Suplimentele cu omega-3 – când sunt recomandate și cum să le alegi pe cele potrivite

Suplimentele cu omega-3, adică cele care includ acizii grași esențiali EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic) sunt benefice pentru sănătatea cardiovasculară, funcția cognitivă, starea de spirit și multe altele.

Suplimentele cu omega-3, adică cele care includ acizii grași esențiali EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic) sunt benefice pentru sănătatea cardiovasculară, funcția cognitivă, starea de spirit și multe altele.


În continuarea acestui articol vei descoperi când este recomandată suplimentarea cu omega-3 și cum să faci alegerea potrivită organismului tău când vine vorba de suplimente.

Când este recomandată suplimentarea cu omega-3

  1.  Când există un deficit alimentar

Dacă nu consumi suficiente alimente bogate în omega-3, cum ar fi peștele gras (somon, ton, macrou), avocadoul, semințele de in, semințele de chia sau nucile, suplimentele pot fi o modalitate de a asigura un aport adecvat de acizi grași omega-3.


  1.  Când există risc crescut de boli cardiovasculare

Persoanele cu un istoric familial de boli de inimă sau cu factori de risc cardiovascular, cum ar fi nivelurile ridicate de colesterol sau tensiunea arterială crescută, pot administra suplimente cu omega-3.

  1. Când există o inflamație cronică

Omega-3 poate ajuta la diminuarea inflamației cronice din organism, în special a celor legate de afecțiuni precum artrita reumatoidă, boala inflamatorie intestinală sau alte boli inflamatorii.

  1. Pentru îmbunătățirea funcției cognitive și a stării pozitive de spirit

Suplimentarea cu omega-3 este benefică pentru îmbunătățirea funcției cognitive, dar și pentru gestionarea stării de spirit și a tulburărilor psihiatrice, prevenind depresia și anxietatea.

  1. Pe perioada prenatală și postnatală

Femeile însărcinate și care alăptează ar trebui să introducă în alimentație suplimente cu omega-3 pentru dezvoltarea normală a creierului și a ochilor copilului și pentru a sprijini sănătatea mamei.


Cum să alegi un supliment potrivit cu omega-3

  1.  Conținutul de EPA și DHA

Alege un supliment care furnizează o cantitate semnificativă de EPA și DHA, deoarece acești doi acizi grași sunt cei mai benefici pentru sănătatea cardiovasculară și cognitivă.

  1. Calitatea uleiului

Optează pentru un supliment cu omega-3 care provine din surse de încredere și care este testat pentru puritate și lipsa contaminanților, cum ar fi metalele grele și PCB-urile (policlorbifenili).

  1. Tipul suplimentului

Suplimentele cu omega-3 sunt disponibile sub formă de ulei de pește, ulei de krill sau ulei de algă. Alege forma care se potrivește cel mai bine nevoilor și preferințelor tale dietetice.


Dozare și instrucțiuni

Înainte de administrarea suplimentului cu omega-3, citește prospectul și urmărește dozarea recomandată și instrucțiunile de administrare ale acestuia. În general, este recomandat să consulți un specialist înainte de a începe suplimentarea cu omega-3 pentru a obține recomandări personalizate.

Naturalis Omega 3 forte conține acizii grași EPA și DHA și vitamina E. Compușii grași sunt benefici, având un rol esențial în funcționarea normală a inimii. DHA contribuie la menținerea funcției normale a creierului și la menținerea vederii normale. Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 250 mg de EPA și DHA. Vitamina E contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Suplimentul se poate achiziționa din farmaciile Catena.


În concluzie, suplimentarea cu omega-3 poate fi benefică pentru anumite categorii de persoane și condiții de sănătate, dar este important să alegi un supliment de înaltă calitate și să discuți cu un medic sau un dietetician pentru recomandări personalizate înainte de a începe un regim de suplimentare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial