(P) RealKom Imobiliare îți dă câteva trucuri pentru un birou de acasă productiv

În ultima perioadă, lucratul de acasă a devenit ceva normal, motiv pentru care ne-am gândit să îți oferim câteva sfaturi pentru un birou de acasă productiv. Locul în care lucrezi este esențial pentru calitatea muncii tale, concentrare și productivitate.

(P) RealKom Imobiliare îți dă câteva trucuri pentru un birou de acasă productiv

Designul biroului tău este efectiv despre a-ți face treaba. S-a dovedit că abilitatea de concentrare este determinată și de mediul fizic. Cum în momentul de față foarte multe persoane lucrează de acasă, avem posibilitatea să ne personalizăm biroul conform stilului fiecăruia. Iată câteva sfaturi pe care noi, cei de la RealKom Imobiliare (www.realkom.ro), ți le dăm, după ce am văzut multe birouri de acasă și am cules multe informații.

Trucuri pentru un birou de acasă productiv

Înainte de te gândi la un design personalizat, trebuie să iei în considerare personalitatea ta, stilul tău de lucru și bugetul alocat acestui lucru. Pentru a putea identifica spațiul unde vrei să îți creezi biroul de acasă, răspunde la următoarele întrebări:

  1. Este spațiul confortabil?
  2. Care este nivelul de zgomot de fundal?
  3. Ce perturbări pot avea în acel spațiu?
  4. În ce moment al zilei ești cel mai productiv?
  5. Ai nevoie de liniște completă când lucrezi sau poți să asculți muzică, te concentrezi și când ai parte  de alți factori perturbatori?
  6. Ce presupune cea mai mare parte a muncii mele?
  7. Ce setup mă vă face pe mine să muncesc cel mai bine?
  8. De ce am nevoie ca să fiu inspirit?

Alege spațiul și în funcție de munca pe care o desfășori, dacă vorbești mult la telefon, dacă ai multe video call-uri și ai nevoie de o lumină bună. Poți crea și un al doilea spațiu de lucru într-o debara, garaj, de exemplu, dacă vrei liniște totală pentru o mai bună concentrare. Poți alege un colț din bucătărie, spațiul în care faci gimnastică, sub scări, dacă ai o casă. 

De asemenea, dacă alegi o cameră de oaspeți ca birou, ai nevoie și de o variantă de back-up în situația în care ai musafiri. Acesta ar trebui să fie un birou mobil și ușor de transportat. Fă o listă cu ceea ce îți trebuie. Folosește suporturi pentru cabluri, excesele de fire strânge-le cu diverse cleme sau rulează-le. Gândește-te, de asemenea, la sursele de electricitate pe care le ai lângă birou. Asigură-te că în spațiul biroului este lumină naturală.

Biroul de acasă are nevoie și de o panoramă pe măsură

Gândește-te la panoramă, dacă nu poți să ai o priveliște frumoasă pe fereastră, poți să aduci natura lângă tine. Pune-ți niște plante pe birou. Dar nu crea dezordine și nu pune prea multe lucruri la un loc. Păstrează simplitatea. În funcție de personalitatea ta, alege culoarea biroului. 

Cum îți alegi mobila potrivită pentru biroul de acasă? 

Gândește-te la cantitatea de lucruri pe care vrei s-o depozitezi pentru a găsi dulapurile potrivite. Poate nici nu ai nevoie de un dulap, ci doar de un miniorganizator sau doar de un suport de dosare, cutii, coșulețe, chiar pungi vidate. Păstrează doar ceea ce îți este cu adevărat necesar.  

Ce tip de documente primești sau ai în administrare? Facturi, proiecte, contracte, cărți.  Dacă ai o arhivă pe care trebuie s-o ții închisă. Dimensiunea monitorului are un impact foarte mare asupra clarității textului, concentrării, vederii lucrurilor în ansamblu. Opțiunea de a avea monitoare multiple poate fi benefică. 

Grupează documentele fizice, hârtiile, dosarele etc. după categorii, culori, în ordine alfabetică etc. sau cum îți este ție mai ușor să le reperezi.

Dacă împarți spațiul cu mai multe persoane, gândește- te la confidențialitatea datelor și la modul în care plasezi monitorul astfel încât să nu existe vizibilitate pentru el din partea altor oameni.  

Elemente esențiale pentru un birou de acasă productiv:

  • Un computer cât mai bun, o conexiune la Internet foarte bună
  • Un scaun cât mai confortabil
  • Un birou potrivit stilului tău de lucru. Poți alege între un birou obișnuit (regular desk) sau standing desk (un birou la care să stai în picioare), un birou dublu, un birou în formă de L', un birou în formă de U'. 
  • O imprimantă și un scanner dacă ai nevoie

Tu lucrezi de acasă sau încă mergi la birou? Ce sfaturi ai adăuga la această listă pentru un birou de acasă productiv?

Vrei să locuiești în Piața Unirii sau în cele mai bune zone din București, dar nu știi care sunt cele mai atractive apartamente sau case?

Poți apela la RealKom Imobiliare, agenție specializată în vânzări și închirieri. Din 2004, de când agenția activează în centrul Bucureștiului, a ajutat mii de clienți să cumpere, să vândă sau să închirieze în această zonă.

Convinge-te pe site-ul www.realkom.ro și sună un consilier imobiliar pentru mai multe detalii – Cristi Stanciu: 0723620112.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle