Tratamente favorizante, strategii strălucitoare care au traversat secolele - se spune că o femeie frumoasă știe să-și pună întotdeauna în evidență punctele forte. Volum, formă, fire care nu se pierd și nu se rup - alegerea culorii pentru podoabă noatra capilară rămâne modul de exprimare absolut care ne nuanțează personalitatea.
Încercările exagerate și migrarea de la un capăt al esicherului de culori la celălalt, denotă, din păcate, lipsă de încredere în sine, nesiguranță sau dorința de a fi cu orice preț în centrul atenției.
Naturalețea și simplitatea sunt armele unei doamne încrezătoare ce reușește să atragă toate privirile. Nu se străduiește foarte mult. Se cunoaște și se acceptă așa cum este. Știe că alegerile duse la extrem nu sunt cele mai potrivite, indiferent dacă vorbim de estetică, de nuanța părului, de opțiunile gastronomice sau de ținută. Sigur, există nuanțe de blond pentru oricine, dar etalonul de aur al frumuseții clasice este oare pentru oricine?
Cu cât baza naturală este mai închisă, cu atât trebuie să folosim mai mult decolorant. Nu veți ajunge la nuanță dorită într-o ședința. Un vopsit complet presupune retușări serioase la fiecare șase săptămâni și îngrijire specifică. Blondul spre deosebire de alte nuanțe, solicită firul de par deci, un protocol de îngrijire (profesională) ar trebui luat în considerare.
– ne spune Florin Noje, ambasador LOreal Professionnel.
Este indicat să îți vopsești regulat părul în momentul în care simți deja că nu mai poți scăpa de firele albe (chiar și dacă ai părul vopsit balayage sau ombre). În caz contrar, dacă aplici frecvent diverse culori pe păr, îl vei distruge. Sau dacă alegi să schimbi frecvent culorile, încearcă să o faci cu ajutorul unui specialist și într-un salon profesional.
De ce? Aici vei găsi nu doar un stilist capabil să-ți dea sfaturi dar și arsenalul de produse profesionale – special concepute pentru saloanele de frumusețe, create de către furnizori de top, în urma cercetărilor îndelungate și cu scopul de a proteja întocmai firul de par.
Vopsitul părului implică mulți factori de luat în calcul. Nu este o decizie de moment. Nu te poți uită în oglindă și să zici: Gata, mâine mă vopsesc! Trebuie să reflectezi foarte bine și să iei în calcul următoarele aspecte:
Tenul – Gândește-te puțin cum i-ar sta lui Beyonce, spre exemplu, dacă ar opta pentru un blond aprins. Nu prea e o combinație reușită, așa-i? Ei bine, dacă ai un ten deschis, optează pentru nuanțe de blond sau castaniu. Poți ieși din tipare și poți să creezi totodată un contrast puternic prin alegerea unui brunet. Și roșcatul este indicat, mai ales dacă pistruii îți definesc trăsăturile feței. Dacă tenul tău este ușor bronzat, ar fi bine să-ți colorezi părul în nuanțe de blond cenușiu sau maro închis. Tonurile de ciocolatiu, caramel sau miere sunt cele mai potrivite. În caz că ai pielea închisă la culoare, mizează pe brunet închis. Culori calde precum blondul auriu sau cafeniul sunt compatibile cu tine dacă pielea ta are tonuri calde de roz, roșu, galben sau măsliniu. Nuanțe mai reci sau mai „citrice' de piele, cu accente de albastru, cer culori mai reci de părului – de exemplu, blondul cenușiu pe bază de albastru sau o vopsea de păr roșie cu nuanțe violet. Dacă totuși îți dorești și altceva, și deși azi ai la dispoziție o cornucopie de diferite trucuri și tonuri care mai de care mai fanteziste, alege o culoare care respectă următoarea regulă: să nu depășească pragul de două tonuri față de culoarea de bază a părului. O regulă la fel de importantă este că părul tău să fie mai închis decât tenul.
Cu îți dai seama dacă ai tenul cald sau rece? Fă un test simplu – uită-te la venele de la încheietura mâinii. Dacă bat spre verde, ai ten în nuanțe dominant calde; dacă bat spre violet sau albastru, este posesoarea unui ten în nuanțe rece.'
ne sfătuiește Florin Noje, Ambasador LOréal Professionnel, Salon Manifest București.
Ochii – vin în completarea alegerii potrivite a vopselei. Ochii verzi formează o echipă excelentă cu părul arămiu, roșcat, brunet, iar cei albaștri cu diverse tipuri de blond. În cazul ochilor căprui, axează-te pe culori calde cum ar fi: maro, castaniu sau arămiu.
Stilul de viață și personalitatea – deși ți se poate potrivi un ton din gama blondurilor poate că pe interior te simți, în continuare, bruneta care ai fost timp de 10 sau 20 de ani. Așa cum se întâmplă adeseori vei simți dacă o nuanță este cu adevărat pentru tine sau nu.
Schimbările radicale sau dramatice nu sunt neapărat și cele potrivite și nu e recomandat să le faci de pe o zi pe alta. Fii consecventă mereu și optează pentru o frumusețe lipsită de cosmetizări excesive! E destul de simplu – când reconstrui lookul natural, pur și simplu, întregul arată mai bine.'
– Florin Noje, Ambasador LOréal Professionnel, Salon Manifest Bucureșți.