(P) Sfaturi pentru a-ți păstra adidașii de alergare într-o formă bună

Adidașii de alergare sunt un accesoriu indispensabil pentru antrenamente sigure și confortabile.

(P) Sfaturi pentru a-ți păstra adidașii de alergare într-o formă bună

Pentru a te bucura cât mai mult de beneficiile pe care aceștia îi oferă, e important să îi îngrijești corespunzător. 

Curățarea lor, precum și purtarea și depozitarea corectă sunt absolut esențiale pentru o pereche de pantofi sport cu o viață trainică; prin urmare, ne-am gândit să îți prezentăm o serie de sfaturi care să te ajute să-ți păstrezii adidașii de alergare în cea mai bună formă!

Cum speli corect adidașii preferați 

Te simți minunat în ei și parcă simți că plutești de fiecare dată când îi porți; cu siguranță că ai investit o sumă importantă în adidașii tăi de alergare pentru a te bucura de confortul dorit de fiecare dată când îi porți, nu-i așa? Drept consecință, acordă mare atenție modului în care îi speli. Înainte de orice, e foarte important să consulți eticheta producătorului și să respecți indicațiile de acolo. Mai apoi, dacă pantofii sport pot fi curățați la mașina de spălat sau manual și nu necesită curățare chimică, treci la treabă! 

Primul pas este să scoți tălpicile și să le speli separat – o operațiune indispensabilă pentru a reîmprospăta interiorul încălțărilor tale. După care, scoate și șireturile și curăță-le și pe acestea separat. În funcție de materialul din care sunt confecționați, poți îndepărta murdăria și mirosurile neplăcute de pe adidași folosind mașina de spălat. Utilizează un ciclu de spălare de maxim 40 de grade și folosește detergent lichid, fără înălbitor, pentru a evita degradarea lor. Dacă vrei doar să le dai un refresh și nu prezintă urme accentuate de murdărie, poți folosi programele scurte ale mașinii de spălat. De asemenea, nu uita să folosești un săculeț special în care să introduci pantofii înainte de a-i pune la spălat. 

Cum usuci adidașii de alergare 

Cel mai indicat mod de a usca adidașii de alergare este să îi așezi într-un loc ferit de lumina directă a soarelui și departe de sursele de căldură artificiale. Lasă-i să se usuce la temperatura camerei și, eventual, pune înăuntrul lor câteva șervețele de bucătărie care vor absorbi umiditatea mai rapid. Foarte important de menționat este că nu ar trebui să folosești pantofii sport mai devreme de 12 ore de la spălare. Acesta este, în medie, timpul necesar pentru uscarea lor completă. 

Dacă antrenamentele fizice fac parte din rutina ta zilnică, recomandarea noastră este să ai cel puțin două perechi de adidași de alergare. Acest mod îți va permite să alternezi purtarea lor, așa încât să îi poți curăța și aerisi după fiecare sesiune de mișcare. 

Cum depozitezi adidașii de alergare 

Ai luat o pauză de la antrenamente? Asigură-te că depozitezi încălțămintea așa cum trebuie, până ce o vei purta din nou. În primul rând, curăță adidașii foarte bine și lasă-i să se usuce. Mai apoi, așează-i în cutia originală de carton sau, în cazul în care nu o mai ai, în raftul cu pantofi. Din când în când, verifică starea acestora și pune-i la aerisit. Poți folosi și diverse produse dedicate pentru a menține prospețimea în interiorul lor. 

Ține cont de sfaturile noastre și păstrează-ți adidașii de alergare în cea mai bună formă!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle