(P) Voalul de mireasă – elementul esențial în crearea ținutei perfecte

Voalul a jucat încă din cele mai vechi timpuri un rol primordial în alcătuirea ținutei miresei. Fiecare popor are o anumită tradiție legată de acesta, în majoritatea cazurilor el simbolizând același lucru: tranziția femeii de la starea inocentă, la cea de femeie căsătorită.


Prezentul situează importanța voalului de mireasă mai presus de aspectul tradițional, acest element având acum un rol esențial în evidențierea frumuseții miresei și a rochiei pe care aceasta o poartă în cea mai importantă zi a vieții sale. Fie că este vorba de un voal de mireasă scurt și extravagant, sau de unul cu lungime stil «catedrală», acesta completează perfect ținuta și îi conferă miresei mai multă eleganță, fără a uita să păstreze nota de mister absolut necesară unei apariții sofisticate.


Care sunt avantajele și dezavantajele voalului de mireasă?

Foarte multe femei se întreabă dacă acest accesoriu este esențial în crearea ținutei de mireasă și dacă, pe lângă aspectele ce țin de tradiție, există și alte motive pentru care trebuie să fie ales.

Avantajele voalului de mireasă sunt:

  • oferă un aspect solemn, indiferent de dimensiunea sa;
  • conferă romantism și feminitate, asigurând astfel o apariție memorabilă;
  • ajută în ascunderea unor mici imperfecțiuni ale siluetei;
  • ascunde anumite neajunsuri ale rochiei;
  • evidențiază anumite puncte forte ale rochiei, cum ar fi un corset splendid ornat;
  • oferă mai mult dramatism pozelor de nuntă.

Dezavantajele purtării unui voal nu sunt multe, mai ales dacă acesta a fost selectat cu atenție. Îndeosebi spectaculoasele voaluri de mireasă lungi pot da puține bătăi de cap, însă nici acestea nu ar trebui să reprezinte o problemă dacă sunt create din materiale de calitate, astfel încât să aibă o greutate mică și să asigure confortul. Un alt minus, ce poate fi eliminat din nou printr-o alegere corectă, este reprezentat de faptul că voalul de mireasă poate pune în umbră coafura. De aceea, este necesar ca aceasta să fie aleasă în funcție de voal și nu invers.


Cum se aleg corect voalurile de mireasă?

Multitudinea tipurilor de voaluri de mireasă poate fi cu adevărat provocatoare. Voaluri de mireasă scurte și seducătoare, voaluri stil «capelă» ce formează valuri pe podea, voaluri în nuanțe îndrăznețe… toate își etalează frumusețea și transformă procesul de alegere într-o experiență covârșitoare. Pentru a-l simplifica, specialiștii recomandă să se țină cont de următoarele:

  • Culoarea voalului de mireasă

Este ideal ca nuanța voalului de mireasă să fie în acord cu cea a rochiei, pentru a oferi echilibrul mult dorit. În cazul în care se dorește o apariție exuberantă, se poate opta și pentru un voal cu o țesătură prețioasă, argintiu sau auriu, însă în acest caz rochia trebuie să fie de o simplitate absolută și să dispună de un croi perfect, desigur.


  • Lungimea voalului de mireasă

Când vine vorba de lungime, voalurile de mireasă ce ajung până la nivelul umerilor sunt considerate clasice, fiind perfecte pentru a evidenția frumusețea unei rochii cu un spate splendid. Voalurile lungi, pe de altă parte, arată luxos în combinație cu rochiile fără trenă, ale căror detalii evidențiază mai mult zona bustului.

  • Lățimea voalului de mireasă

Amploarea țesăturii este cea care conferă, de regulă, aerul princiar mult dorit. În cazul în care se dorește o apariție clasică, se poate opta pentru un voal cu o lățime de 150-200 de cm, însă în cazul în care look-ul trebuie să fie unul fabulos, atunci specialiștii recomandă voalurile cu lățimi de peste 300 cm.


  • Straturile voalului de mireasă

Voalurile de mireasă pot avea de la 1 strat la 3 straturi. Cu cât straturile vor fi mai multe, cu atât voalul va fi mai greu și, implicit, mai incomod de purtat. În cazul în care se optează pentru o coafură simplă și elegantă, atunci voalul poate avea mai multe straturi, însă dacă aceasta și rochia sunt complexe, este de preferat un voal dintr-un singur strat.

  • Materialul din care este creat voalul

Voalurile de mireasă sunt adesea confecționate din aceleași materiale populare și în cazul rochiilor: tul, mătase, dantelă și satin. Dintre toate tipurile de voaluri, se remarcă cele din tul, ce pot fi ușor accesorizate cu detalii prețioase, și cele din dantelă, ce oferă un aer diafan și romantic întregii ținute.


Vera Sposa – tot ce îți trebuie pentru o ținută spectaculoasă de mireasă

Vera Sposa pune la dispoziție atât o colecție impresionantă de rochii de mireasă semnate de case de modă prestigioase, cât și restul elementelor necesare alcătuirii unei ținute perfecte. Pe vera-sposa.ro se găsesc voaluri de mirese, lungi și scurte, confecționate din cele mai fine materiale, și pantofi eleganți, ce cuceresc prin bogăția detaliilor prețioase.

În cazul în care alegerea se dovedește epuizantă, se poate oricând cere sfatul specialiștilor. În showroom-ul din București, viitoarea mireasă transformă procesul de selecție într-o adevărată experiență, având la dispoziție atât produse de înaltă calitate, cât și ajutorul consultanților cu vastă experiență.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial