Uneori, după o zi dificilă, tot ce te-ar putea face să te simți mai bine este o porție de pulpe la cuptor alături de cartofi și vin. Crocante, suculente și aromate, perfecte de împărțit cu cei dragi fie la mese obișnuite ori la ocazii speciale. Acesta este preparatul cu care nu vei da greș, fiindcă este incredibil de simplu de gătit, nu îți răpește mult timp și îți va ieși de fiecare dată gustos.
Rețeta este gata într-o oră, gătindu-se aproape singură la cuptor, în timp ce tu te poți ocupa de alte activități prin casă. La final, te vei răsfăța cu o porție aburindă de pulpe la cuptor servită alături de cartofi aromați.
Descoperă mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara rapid pulpe de pui la cuptor și cum trebuie combinate.
Ingrediente necesare pentru rețeta de pulpe la cuptor
– 1 kg de pulpe de pui inferioare
– 7-8 cartofi;
– o căpățână de usturoi;
– boia de ardei dulce sau iute (în funcție de preferințe);
– câteva linguri de ulei;
– 100 ml de vin alb demisec;
– sare;
– piper.
Instrucțiuni pentru a prepara pulpe la cuptor cu cartofi și vin
Spală și curăță bine carnea de pui, după care las-o deoparte până când decojești cartofii. Taie-i în bucăți mari.
Pune câteva linguri de ulei într-o tavă de copt, asigurându-te că lichidul îmbracă tot fundul. Așază cartofii în recipient, după care presară condimente peste ei – sare, piper și boia, apoi amestecă-i bine pentru a se combina aromele.
După aceea, pune și pulpele de pui printre cartofii din tavă și presară condimente și peste acestea. Toarnă vinul alb, poți să completezi și cu puțină apă pentru a da frăgezime pulpelor de pui. Nu uita să decojești usturoiul și să îl tai în bucăți mici peste carne și cartofi.
Introdu tava cu pulpe la cuptor pentru 40 – 45 de minute, timp în care este indicat să mai verifici procesul de gătire. Întoarce-le pentru a fi rumenite pe ambele părți.
După ce s-au făcut pulpele la cuptor, scoate tava și lasă preparatul la răcit timp de 10 minute. Ca să te asiguri că ingredientele sunt gătite corespunzător, verifică atât carnea, cât și cartofii cu o furculiță. Ar trebui să intre cu ușurință în ei.
Modalități de servire a pulpelor la cuptor
Pulpele la cuptor sunt o rețetă ușor de pregătit oricând vrei să te răsfeți cu ceva delicios. Preparatul este versatil, astfel că îl poți adapta cu ușurință la gusturile tale și ale celor dragi. De asemenea, pulpele la cuptor pot fi servite alături de orice ingrediente ai prin casă. Spre exemplu, în loc de clasicele garnituri cu cartofi copți, prăjiți ori făcuți piure, poți să optezi pentru pulpe la cuptor cu legume (morcovi, dovlecei, ceapă, roșii, ardei). Alte variante de garnituri potrivite cu carnea de pui sunt mâncarea de mazăre, mâncarea de năut, tocănița de ciuperci ori salatele cu verdețuri.
Dacă te întrebi cum poți să obții cele mai bune pulpe la cuptor, află că este suficient să apelezi la un mic truc culinar. Înlocuiește uleiul cu untul și vei obține o carne mai suculentă, mai aromată și mai gustoasă, întocmai precum fripturile franțuzești.
Varianta cu crustă crocantă presupune trecerea fiecărei pulpe printr-un amestec de pesmet și ou. Așadar, poți încerca și această variantă dacă vrei să alungi monotonia din bucătărie.
Pulpele de pui la cuptor cu cartofi și vin alb reprezintă rețeta perfectă la care poți să apelezi atât în zilele aglomerate, cât și la ocaziile mai speciale pe care le ai de sărbătorit în familie.