Știam că la un moment dat nopțile nedormite, sutele de ore petrecute la plajă fără protecție solară și moștenirea genetică mă vor prinde din urmă, dar speram din tot sufletul ca treaba asta să se întâmple cât mai târziu, nu la 30 și ceva de ani. Dacă te uiți la poza din articol, poate ai impresia că exagerez dar, crede-mă, e o diferență considerabilă între cum arăta tenul meu acum șase ani și cum arată azi. Și știu exact care sunt schimbările, fiindcă am acest obicei ușor compulsiv de a mă uita în fiecare dimineață în galeria telefonului și a analiza pozele făcute de-a lungul anilor în ziua respectivă. Cu ridurile din jurul ochilor începusem cumva să mă împac, dar când am observat că fața mea începe să își piardă din volum și pielea nu mai e la fel de fermă, m-a lovit o criză existențială. Mă rog, dramatizez un pic, dar nici fericită n-am fost.
Cum îmi era clar că nu vreau să apelez la filler-e cu acid hialuronic sau la alte proceduri drastice, am început să caut alternative non-invazive, care să îmi îmbunătățească fermitatea pielii și să-mi diminueze aspectul ridurilor, fără să îmi modifice fundamental trăsăturile. Așa am dat peste un articol pe care îl salvasem mai demult despre Sofwave, un tratament cu ultrasunete, care la momentul respectiv încă nu era disponibil în România. Spre fericirea mea, când l-am căutat din nou, l-am găsit și în București, la clinica Asterium HealthCare. N-am mai stat pe gânduri și m-am programat la doamna doctor Oana Spânu, unul dintre specialiștii pe care îi urmăresc constant în mediul online pentru a afla sfaturi utile de skincare.
Știam că sunt pe mâini bune, așa că nu am avut prea mari emoții când am ajuns la clinică. În timp ce îmi aplica o cremă anestezică pe față, dr. Spânu, Medic Primar Dermatolog, a început să-mi explice pe larg cum funcționează tratamentul, la ce ar trebui să mă aștept în timpul procedurii, dar și care sunt rezultatele pe care le poate oferi.
Sofwave este un dispozitiv aprobat de FDA pentru lifting-ul sprâncenelor și tratarea laxității feței și a gâtului. Tehnologia SUPERB™ Synchronous Ultrasound Parallel Beam utilizează ultrasunete distribuite sincronizat și paralel, pentru a penetra eficient și în mod controlat straturile profunde ale pielii. Dispozitivul încălzește țesutul cutanat la temperaturi cuprinse între 60 și 70 de grade Celsius, stimulândând astfel producția de colagen și elastină și inducându-i corpului comanda să reia procesul natural de regenerare și vindecare. Energia ultrasunetelor ajunge la o adâncime de 1,5 mm în derm, ceea ce înseamnă că nu afectează sub nici o formă suprafața pielii și nici țesuturile mai adânci unde se găsesc nervii și grăsimea facială sau vasele de sânge. „Dermul este constituit dintr-o rețea de fibre de colagen și elastină și este responsabil de fermitatea și elasticitatea pielii. Acest țesut suport suferă în procesul de îmbătrânire, datorită modificărilor hormonale și prin fotoelastoza generată în ani de expuneri solare. Acest tip de ultrasunet focalizat, de ultimă generație, țintește controlat doar adâncimea unde găsim această rețea și, prin termocoagulare, stimulează generarea de neocolagen, mai bine organizat și mai dens., explică dr. Spânu. Poate că toate aceste informații sunt mult prea tehnice, însă ce trebuie să reții e că Sofwave e o procedură non-invazivă, ce oferă un efect de lifting sprâncenelor, reduce laxitatea pielii din zona obrajilor, din cea submentonieră (zona de sub bărbie) și a gâtului, și diminuează aspectul liniilor fine și ridurilor.
Revenind la procedura în sine, trebuie să te avertizez că nu e cea mai lejeră terapie pe care am făcut-o. Chiar dacă doamna doctor Spânu a folosit o cremă anestezică puternică, simțeam mici înțepături ori de câte ori aparatul livra energie. Partea bună e, însă, că intensitatea dispozitivului poate fi ajustată în funcție de gradul tău de suportabilitate. Apoi, trebuie să mai știi că aparatul nu e folosit pe întreaga față, ci doar pe frunte, pe obraji, pe gât și submandibular. Pentru mine, cea mai dificilă parte a fost când a tratat zona frunții, însă rezultatele au meritat complet minutele de disconfort.
Când doamna doctor Spânu a terminat procedura, mă așteptam ca tenul meu să fie foarte roșu însă, surprinzător, era doar puțin roz, ca și când făcusem o activitate fizică mai intensă. În câteva ore arăta perfect normal, nu se descuama, nu era inflamat și nici iritat. Un plus foarte mare pentru un tratament care tratează în profunzime pielea. Înainte de a pleca din clinică, medicul mi-a explicat că rezultatele nu se produc peste noapte, ci că se vor instala în timp și vor dura până la aproximativ 12 luni.
Și a avut dreptate. În prima lună nu am observat schimbări majore, însă cam după aproape șase săptămâni, sprâncenele mele păreau mai ridicate, linia mandibulară era mai conturată și mai fermă, iar ridurile de pe frunte – mai puțin vizibile. Apoi, ca să fiu sigură că rezultatele sunt reale, am verificat elasticitatea pielii din zona mandibulei. Până la Sofwave, puteam să trag ușor de piele, ridicând-o aproape 2 centimetri, însă acum îmi e chiar dificil să o prind între degete. Iar acestea nu sunt nici măcar rezultatele finale, fiindcă, așa cum îți spuneam, calitatea pielii va continua să se îmbunătățească în următoarele luni.
Așa că, dacă ești în căutarea unei proceduri care să trateze laxitatea pielii și ridurile, Sofwave e cea mai bună alegere. E un tratament non-invaziv, nu presupune perioadă de recuperare, poate fi făcut și în sezonul cald, e potrivit pentru toate tipurile și tonurile de piele și îți oferă rezultate care durează aproape un an!