Sunt verzi și frunzoase – și îți fac bine. Din păcate, majoritatea oamenilor nu consumă suficient din aceste „mașinării ale nutriției'.
Legumele frunzoase verzi sunt încărcate cu fibre, vitamine, minerale, antioxidanți, iar unele, cum este varza kale, conțin compuși anticancerigeni care ajută ficatul să descompună substanțele chimice cauzatoare de cancer la care ești expus zilnic.
Evident, acestea sunt niște legume din care este bine să consumi mai mult.
Alimentația corectă în combinație cu un complex natural de slăbit este arma secretă care te poate scapă de kilogramele în plus. În acest sens noi recomandăm Chocolate Slim care are un preț de nerefuzat.
Acest tip de alimentație nu doar te ajută să te simți plin de energie ci totodată te poate ajută să slăbești.
Printre legumele frunzoase verzi care oferă beneficii excepționale pentru sănătate și nutriție se numără varza kale, spanacul, varza fără căpățână, varza cu căpățână, mangoldul, varza chinezească (bak choy) și frunzele de muștar.
Însă acestea nu sunt alimente pe care majoritatea oamenilor le mănâncă zilnic.
Din fericire, există metode simple de a adăuga mai multe legume frunzoase verzi în alimentație ca să te poți bucura de numeroasele lor beneficii pentru sănătate.
Dacă te presează timpul, cumpără verdețuri congelate
Unii cumpără varză kale sau varză fără căpățână în stare proaspătă și le lasă să putrezească înainte să apuce să le gătească și să le mănânce. Prepararea verdețurilor proaspete necesită un pic de muncă în plus, motiv pentru care verdețurile congelate sunt o alternativă bună. Le poți prepara rapid pe plită sau la microunde și nu vei reduce valoarea nutritivă. Legumele sunt congelate la vârful perioadei lor de prospețime și adesea își păstrează mai multe vitamine decât cele proaspete, care își pierd o parte din valoarea nutritivă înainte de a ajunge în farfuria ta. De asemenea, verdețurile congelate sunt mai ieftine și pot fi depozitate timp de mai multe luni în congelator.
Adaugă legume frunzoase verzi în smoothie
Fenomenul smoothie-urilor verzi este înfloritor, căci oamenii adaugă varză kale și spanac în smoothie-uri pentru a le crește valoarea nutritivă. Varza kale sau spanacul nu par cele mai gustoase ingrediente pentru smoothie, însă când le combini cu fructe de pădure sau alte fructe, gustul verdețurilor abia se observă. Începerea zilei cu un smoothie verde îți oferă un start în forță în ceea ce privește cota zilnică de legume.
Fă cipsuri din varză kale
Când vrei ceva crocant și un pic sărat, fă cipsuri din varză kale în loc să desfaci o pungă cu cipsuri de cartofi cu multe calorii. Unge ușor frunzele de kale cu ulei de măsline și presară-le cu sare. Pune-le pe o tavă de copt în așa fel încât să nu se atingă între ele. Coace la 204 grade Celsius timp de 8 – 10 minute. Apoi savurează o gustare crocantă care chiar îți face bine.
Fii „oportunist' cu verdețurile
Caută ocazii de a adăuga legume frunzoase verzi la alimentele pe care le mănânci deja. Fă rost de o pungă de verdețuri congelate și amestecă-le în următoarea ta omletă. Adaugă-le data viitoare la pizza, sandvici sau rulou. Fă supă în oala pentru gătire lentă și adaugă verdețuri pentru un plus de putere antioxidantă. Unii chiar le pasează și le încorporează în aluatul de negrese sau tort pentru a se simți mai puțin vinovați că mănâncă o tratație dulce!
Mănâncă în fiecare zi o salată
Fă-ți un obicei din a începe prânzul, cina sau ambele cu o salată ca să poți „integra' cât mai multe verdețuri sănătoase. Nu te mulțumi cu salata iceberg. Umple-ți bolul de salată cu o varietate de legume frunzoase verzi precum spanacul, varza și rucola. Nu uita de năsturel. Acesta dă un gust piperat care contrastează bine cu căpșunele și alte fructe pentru salată. Nu folosi un sos fără grăsimi. Acesta va îngreuna asimilarea de către organism a carotenoidelor liposolubile din verdețuri.
Care este concluzia?
Nu subestima puterea legumelor frunzoase verzi. Au calorii puține, dar sunt bogate în substanțe nutritive – și perfecte pentru orice masă.