Renovarea casei de vacanță: 5 aspecte de știut

Casa de vacanță este locul în care vrei să te relaxezi și să uiți de grijile și de aglomerația orașului. Fie că te bucuri de o casă la țară, la munte sau la mare, aceasta va avea nevoie de întrețineri și renovări periodice, mai ales dacă este o casă bătrânească sau un spațiu pe care-l folosești doar câteva zile pe an.


Dacă ți-ai propus să renovezi casa de vacanță și să te bucuri mai des de timpul liber pe care-l ai, atunci ia în considerarea următoarele aspecte, găsește materialele, piesele de mobilier și decorațiunile în reducerile de Black Friday și distrează-te alături de cei dragi!

Repară sau schimbă instalațiile casei de vacanță

La foarte multe case de vacanță, în special cele bătrânești, există posibilitatea ca rețeaua de instalații să fie șubredă, fisurată sau chiar spartă. Există totuși soluții moderne prin care poți evita aceste probleme, însă înainte de toate va trebui să repari întreaga instalație.


În zonele izolate, de munte sau în localitățile rurale este mai dificil să te bucuri întotdeauna de apă, iar acest lucru îți poate crea disconfort pe perioada vacanțelor. O soluție facilă este de a monta un hidrofor în puț care să alimenteze locuința cu apă.

Totodată, dacă te-ai decis să petreci sărbătorile de iarnă la casa de vacanță, însă îți este teamă că nu vei beneficia de apă caldă, atunci poți instala un boiler electric care va încălzi apa numaidecât. În cazul în care casa de vacanță nu are încă instalație electrică, atunci alege variantele pe gaz sau lemn.

Consolidează structura casei

Un alt pas important de care trebuie să ai grijă periodic este integritatea casei: a pereților, podelelor, tavanului, subsolului, mansardei și acoperișului. Din cauza intemperiilor structura casei poate fi compromisă. Cu toate acestea, dacă te bucuri de o clădire rezistentă în timp și împotriva șocurilor puternice, atunci încearcă să păstrezi mentenanța pereților, prin acoperirea crăpăturilor și vopsirea lor.


Investește în confortul termic

Fie o localitate din rural, o casă izolată la munte sau chiar una în apropierea Mării Negre, o locuință neizolată termic poate cauza, în timp, foarte multe probleme atât ție, dar și obiectelor din interiorul acesteia. Pentru a evita orice scenariu de coșmar: viscol, zgomot puternic sau infiltrații de apă, este recomandat să renovezi pereții interiori ai casei și să montezi materiale ce izolează bine, precum vata minerală, polistirenul, spuma poliuretanică, etc.


Securitatea locuinței de vacanță

Poate una dintre cele mai importante aparaturi moderne pentru casa ta de vacanță este echipamentul de securitate. Deoarece vei lipsi perioade lungi de timp, este important să instalezi un sistem cu camere video ce îți va furniza imagini în timp real. În cazul în care observi o activitate suspectă, poți suna numaidecât la poliție. Cu atât mai mult, poți monta becuri inteligente pe care le poți controla de la distanță, dar și o boxă și un sistem de alarmă cu aceleași funcții. 


Alege piesele de mobilier și decorațiunile

Chiar dacă nu petreci foarte multe zile pe an la casa de vacanță, este important ca decorul, piesele de mobilier și celelalte obiecte să fie în ton cu gusturile tale. Astfel, te vei simți întotdeauna ca acasă, iar zilele tale de concediu vor fi mult mai plăcute.

Indiferent de dimensiunea casei, încearcă să ai un pat principal și unul pentru musafiri, cel din urmă putând fi înlocuit cu o canapea. Totodată, ține câteva piese vestimentare în dulapurile din locuința de vacanță, păstrează o masă de dining pentru petreceri, dar și mai multe scaune pliabile, în cazul în care vei avea mai mulți musafiri.


Cu atât mai mult, alimentează întotdeauna bucătăria și baia cu produse esențiale, precum hârtie igienică, prosoape de hârtie, produse pentru păr și corp sau soluții de curățat casa și vasele, astfel încât data următoare când vei veni în vacanță, să nu fi nevoit să cumperi aceste consumabile.

Nu în ultimul rând, alături de instalația sanitară pentru baie și bucătărie, vei avea nevoie și de alte facilități moderne, precum o sursă de încălzire – pentru perioadele reci, dar și aragaz, fierbător, grill electric, frigider și alte electrocasnice pe care le consideri importante și pe care le vei putea folosi, în funcție de sistemul de alimentare: electric, gaz sau lemn.


Foarte multe persoane și-ar dori să aibă o casă de vacanță, un loc în care se pot duce ori de câte ori simt nevoia. Dacă tu ai o astfel de reședință, atunci cu siguranță te numeri printre cei norocoși! Ai grijă de casa de vacanță și petrece clipe memorabile în orice sezon, alături de familia și grupul tău de prieteni!

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial