Îngrijirea grădinii reprezintă o treabă continuă, însă parcă primăvara sunt foarte multe lucruri de făcut. De la pregătirea terenului și până la plantarea florilor, arbuștilor sau legumelor, în acest anotimp este mare agitație printre persoanele care își doresc o grădină frumoasă și productivă.
Ei bine, pentru un proiect deosebit și lucrări pe măsură trebuie să te și echipezi în mod corespunzător cu unelte pentru grădinărit care să te ajute să eficientizezi munca în gospodărie. Iată câteva produse care nu trebuie să-ți lipsească din magazia de scule:
În această categorie regăsim sapa, lopata și cazmaua sau hârlețul. Aceste produse sunt de bază pentru orice spațiu verde și trebuie să fie solide, de calitate, ca să-ți poți desfășura activitatea fără probleme. Poți să iei uneltele pentru grădinărit de la Carrefour deoarece ai la dispoziție diferite accesorii la prețuri foarte accesibile. Unul dintre cele mai versatile și totodată utile instrumente pentru grădină este sapa. Disponibilă în diferite forme și dimensiuni, această unealtă ajută la pregătirea și afânarea solului, îndepărtarea buruienilor sau realizarea șanțurilor pentru irigarea terenurilor. În locurile mai înguste se poate utiliza o săpăligă, respectiv un produs de dimensiuni mai mici potrivit și pentru zonele aglomerate din grădină unde este nevoie să lucrezi cu atenție.
Cazmaua se folosește frecvent pentru săpat și nivelat, dar și pentru realizarea gropilor, plantarea sau mutarea anumitor plante ori arbuști. Are vârful puternic și ascuțit și îți permite să lucrezi în grădină fără să rupi rădăcinile plantelor. Lopata este utilă pe tot parcursul anului, fie pentru afânarea pământului ori la săpat, fie pentru distribuirea îngrășământului sau la alte numeroase activități specifice grădinăritului.
Din arsenalul de unelte pentru îngrijirea grădinii nu pot lipsi diferite foarfeci folosite pentru întreținerea trandafirilor, pomilor fructiferi, viței-de-vie, arbuștilor ornamentali sau a altor plante cu rol decorativ. O foarfecă de mână, solidă și cu lame bune este întotdeauna utilă când inspectezi grădina pentru că găsești întotdeauna ceva de curățat. În general, un astfel de produs taie ramuri de până la maximum 25 mm grosime. Pentru lucrările mai dificile este indicată foarfeca telescopică, al cărei mâner lung creează acel efect de pârghie și poate secționa ramurile groase de 40-45 mm. În cazul crengilor foarte solide vei avea nevoie de un fierăstrău. Foarfeca pentru gard viu este și ea utilă, în special în anotimpul cald când arbuștii cresc, înfloresc și se ramifică și trebuie să fie ținuți sub control.
Pe lângă uneltele menționate până acum vei avea nevoie în grădina ta și de accesorii pentru lucrări de finețe. Spre exemplu, după ce plantele au răsărit va trebui să folosești un soi de ustensile mai mici cum sunt lopățelele, cultivatorul, plantatorul, mistria, plivitorul, freza de grădină sau accesoriile de bilonat manuale. Razeta pentru buruieni este și ea folositoare pentru că îți permite să îndepărtezi ierburile fără să te apleci sau să depui un efort fizic excesiv. Grebla se regăsește printre uneltele utile în grădină, este disponibilă în mai multe dimensiuni, dar și două tipuri distincte – greblă pentru gazon și greblă pentru grădinărit. Robustă, groasă și cu dinții ascuțiți, furca este creată pentru a oferi o capacitate de lucru mare cu efort minim când vine vorba de ridicarea nivelului solului, amestecarea pământului, săpat sau îndepărtarea buruienilor perene.
În funcție de dimensiunea grădinii tale sau tipul culturilor, poți completa această listă de unelte și cu scafă, stropitoare, pulverizatoare, furtun pentru udat, roabă, fire de legat sau mănuși de lucru. Dacă te pasionează grădinăritul, această activitate atât de relaxantă și totodată folositoare, ai grijă să-ți echipezi gospodăria cu toate sculele și uneltele necesare pentru lucrul în grădină. În acest fel, te vei bucura întotdeauna de mai puțin efort depus și un spațiu verde de invidiat.