Rame de ochelari pentru fața rotundă: Ghid de stil  pentru EA și EL

Atunci când cauți acele rame de ochelari ideale, cel mai probabil te vei confrunta cu situația în care nu vei ști exact ce ți se potrivește.

Rame de ochelari pentru fața rotundă: Ghid de stil  pentru EA și EL

Atunci când cauți acele rame de ochelari ideale, cel mai probabil te vei confrunta cu situația în  care nu vei ști exact ce ți se potrivește. Primul punct de plecare este întotdeauna forma feței tale,  iar mai apoi detalii precum coafura, culoarea ochilor sau brandul ochelarilor.  

Indiferent că vorbim de ochelarii de vedere sau de ochelarii de soare, forma feței este un criteriu  de la care să pornești în căutarea acelor rame de ochelari care să te avantajeze cel mai bine.  Dacă forma feței tale este rotundă, atunci acest articol este pentru tine: EA sau El.  

Ce înseamnă fața rotundă? 

Fața rotundă este definită de caracteristicile sale circulare, linii netede, obraji plini și pomeți înalți.  Reprezentativă este simetria acesteia și faptul că lungimea feței este aproximativ egală cu lățimea.  Fruntea și linia maxilarului sunt aproape la aceeași distanță, iar linia părului este mai lată decât la  majoritatea celorlalte forme ale feței.  

De aceea, cele mai bune rame ochelari față rotundă, atât pentru bărbați cât și pentru femei, vor  fi cele cu unghiuri ascuțite, dreptunghiulare, pătrate, geometrice, cat-eye, sau cele care au linii  puternice în zona sprâncenelor pentru a atrage atenția asupra secțiunii superioare a feței, precum  și rame browline și pline, deoarece acestea oferă structură, îmbunătățesc trăsăturile și alungesc  fața.

Rame de ochelari dreptunghiulare pentru fața rotundă 

Așa cum menționam anterior, ramele de ochelari potrivit pentru fața rotundă sunt în principal  cele cu formă dreptunghiulară, cu unghiuri ascuțite, pentru a echilibra senzația de volum. Sunt o  alegere populară (chiar cea mai bună alegere) de ochelari față rotundă, deoarece unghiurile și  liniile drepte creează senzația de subțiere a feței.  

Designul simplu al ramelor dreptunghiulare le-a transformat într-o piesă versatilă pentru ochelari,  una potrivită atât pentru ținute casual, cât și pentru cele elegante. Acești ochelari față rotundă cu  rame dreptunghiulare au un contur elegant care îi face un accesoriu atemporal, clasic, fiind o  opțiune potrivită pe tot parcursul anului. 

Rame de ochelari pătrate pentru fața rotundă 

O pereche de ochelari cu rame pătrate sunt printre cele mai potrivite opțiuni pentru persoanele  cu fața rotundă deoarece ajută la echilibrarea fizionomiei prin armonizarea conturului plin al feței,  creând senzația unor trăsături mai definite, chiar ușor ascuțite.  

Aceste rame ochelari față rotundă au lentile cu o lățime și o înălțime similare. Ochelarii pătrați  sunt concepuți pentru a ajuta la echilibrarea și structurarea unei fețe rotunde, schimbând ușor  proporțiile și ajutând ca aceasta să pară mai lungă și mai subțire.  

Ramele pătrate de ochelari pentru față rotundă sunt o alegere populară datorită versatilității.  Designul simplu, curat și puternic al formelor pătrate le fac purtabile de către oricine pentru orice  ocazie, zi sau noapte, indiferent de stilul vestimentar. 

Rame de ochelari cat-eye pentru fața rotundă 

Ramele cat-eye de ochelari pentru fața rotundă descriu o pereche de ochelari care au un design  ascuțit, cu colțurile ridicate, fiind inspirate așa cum spune și numele după forma ochilor pisicilor.  Aceste rame de ochelari pentru fața rotundă funcționează foarte bine deoarece creează senzația de ridicare a obrajilor și atrag atenția asupra sprâncenelor. 

Ochelarii cat-eye sunt un stil clasic de rame de ochelari, un element de bază în lumea modei încă  din anii 1930, fiind considerați o reprezentare glamour inspirată de actrițele de la Hollywood.  Epoca lor de glorie a fost reprezentată de anii `50, când vedete ca Marilyn Monroe sau Sophia  Loren au consacrat acest design feminin.  

Totuși, aceste rame ochelari față rotundă se potrivesc unui stil casual, care păstrează o notă ușor  retro, cât și personalităților care adoră misterul feminin, surprinzând prin rafinament și clasă. 

Dimensiunea acestor ochelari  față rotundă cat-eye trebuie aleasă proporțional cu fața persoanei, pentru că dacă sunt subdimensionați vor sublinia rotunjimea feței. Așadar, nu opta pentru un design cat-eye prea îngust.  

Rame de ochelari Browline pentru fața rotundă 

Ochelarii Browline aduc o notă foarte cool în orice ținută, datorită designului simplu, dar clasic,  care atrage atenția și pune în evidență chipul celui care îi poartă. Aceste rame de ochelari sunt  excelente pentru față rotundă atrag tocmai prin stilul îndrăzneț, deoarece echilibrează volumul  feței.  

Ochelarii Browline sunt un stil clasic de ochelari unisex, care a apărut prin anii ’50 și ’60 și vin cu  rama superioară foarte bine evidențiată. Deși popularitatea lor a fluctuat, ochelarii Browline sunt în  prezent tipul de rame favorite de către cei care își doresc o combinație între retro și modern.  

Truc: alege o ținută vestimentară contemporană, cu accente ultra-moderne, pentru a echilibra stilul  retro al acestor ochelari Browline. Vei evita astfel riscul unui look depășit sau îmbătrânit. 

Rame de ochelari Full Rimmed pentru fața rotundă 

Ochelarii cu rame complete descriu o pereche de ochelari care au o ramă a lentilei care este  complet înconjurată de materialul ramei. Materialul unei rame de ochelari cu ramă bine conturată poate fi metal, inclusiv titan, policarbonat sau aceta. Ochelarii cu rame complete sunt unul dintre  cele mai populare tipuri de rame ochelari față rotundă fiind o alegere perfectă atât pentru  bărbații, cât și pentru femeile care își doresc un accesoriu îndrăzneț. 

Aspectul bine definit al acestor ochelari față rotundă cu rame complete, atrage atenția asupra  ochilor și conferă putere părții superioare a formei feței. Favorizează echilibrarea proporțiilor unei  fețe rotunde, făcând-o să pară mai lungă și mai subțire, ajutând la ascuțirea și definirea trăsăturilor  faciale. 

Rame de ochelari Wellington pentru fața rotundă 

Acești ochelari cu iz retro au o formă relativ plată în partea de sus, dar un model de lacrimă în  partea de jos. În zilele noastre, ochelarii cu cadru pătrat, cu o discretă formă de lacrimă în partea  de jos, sunt cel mai apropiat design față de aceste rame emblematice din anii 60. Sunt un model  foarte îndrăgit în Japonia, în ultimele sezoane. 

Aceste rame de ochelari se potrivesc cel mai bine persoanelor care au fața rotunjită, deoarece  forma – lacrimă din partea de jos creează o iluzie de alungire a feței. Ele nu se potrivesc celor cu  față alungită sau ovală. Alegerea celor mai bune rame ochelari pentru fața rotundă depinde întotdeauna de modelul  care pune în evidență trăsăturile faciale, completând caracteristicile unice ale feței. Specialiștii de la  EyeTemple sunt întotdeauna gata să te ajute cu sfaturile potrivite pentru tine, astfel încât alegerea  ochelarilor pentru fața rotundă să-ți pună în evidență trăsăturile și să-ți contureze personalitatea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial