Turneul Lights & Shadows: O călătorie artistică interdisciplinară

Turneul Lights & Shadows: O călătorie artistică interdisciplinară

Andrei Irimia și colegii săi, Răzvan Păun și Thibault Solorzano, anunță cu entuziasm o nouă etapă în cadrul turneului Lights & Shadows. Această serie de concerte este sprijinită și co-finanțată de Administrația Fondului Cultural Național și are ca scop îmbogățirea peisajului cultural din România, promovând în același timp mobilitatea culturală europeană.

Desfășurat între 24 septembrie 2024 și 3 noiembrie 2024, turneul va include 6 orașe din România și 4 capitale europene, oferind publicului internațional o incursiune în universul muzical complex și captivant creat de cei trei artiști.

Programul turneului:

Londra – 24 Septembrie @ World Heart Beat | Ora 19

Paris – 26 Septembrie @ Le Théâtre La Divine Comédie | Ora 21

Bruxelles – 28 Septembrie @ Le Baixu | Ora 19

Berlin – 30 Septembrie @ Passionskirche | Ora 19

Brăila – 12 Octombrie @ Casa Tineretului | Ora 16

Tecuci – 13 Octombrie @ Ateneu | Ora 12

Focșani – 13 Octombrie @ Ateneul Popular „Maior Ghe. Pastia” | Ora 19

Târgoviște – 2 Noiembrie @ Muzeul de Istorie | Ora 13

Deva – 3 Noiembrie @ Teatrul de Artă Deva | Ora 12

Bistrița – 3 Noiembrie @ Sinagoga | Ora 19

Pe lângă concertele cu intrare liberă, proiectul include masterclass-uri de vioară și oportunități pentru elevii din liceele de artă din România să urce pe scenă alături de artiști, oferindu-le o platformă pentru exprimare și explorare creativă. Această inițiativă este susținută prin parteneriate cu licee și școli de artă, precum și prin colaborări cu centre de asistență socială pentru tineri, asigurând o distribuție echitabilă a experiențelor culturale.

Proiectul muzical Lights & Shadows nu doar că va aduce o îmbogățire semnificativă pe plan artistic, dar va și crea oportunități de colaborare culturală între România și alte țări europene, contribuind astfel la consolidarea dialogului intercultural.

Unul dintre elementele unice ale turneului este spectacolul hipnotic din punct de vedere vizual prin care artiștii redefinesc actul performativ, apelând la un sistem special de lumini sincronizate cu fiecare notă muzicală, oferind o experiență vizuală. De asemenea, muzica va fi îmbogățită de interludii poetice susținute de actorii Ilinca Manolache și Marius Manole, adăugând o dimensiune interdisciplinară profundă și captivantă.Parteneriate media: TVR Internațional, Radio Clasic, Radio România Cultural, Ringier România, Capital Cultural, BookHub.ro, Jurnalul de Sâmbătă, Revista Golan.

Despre inițiatorii proiectului:

Andrei Irimia (pianist, compozitor) s-a născut în 1987, la Constanța. A început să cânte la pian de la vârsta de 6 ani și a studiat o gamă variată de stiluri muzicale în primele sale explorări artistice. Anii ’90 au fost marcați de o creștere semnificativă a utilizării înregistrărilor digitale, asociată cu sintetizatoarele, muzica synthpop și alte genuri electronice care încorporează instrumente netradiționale. În această perioadă, Andrei a început să creeze propriile compoziții și a inițiat producții experimentale, abordând diverse stiluri. În cele din urmă, și-a făcut debutul public în 2019 cu EP-ul „Nuit Minimaliste', o lucrare de pian solo. Potrivit artistului, pianul este instrumentul care reușește cel mai bine să medieze și să materializeze ideile și sentimentele prin care se conectează cu lumea. Andrei Irimia creează muzică neoclasică hipnotică, obsedantă și melancolică, iar materialul său de debut este un tribut adus melancoliei și nonșalanței muzicii minimaliste franceze. Melodiile sale delicate liniștesc sufletul în aceste vremuri tulburi și rezonează perfect cu publicul. Cu un profil în continuă creștere pe toate rețelele de socializare, Andrei Irimia a devenit unul dintre cei mai apreciați compozitori contemporani de pian din România. Compozițiile și interpretările sale live au emoționat profund mii de ascultători români, iar lucrările sale au fost incluse în mai multe coloane sonore. Cel de-al doilea album, „All Strings Attached”, lansat în 2022, a fost și continuă să fie prezentat în cele mai importante săli de muzică clasică din România și la festivaluri din Europa.

Răzvan Laurenţiu Păun (violonist) și-a început studiul viorii la vârsta de 7 ani în cadrul Liceului de Muzică Tudor Ciortea', Brașov. În perioada 2004-2016 a obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, printre care: Premiul I – Olimpiada Națională de Interpretare Muzicală – Ploiești; Premiul I la concursul „W.A Mozart' – Târgoviște; Premiul I la concursul „Dan Cumpătă'. A susținut mai multe concerte în calitate de solist și violonist alături de Orchestra Filarmonicii Brașov, De-a lungul anilor a avut ocazia să lucreze cu nume sonore din lumea muzicii, precum: prof. Laura Modorcea, maeștrii Florin Ionescu-Galați și Ilarion Ionescu-Galați, maestrul Victor Rațiu și Mihail Craioveanu (SUA); dirijorul Peter Stark (profesor dirijor la Royal College of Music London și dirijor al Orchestrei Europene de Tineret).

Thibault Solorzano (violoncelist) s-a născut în 1992 în Angers, Franța. Inspirat și ghidat de mama sa, violonistă profesionistă, începe studiul violoncelului la vârsta de nouă ani și absolvă Conservatorul Regional din Angers în 2010. În aceasta perioadă studiază cu Philippe Muller și participă la masterclass-uri ale lui Jérôme Pernoo. A colaborat și a concertat în numeroase orașe din țară. Totodată, este laureat al concursurilor „Paul Constantinescu' 2016 – Premiul al II-lea 2, 2013 – Premiu Special; „Mihail Jora' 2015, Premiul al III-lea. Din anul 2021 cântă alături de Filarmonica Mihail Jora Bacău.

Pentru mai multe informații despre turneu și evenimentele asociate, vizitați www.musicforpeace.ro sau contactați-ne la adresa [email protected]

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial