(P) Tipuri de tocuri – ghid pe placul fashionistelor

Tocurile au fost mereu o expresie a feminității, iar acestea au căpătat de-a lungul timpului diferite forme. Aceste forme diferite au apărut și ca urmare a tendințelor modei, a schimbărilor și a multitudinii de stiluri, dar și ca nevoie acută de confort și eleganță. 


De la tocurile scurte, ale anilor ‘40, la tocurile cui prezente și astăzi în ținutele moderne, tocurile au avut dintotdeauna un catwalk numai al lor. Haideți să vedem împreună cum arată cele mai moderne tipuri de tocuri, care sunt modelele ce au trecut testul timpului și mai ales cum le poți adapta ținutelor tale din fiecare zi. 

Tocul gros

Tocul gros reprezintă una dintre cele mai moderne apariții, poate fi folosit deopotrivă atât în ținute ce includ fuste sau rochii, ci și în cazul ținutelor cu pantaloni sau jeanși. Tocurile în general sunt potrivite oricui, însă în cazul tocului gros se remarcă potrivirea perfectă mai ales în cazul doamnelor voluptoase, având proprietatea de a subția trupul foarte mult, cel puțin la nivel vizual. Fiind mai groase, tocurile de acest tip vor crea impresia unei simetrii, astfel că ajută la uniformizarea ținutei. Vei observa acest lucru atât în cazul ținutelor cu botine cu toc gros, cât și în cazul ținutelor cu pantofi cu tot în același stil. 


Tocul subțire

Acest tip de toc este definiția feminității, este potrivit pentru orice tip de situație și pentru orice idee vestimentară. Tocul subțire, care de asemenea este și înalt, are proprietatea de a crea iluzia subțierii siluetei, iar din acest motiv aceste tocuri sunt preferate de femei și admirate de către bărbați. 

Tocurile subțiri sunt specifice pantofilor stiletto, însă rapid și alte tipuri de pantofi au adoptat același model. Pantofii cu botul rotund, care sunt mai accesibili și mai comozi decât pantofii stiletto, au început și ei să fie căutați, la fel ca și pantofii decupați. Dezavantajul acestor pantofi cu tocul subțire este că nu permit încadrarea perfectă a piciorului și există un oarecare disconfort din cauza înălțimii, deoarece nu toate doamnele reușesc să meargă pe tocuri foarte înalte.

Tocurile subțiri se potrivesc la aproape toate ținutele, în special la cele formate din bază rochiile sau fustele, deoarece dau impresia alungirii și pun accentul pe feminitatea formelor. 


Tocul mic

Tocul de dimensiuni relativ mici s-ar putea să nu fie plăcut la fel de mult precum tocul înalt, însă este foarte practic, subliniază feminitatea  ținutei și oferă confort în același timp. 

Tocul mic este potrivit în special pentru ținutele care nu se vor neapărat elegante, deoarece se așează foarte bine chiar și la pantaloni, chiar dacă ei nu sunt neapărat din sfera outfiturilor clasice. Pantofii cu toc mic se potrivesc și paltoanelor, trenciurilor, gecilor, sacourilor sau rochiilor, însă depinde, așa cum este și firesc, de finisajul adoptat în partea superioară a pantofului. 


Tocul platformă

Platformele sunt apreciate de majoritatea doamnelor, deoarece oferă suport tălpilor și o senzație de confort pe care oricine și-ar dori-o. Datorită combinării tocului cu restul tălpii, chiar dacă prelungirea nu are aceeași dimensiune (mai ridicată pe toc, mai scăzută spre vârful pantofului) piciorul este susținut și oferă suport mersului. 

Tocul platformă poate fi purtat atât la ținute elegante, cât și la ținute mai casual, reușind să ridice piciorul și să creeze aceeași iluzie optică de alungire a piciorului. 


Tocurile tip platformă au devenit cunoscute în special în ultimii ani, o dată cu implementarea conectării stilurilor trecute cu cele moderne. Chiar dacă platformele au mai fost utilizate, la o înălțime mai mică a tocului, e drept, iată că acestea revin spre deliciul fashionistelor în căutarea senzaționalului vestimentar.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din fashion