Rafinamentul gastronomic este întotdeauna apreciat de criticii culinari și, de cele mai mult ori, acesta își are bazele în măiestria cu care un chef își infuzează propria personalitate, poveste și călătorie într-o creație, acel „art de vivre’ specific francezilor. Așa se descrie povestea lui chef Jean Imbert, care își propune să ducă rafinamentul francez în întreaga lume și reușește, într-o călătorie festivă, să ajungă în România printr-o colaborare specială cu Nespresso. La doar 22 de ani, Imbert făcea deja primii săi pași într-o carieră destinată performanței, deschizându-și primul restaurant, iar de atunci și până acum, călătoria sa culinară a devenit o poveste de succes, care inspiră și inovează.
Imbert a fost invitat să lucreze la celebrul restaurant Plaza Athénée din Paris, o oportunitate care i-a schimbat parcursul și i-a pus la încercare talentul. După doar 9 săptămâni petrecute în bucătăria acestui local prestigios, Jean a reușit ceea ce alți bucătari urmăresc ani de zile – a câștigat prima sa stea Michelin, un simbol al excelenței culinare. De la reinterpretarea și inovarea constantă a bucătăriei franceze, Imbert este recunoscut nu doar pentru talentul său, ci și pentru viziunea sa unică asupra artei culinare, prin care conectează experiența gastronomică cu lumea simțurilor și a gustului. Astăzi, Jean Imbert este un chef dedicat misiunii de a aduce rafinamentul francez mai aproape de lume, iar prin colaborarea cu Nespresso, acest rafinament ajunge acum și în România. Inspirându-se din conceptul de larte de vivre, Imbert și Nespresso au co-creat și lansat împreună o colecție festivă care conectează experiența gastronomică cu cea a simțurilor din universul cafelei, prin trei sortimente unice, care poartă amprenta sa personală și oferă o călătorie narativă, senzorială și spectaculoasă în lumea gustului.
Ce se întâmplă când un maestru al gusturilor precum Jean Imbert, colaborează cu un brand care celebrează rafinamentul și bunul gust? Rezultatul este o colecție festivă desăvârșită, ce include atât sortimente unice de cafea, cât și o selecție elegantă de dulciuri, gândite să încânte fiecare simț. Inspirat de orașele, ingredientele și aromele descoperite în aventurile sale culinare, de la Paris până în America Latină, Jean Imbert a creat împreună cu Nespresso o colecție în care a introdus câte un element emblematic din fiecare oraș vizitat, transformându-le în ingrediente speciale pentru rețetele sale.
Cu trei sortimente distincte de cafea: Almond Croissant, Peanut and Roasted Sesame și Unforgettable Espresso – fiecare noutate vine cu o poveste proprie și o aromă inedită. Acestea sunt, la rândul lor, însoțite și de o selecție de trei deserturi fine. Ciocolata neagră din Congo este un deliciu deosebit, co-creat cu chef-ul Jean Imbert, iar fursecurile cu ciocolată și biscuiții cu unt și lămâie reprezintă deserturile consacrate ale Nespresso, care oferă o experiență multisenzorială a aromelor și texturilor.
Jean Imbert este un maestru al gusturilor fine, iar în colaborarea sa cu Nespresso, a creat ceva cu adevărat special – sortimente de cafea care transformă fiecare dimineață într-un moment de rafinament și o evadare din cotidian către o lume festivă. Alături de Nespresso, Imbert dorește să asocieze fiecare ceașcă de cafea cu o călătorie veritabilă a simțurilor, un moment de relaxare și răsfăț pe care cu toții ni-l dorim. Așa cum își prepară cu mare atenție preparatele gourmet, în același mod a ales cu grijă fiecare aromă și textură, reamintindu-ne că bucuria unei cafele preparate cu atenție este una dintre micile plăceri pe care merită să le savurăm.