Top 3 cele mai frecvente cauze ale durerii de genunchi

Durerea de genunchi este o problemă frecvent întâlnită, care afectează oameni de toate vârstele, indiferent de nivelul de activitate al acestora.

Durerea de genunchi este o problemă frecvent întâlnită, care afectează oameni de toate vârstele, indiferent de nivelul de activitate al acestora. Indiferent dacă ne referim la o accidentare, la suprasolicitarea genunchiului sau la afecțiuni care se dezvoltă pe parcursul vieții, durerile de genunchi pot provoca un disconfort semnificativ și o stare generală neplăcută. Citește mai departe pentru a afla care sunt 3 dintre cele mai întâlnite cauze ale durerilor de genunchi. 


  1. Artrita

Artrita genunchiului este o afecțiune serioasă și dureroasă, care tinde să se agraveze pe măsură ce înaintăm în vârstă. Cel mai comun tip de artrită întâlnit este osteoartrita, care poate afecta unul sau ambii genunchi. Există diverse tratamente care ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor, inclusiv osteotomia de genunchi

Osteotomia genunchiului este o intervenție chirurgicală care implică efectuarea unei tăieturi într-unul dintre oasele din partea inferioară a piciorului. Scopul acestei proceduri este de a ameliora simptomele artritei prin realinierea piciorului, reducând astfel presiunea asupra zonei afectate.


  1. Ruptură de menisc

O altă afecțiune care poate provoca durerea la genunchi este ruptura de menisc. O ruptură de menisc reprezintă una dintre cele mai frecvente leziuni ale genunchiului. Orice activitate care implică răsucirea sau rotirea forțată a genunchiului, în special atunci când se exercită greutate pe acesta, poate conduce la ruperea meniscului.

Genunchii conțin două bucăți de cartilaj în formă de C, care funcționează ca un amortizor între tibie și femur. O ruptură de menisc poate provoca durere, umflare și rigiditate. De asemenea, este posibil să simți o senzație de blocaj în genunchi și să te confrunți cu dificultăți în întinderea completă a piciorului.

  1. Bursită

O altă afecțiune comună este bursita la genunchi. Săculeții cu lichid (bursele) din apropierea articulației genunchiului devin inflamați atunci când este prezentă această problemă. Aceste burse au rolul de a reduce frecarea și de a amortiza punctele de presiune dintre oase, tendoane, mușchi și piele din jurul articulațiilor.


Oricare dintre bursele de la genunchi poate fi afectată de inflamația dureroasă, însă în cele mai multe cazuri, bursita genunchiului apare deasupra rotulei sau pe partea interioară a genunchiului, sub articulație.

Bursita genunchiului provoacă durere și poate limita capacitatea de mișcare. Tratamentul include o combinație de tehnici de autoîngrijire și tratamente medicale pentru a ameliora durerea și inflamația.

Sportivii sunt expuși la dezvoltarea unor afecțiuni ale genunchiului. Cu toate acestea, orice persoană poate să prezinte dureri și probleme, fie odată cu înaintarea în vârstă, fie din cauza unor leziuni sau lovituri. Este important să te prezinți la medic încă de la primele simptome, pentru ca afecțiunile să nu se agraveze. 


Un diagnostic precis, stabilit la timp, te poate feri de suferință și îți poate îmbunătăți viața. Nu ignora semnele bolii și cere sprijin specializat pentru a-ți desfășura în continuare activitățile obișnuite. 

Genunchiul este una dintre părțile corpului care necesită îngrijire corespunzătoare. La fiecare mișcare, genunchii sunt solicitați, astfel că disconfortul în această zonă trebuie tratat cu seriozitate. Prezintă-te la medic atunci când te confrunți cu dureri și urmează recomandările specialiștilor pentru a elimina orice disconfort care apare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial