Rețetă Vascar: cum se prepară cea mai gustoasă caserolă picantă?

Gustul mâncărurilor din copilărie este o amintire dragă pentru mulți dintre noi.

Compania Vascar propune o rețetă delicioasă, care să ne răsfețe papilele gustative și să ne amintească de mâncarea pregătită de bunici. Vascar este un producător de mezeluri, specialități din carne, conserve, semipreparate și carne fresh, cu o istorie de peste 37 de ani și două branduri apreciate, Moldova în Bucate și Vascar. Compania colaborează cu chef Horia Vîrlan, care a conceput următoarea rețetă savuroasă:


Caserolă picantă din cârnați țărănești cu busuioc și pulpe de pui

Ingrediente (pentru 4 persoane):

– 500 de grame de cârnați țărăneșți cu busuioc de la Moldova în Bucate, brand premium Vascar (aceștia trebuie tăiați în felii groase);

– 500 de grame de pulpe fară os, tăiate cuburi;

– 2 linguri de caș uscat, mărunțit;

– 2 roșii fără coajă, tăiate cuburi;

– 3 linguri de ulei;

– o ceapă de dimensiuni medii;

– 2 morcovi noi, tăiați feliuțe;

– 3-4 căței de usturoi, tăiați feliuțe;


– o cană de supă/apă caldă;

– 2 crenguțe de cimbru;

– o jumătate de cană de pesmet;

– 2 linguri de pătrunjel verde, tocat;

– sare și piper negru.

Mod de preparare:

Primul pas este rumenirea pulpelor de pui în ulei încins. După ce s-au rumenit, ele trebuie scoase și așezate pe o farfurie caldă. În tigaia în care au fost puse pulpele de pui, așezați feliile groase de cârnați țărănești și așteptați să se rumenească, după care le puteți scoate și așeza peste pulpe. În locul lor, puneți la sotat în tigaie ceapa, morcovii și un praf de sare. Aceste ingrediente trebuie sotate la foc mic, iar după 5-6 minute, puteți adăuga roșiile, usturoiul și crenguțele de cimbru. 

Așteptați 4-5 minute, iar apoi adăugați supa sau apa, în funcție de ce ați decis să folosiți, bucățile de pui, feliile de cârnați și puțin piper măcinat. Lăsați acest sos la fiert timp de 20-30 de minute, iar în acest interval de timp, amestecați pesmetul cu pătrunjelul și cașul mărunțit. Compoziția obținută trebuie presărată peste sote-ul de cârnați și pui.


Următorul pas este să puneti cratița în cuptorul încins la temperatura de 210 grade Celsius și să o lăsați acolo timp de 5-6 minute. În acest mod, pesmetul va fi gratinat, iar preparatul va fi gata pentru a fi servit. 

Savurați această caserolă picantă alături de o salată verde sau de o salată de roșii cu busuioc și cu siguranță vă veți bucura la maximum de gustul copilăriei! Puteți pregăti această rețetă ori de câte ori aveți poftă de un preparat autentic sau chiar atunci când urmează să aveți musafiri. Este o rețetă delicioasă, care încântă atât prin gust, cât și prin miros.


Dacă doriți să pregătiți și alte rețete tradiționale, la Vascar veți găsi produsele de care aveți nevoie. Acestea sunt realizate din ingrediente de cea mai bună calitate și sunt condimentate atât cât este nevoie, pentru a obține o aromă deosebită. 

În plus, este important de știut faptul că Vascar aplică din 2005 cele mai riguroase standarde de calitate din domeniul alimentar. Această companie este certificată International FOOD Systems High Level. 

„În fiecare an, alocăm un buget pentru modernizare și retehnologizare, pentru a ne conforma celor mai înalte standarde de calitate’, spune Directorul General Vlad Ciuburciu (Vascar).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial