(P) Top 5 cărți de citit în sezonul cald

Vara este anotimpul perfect pentru aventuri și călătorii, dar ce te faci dacă n-ai cum să pleci în vacanță, n-ai timp sau pur și simplu n-ai chef să te deplasezi mult prea departe de propriul balcon sau de propria grădină?

(P)  Top 5 cărți de citit în sezonul cald

Din fericire, există mai multe metode de a călători și de a lua parte la aventuri, chiar din confortul propriului tău cămin. Da, ne referim la cărți. Iată cele mai interesante titluri de răsfoit în anotimpul cald: 

Oamenii fericiți citesc și beau cafea 

Suntem perfect de acord cu titlul cărții scrise de Agnes Martin-Lugand și tocmai de-asta am ales-o dintre multe altele. Deși titlul pare unul ușurel, de weekend, subiectul cărții nu este unul tocmai facil de digerat, cel puțin nu la început. Pierderea familiei o motivează pe protagonistă să plece într-o călătorie… inițiatică am putea spune. În contrast cu subiectul oarecum dificil de gestionat, scriitura este una foarte lejeră ce completează diminețile leneșe petrecute la o cafea pe balcon. 

Fabule moderne

După ce ne-a stors și ultimele lacrimi prin cartea Vara în care mama a avut ochii verzi, Tatiana Țîbuleac lovește din nou printr-o lucrare plină de sensibilitate și frumos, dar un frumos extrem de simplu. Nu vom dezvălui nimic despre conținutul cărții, dar vom împărtăși cu tine faptul că această carte se citește cu pauze de reflecție, cel mai bine în combinație cu un pahar de vin pe care îl savurezi în tihnă. S-ar putea să descoperi și câteva lucruri despre propria persoană în cadrul lecturii, noi te-am avertizat. 

Minciuni pe canapea

O bună parte din oamenii care au apelat la ajutor cunosc deja importanța mersului la psiholog, dar căți dintre noi s-au gândit la o carte pe acest subiect. Irvin D.Yalom, de profesie psihanalist, ridică o întrebare interesantă prin lucrarea sa, lucrare ce pune fața în față un psihiatru și o femeie dornică de răzbunare. Descrisă drept o opera bazată 100% pe ficțiune, Minciuni pe canapea urmărește înfruntarea intelectelor între un tânăr psihanalist rebel și o femeie deosebit de abilă în arta disimulării. Cine va ieși învingător? 

Oameni normali

Dacă încă nu ai descoperit serialul fenomen bazat pe această carte și cauți o alternativă la clasicele romane de dragoste, capodopera lui Sally Rooney este cu siguranță alegerea potrivită pentru serile târzii. O poveste despre maturizare, vulnerabilitate și ce înseamnă de fapt viața de tânăr adult, Oameni normali descrie relația tumultoasă sau chiar toxică dintre Connell și Marianne, două personaje complexe ce se luptă mai întâi de toate cu propriii demoni. O carte complexă și pe alocuri dură, numai bună pentru o trezire timpurie la realitate. Vor rămâne cei doi împreună? 

Un bărbat pe nume Ove

O altă carte ce beneficiază de o ecranizare, povestea scrisă de Fredrik Backman se insinuează pe sub pielea cititorului apelând la simțul umorului, trăsătură mai puțin întâlnită în romanele suedeze. Citindu-se ușor, cartea te prinde în mreje și cu greu îți dai seama de schimbarea de ton care relevă o scriitură profundă și umană, greu de lăsat din mână odată ce i-ai prins gustul. 

Deci, tu unde vei călători cu imaginația vara aceasta? 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle