Cum să scapi de stres transformându-ți casa într-un loc mai confortabil și mai plăcut

Vrei să scapi de stresul acumulat în ultimii doi ani și să-ți transformi casa într-un loc mai cald și mai plăcut? Iată câteva sfaturi care să te ajute în procesul de amenajare pentru a te bucura de o locuință așa cum îți dorești.


Eliminarea stresului îți poate aduce multiple beneficii. Casa este locul tău special, un spațiu intim unde petreci momente care ar trebui să fie cât mai relaxate și cât mai plăcute.

Din acest motiv, să trăiești într-un spațiu curat, liniștit și ordonat îți poate îmbunătăți sănătatea, deoarece în el te poți odihni bine și te poți bucura de o stare de spirit extraordinară. Așa că, atunci când locuința nu îți oferă confortul de care ai nevoie, e momentul să faci niște schimbări.


Desigur, ca să-ți pui planurile în aplicare ai nevoie de un buget. Atunci când acesta îți depășește așteptările, poți solicita un credit de nevoi personale. Unul dintre motivele pentru care oamenii solicită credite de nevoi personale este tocmai dorința de a-și duce la bun sfârșit planurile de redecorare.

Cum să-ți transformi casa într-un loc confortabil, lipsit de stres

După cum știi deja, spațiul unde ne desfășurăm activitatea are un impact major asupra nivelului de stres. Un spațiu dezordonat sau înghesuit epuizează psihic, în timp ce culorile puternice și stridente folosite în exces pot înrăutăți stările depresive. Hai să vedem în continuare ce poți să faci să readuci confortul și relaxarea în casa ta!

Fă ordine și curățenie

Primul lucru de care trebuie să ții cont pentru a crea un mediu plăcut este punerea lucrurilor în ordine. Redecorarea locuinței nu îți oferă efectul dorit dacă nu menții curățenia și ordinea. Sortează-ți lucrurile pe categorii, aruncă sau reciclează ce nu folosești, apoi depozitează în sertare sau cutii tot ce a fost lăsat la întâmplare.


Pune-ți plante prin casă

Amplasarea de plante prin casă va face spațiul mai armonios. Pentru multe culturi, plantele simbolizează creșterea și abundența. Integrarea lor în decor nu te va ajuta doar să înfrumusețezi locul, ci să și scapi de stres având grijă de ele. Pe de altă parte, plantele contribuie la purificarea aerului, dându-i prospețime.

Lasă spații goale

Pentru a scăpa de stres și a-ți crea un loc cât mai plăcut, trebuie să îți organizezi spațiul în funcție de mobilierul de care dispui, dar fără să-l supraîncarci. Dacă îți umpli camera cu mobilier și obiecte nu vei putea circula cu ușurință prin ea. Este indicat să faci curățenie des și să elimini tot ce nu folosești sau nu este în stare bună.


Adu lumina în casă

Lumina naturală este un stimulent excelent pentru starea de spirit, așa că încearcă să găsești o modalitate prin care să te bucuri de cât mai mult soare în locuință. Schimbă perdelele groase cu unele din materiale mai fluide, care permit luminii să pătrundă în cameră.

De asemenea, un truc prin care poți obține o cameră luminoasă este să te folosești de oglinzi în spațiile înguste și să alegi nuanțe deschise pentru pereți. Mai mult decât atât, obiectele cu suprafețe lucioase reflectă lumina, astfel că, decorându-ți casa cu accesorii metalice și din sticlă, încăperea va părea mai spațioasă.


O soluție la fel de bună este să plasezi lămpi și lampadare cu iluminare slabă, încercând să creezi un efect de lumină naturală.

Alege cu grijă culorile

Este dovedit faptul că gama de culori pe care o alegi atunci când îți decorezi casa îți influențează starea de spirit. Există culori care au un efect mai puternic în eliminarea stresului și relaxarea organismului.

Te poți bucura de un loc mai cald, mai senin, mai echilibrat și mai plăcut, folosind următoarele culori când alegi obiectele decorative sau de mobilier.


  • Galbenul și auriul deschis îți vor da energie;
  • Verdele te va conecta cu natura și cu toate beneficiile ei;
  • Rozul deschis te va ajuta să te relaxezi și să ai un somn liniștit;
  • Albastrul crește productivitatea și ajută la concentrare.

Parfumează-ți casa

Parfumează-ți casa pentru o relaxare deplină. Poți folosi odorizante, uleiuri esențiale sau lumânări parfumate.

Este important să alegi o aromă care subliniază și completează interiorul. De exemplu, în dormitor ar trebui folosită o aromă moale, liniștită, precum cea de levănțică sau mirodenii cu accente dulci. Parfumurile puternice și vibrante funcționează bine în camera de zi și pot stimula activitatea. În spațiile în care vrei să fii mai alert, optează pentru arome cu note citrice sau mentolate.


În concluzie, pentru o bună dispoziție în locuință fă schimbările necesare pentru mai multă ordine, libertate de mișcare și iluzia de spațiu. Asigură-te că mobila nu stă în drum, optează pentru mobilier cu margini rotunjite atunci când vrei să achiziționezi piese noi și renunță la obiectele vechi, deteriorate.

Dacă ai nevoie de bani pentru a-ți duce la bun sfârșit planurile de redecorare, poți solicita un împrumut la Provident. Pentru a face un calcul estimativ al creditului pe care vrei să-l soliciți, folosește calculatorul de credit de pe site-ul instituției.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial