Astfel, grija noastră pentru piele începe să se manifeste încă din primele luni de viaţă, atunci când mama aplică bebeluşului un masaj relaxant şi hidratant, folosind uleiurile şi cremele potrivite, şi până la maturitate, fiecare încercând să găsească cele mai bune metode şi produse cosmetice cu ajutorul cărora să încetinească procesul de îmbătrânire şi să confere un aspect sănătos şi catifelat pielii.
Cât de importantă este pielea
Pielea, acest organ atât de important, este reprezentată printr-o complexitate de ţesuturi care formează bariera de protecţie a organelor interne, în faţa bacteriilor şi virusurilor. Pielea este structurată pe trei straturi, respectiv epiderma, derma şi stratul subcutanat. În această structură a pielii se află prima linie a sistemului nostru imunitar, fiind în acelaşi timp suprafaţa senzorială, care transmite către creier impulsurile nervoase corespunzătoare senzaţiilor de cald, frig, durere sau presiune.
Tot pielea este cea care ne ajută să păstrăm temperatura normală în organism, atunci când este foarte cald, asigurându-ne dilatarea vaselor de sânge şi transpiraţia, iar când este frig, contractând vasele de sânge şi păstrând căldura în interiorul organismului. Tot pielea este cea care extrage din razele solare vitamina D, atât de importantă pentru o bună funcţionare a organismului uman.
Astfel, pielea se constituie în principala noastră protecţie în faţa bacteriilor şi virusurilor, în faţa substanţelor nocive, a razelor solare, temperaturilor excesive şi vântului, haina noastră naturală, bariera de protecţie de care trebuie să avem grijă întreaga viaţă, adaptând produse naturiste pentru piele nevoilor acesteia, vârstei şi contextelor parcurse.
Sănătatea şi aspectul pielii
Aspectul pielii prezintă caracteristica de a se constitui în oglinda stării generale a organismului uman. Dacă organismul se confruntă cu dezechilibre la nivel nutriţional, atunci vor apărea şi problemele organice, uşor sesizabile pe culoarea şi textura pielii. Un deficit masiv de vitamine şi minerale va provoca suferinţă la nivelul pielii, astfel că este foarte important să avem o alimentaţie echilibrată, bogată în vitaminele A, C, E, zinc, seleniu, proteine şi acizi graşi.
Printr-o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă, bogată în fructe şi legume proaspete, carne slabă, lactate şi ouă, vom asigura organismului antioxidanţii naturali care au rolul de a încetini procesul de îmbătrânire, manifestat inclusiv la nivelul pielii. O piele sănătoasă, luminoasă şi fină, cu un colorit normal, are nevoie de hidratare, astfel că vom acorda o atenţie specială consumului de lichide.
Tot pentru o piele cu un aspect sănătos, vom alege să facem mişcare în aer liber şi să respectăm orele de somn şi odihnă. Alegând din gama de produse naturiste pentru piele, ne vom răsfăţa cu tratamente cosmetice dintre cele mai variate, dar şi cu suplimentarea nutrienţilor deficitari. Astfel, pielea noastră se va bucura de o infuzie de nutrienţi, de curăţare, hidratare şi întreţinere, încetinind astfel procesul de îmbătrânire şi reducând riscul apariţiei acneei, ridurilor şi depigmentărilor.
Suplimente necesare pentru a ne păstra pielea frumoasă şi sănătoasă
Un dezechilibru instalat la nivel intern sau o moştenire genetică anume, pot genera probleme la nivelul pielii. Astfel, pielea poate manifesta o tendinţă spre uscare, căpătând un aspect fragil şi nu foarte plăcut la atingere, confruntându-se cu exfolierea şi crăparea stratului exterior. În aceste cazuri, se impune luarea măsurilor necesare remedierii dezechilibrelor, apelându-se la suplimentele pentru pielea uscată, un complex de vitamine sau minerale.
Astfel, produsele naturiste pentru piele reprezintă cea mai bună cale de intervenţie atunci când pielea se confruntă cu uscăciunea, depigmentarea şi îmbătrânirea. Folosind produse pentru piele, apelând la pastile de colagen, coenzima Q10 şi biotină pentru piele, dar făcând modificări şi la nivelul alimentaţiei, ne putem bucura oricând, indiferent de vârstă, de o piele luminoasă şi hidratată, încetinind procesul de îmbătrânire celulară.
Sănătatea pielii şi stilul de viaţă
Pielea este învelişul nostru, astfel că este prima imagine pe care o afişăm. Dacă pielea are un colorit palid, este lipsită de luminozitate şi limpezime, este brăzdată de riduri sau acneică, atunci înseamnă că se confruntă cu o serie de contexte interne care generează aceste schimbări.
Indiferent de vârstă, sănătatea pielii va fi dictată şi de stilul de viaţă. O viaţă sedentară, o alimentaţie bogată în grăsimi şi dulciuri, consumul de alcool şi tutun, nu vor întârzia să îşi lase urmele pe calitatea şi aspectul pielii. Astfel, alegând să facem mişcare fizică, să petrecem mult timp în aer liber, să mâncăm echilibrat şi să ne hidratăm, să dormim suficient şi să folosim produse naturiste pentru piele, vom reuşi să asigurăm pielii noastre un aspect mereu sănătos, revigorat şi tânăr.
Părul şi unghiile
Unghiile sunt considerate, din punct de vedere anatomic, tot piele, fiind reprezentate de o formă mai solidă de epidermă, o foaie îngroşată de cheratină. Firul de păr este format la rândul lui dintr-o fibră subţire realizată tot prin suprapunerea straturilor de cheratină. Alegând să folosim produse naturiste pentru piele, ne ajutăm unghiile şi părul, oferindu-le doza necesară de colagen, vitamine şi minerale cu ajutorul căreia vor căpăta un aspect sănătos.