntați cu senzație de piele strânsă sau iritată și cu prurit (mâncărime) intens după duș, s-ar putea să aveți nevoie de un gel de duș special conceput pentru piele uscată.
Pielea uscată are nevoie de mai multă umiditate. Acest lucru înseamnă că ar trebui să apelați întotdeauna la un gel de duș și nu la un săpun (care poate fi mult mai mai aspru cu pielea).
Dacă aveți pielea uscată este vital să aflați care sunt ingredientele care reacționează bine în contact cu pielea și care oferă o ameliorare pe termen lung. Urmăriți aceste produse prietenoase cu pielea uscată:
De asemenea, este important să evitați substanțele dure din gelurile de duș. Alegeți produse care folosesc săpunuri blânde, cum ar fi proteinele din lapte, deoarece acestea ajută la netezirea și catifelarea pielii uscate.
Un alt ingredient extrem de apreciat și de benefic este untul de shea – care nu numai că are o aromă minunată, dar este și un excelent agent de hidratare care se găsește în mod frecvent în gelurile de duș. În mod normal, aceste produse sunt mai cremoase și produc mai puțin spumă, lucru care nu elimină din piele uleiul natural atât de necesar.
Dacă aveți pielea sensibilă, nu mai este nevoie să vă spunem cât de atent trebuie să alegeți un gel de duș.
Produsele care folosesc parfumuri puternice și substanțe chimice dure pot provoca iritații, roșeață și mâncărime. Iar acest lucru înseamnă în mod evident că există deja o gamă întreagă de produse de spălat corporale pe care ar trebui să le evitați.
În mod ideal, gelurile de duș care fac puțină spumă sunt mai potrivite pentru pielea sensibilă. Acest lucru se datorează faptului că de obicei conțin agenți de curățare mai blânzi (denumiți uneori surfactanți). Chiar și așa, însă, aceste produse pot să usuce pielea, ceea ce poate agrava o piele deja sensibilă.
Pentru a contracara acest lucru, alegeți geluri de duș care conțin cremă hidratantă. Urmăriți ingrediente precum:
Dacă pielea este deosebit de iritată, optați pentru geluri de duș care conțin fulgi de ovăz, deoarece aceștia pot calma pielea.