(P) Sfaturi de la un magazin bijuterii: cum alegi o bijuterie în 9 pași simpli ?

Îți dorești o nouă bijuterie în colecția ta sau ai început să-ți cumperi bijuterii de calitate pentru că ți-ai dat seama că acestea reprezintă o adevărată valoare în timp? Nu ești sigură ce bijuterie să alegi?

(P) Sfaturi de la un magazin bijuterii: cum alegi o bijuterie în 9 pași simpli ?

Dacă ai foarte multe îndoieli cu privire la ce inel, colier, cercei sau brățară să alegi, citește aceste nouă sfaturi oferite de un magazin bijuterii de top: Hypnotica! Sfaturile de mai jos te vor ajută să alegi bijuteria potrivită pentru fiecare ocazie la care vei participa. 

Spune adevărul: de câte ori dimineața îți pui colierul obișnuit care „merge bine cu orice'? Sau porți întotdeauna același inel? Că să nu mai vorbim de cercei: ar trebui să se coordoneze atât cu formă feței, cât și cu îmbrăcămintea. Bijuteriile sunt foarte diferite între ele și înainte de a purta sau cumpăra una, sau dacă dorești să o oferi cadou, este bine să ai ideile clare. Iată nouă pași pentru a decide cum și ce să alegi. Ia-ți notițe! 

1. Stabilește ce dorești să obții cu acea bijuterie. Vrei să fie în centrul atenției? Urmărești să primești complimente sigure? Sau ar trebui să fie un accesoriu aproape invizibil, care să însoțească outfitul, dar fără a atrage prea mult atenția? În primul caz, de exemplu, trebuie ales un colier supradimensionat. Sau cercei foarte mari: creole sau candelabru. Ai grijă însă: atât colierul, cât și cerceii pot înfrumuseța, dar riscă, de asemenea, să evidențieze un aspect al corpului tău care nu îți place atât de mult.

2. Fiecare bijuterie este un mesaj pentru alții. Deci, fiecare bijuterie are momentul potrivit pentru a fi purtată. De exemplu, un colier supradimensionat poate fi distractiv pentru o noapte în oraș cu prietenii sau partenerul, dar nu pare a fi bijuteria potrivită pentru birou sau pentru o întâlnire de afaceri, cu excepția cazului în care locul de muncă este deosebit de tolerant sau populat de oameni creativi care nu iubesc regulile. În general, la locul de muncă, sunt apreciate mai mult bijuteriile tradiționale mai puțin țipătoare, de preferință verigheta sau o pereche simplă de cercei.

3. Dacă trebuie să cumperi o bijuterie, gândește-te cât de mult ar trebui să reziste în timp. Puterea și calitatea lucrării și a materialului nu sunt întotdeauna aceleași și pot determina de câte ori vei purta bijuteria respectivă. O bijuterie care costă câteva zeci de lei își va păstra cu greu strălucirea și nu va fi deformată prin utilizare, decât dacă o ții închisă într-un sertar. Dar, în același timp, o bijuterie foarte prețioasă nu trebuie purtată continuu, deoarece pietrele și metalul se uzează sau se zgârie.

4 Cât dorești să cheltui? Nu este o întrebare banală: de multe ori cei care vizitează un magazin de bijuterii habar nu au câți bani sunt necesari sau cât sunt dispuși să plătească. Rezultat: cumpărătorul părăsește magazinul cu ceva diferit de ceea ce își imaginase. Înainte de a întra într-un magazin de bijuterii, fă o excursie pe internet și fă-ți o idee. Poate navigând pe paginile Hypnotica.ro vei gasi ceea ce îți place!

5. Înainte de a cumpăra, ar fi bine să poți încerca bijuteriile. În magazin nu trebuie să te grăbești și cere să vezi cum îți stă cu ceea ce îți place. Privește-te cu atenție în oglindă, calmă, și imaginează-ți că porți și alte haine decât cele pe care le ai în acel moment. Dacă vei cumpără, în schimb, bijuterii de pe un site online, atunci uită-te bine la fotografii și citește detalii despre dimensiuni. Doar așa îți vei da seama dacă bijuteriile alese sunt potrivite pentru tine. De asemenea, încearcă să vezi pe internet imagini cu femei purtând bijuterii asemănătoare cu cele alese de tine.

6. Bijuterii fabricate manual sau produse în serie, precum cele ale marilor branduri? Există argumente pro și contra. Pentru a fi de o calitate superioară, bijuteriile lucrate manual necesită mai multe ore de muncă și, prin urmare, sunt mai scumpe pentru aceleași materiale utilizate. Pe de altă parte, pot fi mai originale.Totuși, dacă nu este vorba de case mari de bijuterii, există riscul de a descoperi unele imperfecțiuni după ce le-ai cumpărat. Bijuteriile produse în serie, pe de altă parte, au un preț mai mic și un standard uniform: și vor fi fără surprize. De asemenea, sunt mai ușor de revândut. Dar, desigur, mult mai puțin originale. Totuși, pentru buget, acestea din urmă par a fi bijuteriile cele mai sigure pentru tine. Acest lucru este valabil și din punctul de vedere al aspectului.

7. Ce metal ți se potrivește cel mai bine? Înainte de cumpărare, testează efectul pe piele al argintului și aurului în diferitele sale culori. De asemenea, întreba cu ce aliaj metalic este combinat argintul sau aurul. Anumite tipuri de aliaje pot provoca alergii celor cu pielea sensibilă. Alege argint de 925 sau bijuterii din aur de 14 de karate. Cele din aur de 24 de karate sunt foarte rare, precum și foarte fragile.

8. Alege un stil uniform pentru bijuteriile tale. Asta pentru că după ce ai cumpărat-o, noua bijuterie va trebui să trăiască' alături de cele pe care le ai deja în sertar. Mai bine găsește un design de bijuterie care să însoțească alte piese ale colecției tale. În caz contrar, noua achiziție nu va fi purtată prea curând, decât dacă îți schimbi stilul.

9. Nu încerca să faci economii. O bijuterie este, de asemenea, o investiție destinată menținerii sau reevaluării în timp. Dar numai dacă este de calitate! Greutatea, valoarea pietrelor utilizate și manoperă trebuie evaluate cu atenție. Deși cel mai important aspect este un altul: trebuie să-i placă purtătoarei.

Acestea fiind zise, cu ajutorul acestor sfaturi, îți va fi mai ușor să găsești o bijuterie de calitate, pe gustul tău. Iar magazinul Hypnotica s-ar putea să-ți fie de folos.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle