Ne aflăm în pragul unei noi ere a tratamentelor estetice în România și, dincolo de peisajul familiar al injectabilelor, tendințele din estetica medicală promit să redefinească și să ridice standardele de frumusețe.
Epoca standardelor uniforme de frumusețe se estompează și, de câțiva ani, deja, celebrarea individualității este noul trend în estetica medicală. Practicienii cu experiență folosesc un mix de tehnici și proceduri pentru a sincroniza trăsăturile, pentru a întineri aspectul și a îmbunătăți contururile, păstrând, în același timp, acele caracteristici distinctive ale fiecărei persoane în parte, din care derivă unicitatea.
Valentin Burada, fondatorul SWISS Clinics, descrie ceea ce numim Revoluția în medicina estetică: „În noua eră a medicinei estetice, se pune accent pe importanța armonizării cu trăsăturile naturale, mai degrabă decât, pur și simplu, umplerea fețelor. La intersecția dinamică a frumuseții și medicinei estetice, Swiss Clinics îmbrățișează esența autentică a călătoriei în evoluția standardelor de frumusețe și propune soluții personalizate pentru a obține rezultate grațioase și schimbări cât mai puțin dramatice'.
Chirurgia facială este cea mai populară metodă pentru rejuvenarea trăsăturilor faciale. O varietate de intervenții, de la blefaroplastie și rinoplastie, cantopexie (cat eyes chirurgical) și gropițe în obraji, până la liftingul facial total sunt realizate de cei mai profesioniști medici esteticieni din România, în cadrul Swiss Clinics, cea mai extinsă rețea de clinici de chirurgie estetică și microchirurgie reconstructivă din România, cu prezență în 40 de orașe. Grație noilor tehnologii, intervențiile de chirurgie plastică facială sunt acum foarte sigure și pot fi asociate pentru a fi realizate mai multe în cadrul aceleiași sesiuni chirurgicale.
Spitalul Swiss a fost alegerea Marei Bănică pentru intervenția de lifting facial total
Liftingul facial total, una dintre cele mai solicitate intervenții estetice în cadrul Swiss Clinics, care întinerește aspectul pacientului cu câțiva ani, este asociat, în mod frecvent, cu proceduri precum cea de blefaroplastie (intervenție chirurgicală pentru corectarea aspectului pleoapelor), așa cum, recent, a fost recomandat pentru Mara Bănică, jurnalist și persoană publică. Mara Bănică a fost operată în cadrul spitalului Swiss, iar recuperarea a fost ușoară și rezultatul, peste așteptări.
Pentru anul acesta, Swiss Clinics estimează că liftingul facial total va fi una dintre cele mai solicitate intervenții de chirurgie estetică în România.
Protocolul preoperator
În cadrul Swiss Clinics, pacientul va discuta cu medicul despre ceea ce presupune intervenția, fiind explicate riscurile potențiale și vor fi realizate măsurători pentru a fi aleasă varianta optimă.
Starea de sănătate a pacientului va fi evaluată și vor fi discutate alergii, afecțiuni medicale, tratamente medicale etc., precum și rezultatele analizelor obligatorii ce trebuie făcute în proximitatea intervenției.
Fiecare pacient va primi un plan personalizat de pregătire pentru intervenție. Sunt uzuale recomandări precum oprirea tratamentelor cu medicamente de tip anti-inflamatoare sau aspirină și a anticoncepționalelor. Reducerea expunerii la soare și reducerea la minimum a fumatului sunt, de asemenea, recomandate.
Bloc operator propriu
Orice intervenție chirurgicală și non-chirurgicală în cadrul rețelei Swiss Clinics este realizată de medici de excelență, în facilități moderne, dotate cu cele mai noi tehnologii. În București, spitalul Swiss dispune de propriul bloc operator, dotat la cele mai înalte standarde, ce poate susține atât intervenții chirurgicale simple, cât și complexe, parte a unor intervenții multidisciplinare.
Protocolul postoperator
În funcție de complexitatea intervenției, pacientul poate fi spitalizat într-una dintre rezervele din cadrul spitalului Swiss. Aici este monitorizat 24/7 de liniile de gardă și beneficiază de îngrijire în condiții hoteliere de top.
În cazul intervențiilor cu o complexitate redusă și, în special, acolo unde intervenția a fost desfășurată sub anestezie locală, pacientul poate părăsi clinica fără a fi nevoie de spitalizare.
Recuperarea postoperatorie
Aceasta diferă în funcție de tipul intervenției și de particularitățile organismului, însă, se recomandă, în mod uzual, evitarea efortului fizic intens pe perioade variabile. În funcție de intervenție, recuperarea postoperatorie este susținută de tratament medicamentos prescris de medicii Swiss Clinics, iar controalele la intervale periodice sunt esențiale.