Una dintre cele mai mari provocări ale femeilor moderne este găsirea soluției optime prin care să se simtă suple, atrăgătoare și în putere. Punem mare preț pe pielea noastră, iar în ritualul nostru de îngrijire, epilatul se află pe primele locuri. Însă știm că nu este suficient doar să scăpăm de firele de păr nedorite. Pentru că foliculii de păr sunt niște rebeli încăpățânați, de cele mai multe ori epilatul clasic cu ceară sau cu aparatul de epilat ne consumă timp și bani, iar rezultatul nu e de loc atât de fin și de sănătos precum ne-am dori. O soluție care să ne scape de aceste piedici în călătoria spre pielea perfectă pe care o visăm este epilarea definitivă cu laser.
Din păcate, multe dintre noi suntem la început reticente în privința acestei proceduri pentru că avem tendința să credem că protocolul de epilare definitivă cu laser este unul greoi. Tocmai de aceea, clinica SKiN MedSpa ne va oferi toate detaliile pe care trebuie să le luăm în considerare înainte, în timpul și după ședințele de epilare definitivă.
Protocolul în epilarea cu laser – primii pași
Pregătirile încep în mod normal cu 4 săptămâni înainte de prima ședință însă, nu te îngrijora, nu e deloc complicat, iar toate sfaturile de mai jos au scopul de a-ți oferi o piele netedă și sănătoasă prin proceduri cât mai sigure și nedureroase.
- Pentru început, renunță la îndepărtarea firelor de păr prin smulgere, în zonele pe care urmează să le tratezi. Iar când spunem smulgere, ne referim la absolut toate metodele, de la folosirea aparatului de epilat, la ceară, pensetă, electroliză, chiar și crema depilatoare. Motivul pentru care este important să renunți la aceste practici este că epilarea cu laser acționează asupra foliculului pilos care dacă este smuls, el nu va mai fi distrus de laser.
- Un alt lucru important este să renunți la tratamentele cosmetice de exfoliere, la peeling-ul chimic sau proceduri cu laser în zona care urmează să fie epilată. Asta pentru că aceste tratamente, precum și toate cremele exfoliante acide vor modifica pigmentul pielii și în felul acesta vom avea nevoie de mai multe ședințe în cadrul protocolului de epilare cu laser.
Câteva sfaturi de urmat cu 7 zile înainte de prima ședință
O parte dintre recomandările noastre sunt obligatorii, în timp ce o parte sunt opționale. Totuși, în cazul în care îți dorești să scapi de firele de păr nedorite mai repede, iar rezultatele să fie sigure, sfatul nostru este să urmezi următorii pași întocmai:
- Este foarte important să renunți la absolut orice procedură care are ca scop bronzarea, indiferent că vorbim de bronz natural sau artificial. Ședințele de bronzare, expunerea la soare, solarul sau produsele autobronzante acționează asupra pigmentului pielii și îl modifică, motiv pentru care procedura de epilare cu laser va fi îngreunată.
- O recomandare sănătoasă este să faci o cură cu vitamina C timp de o săptămână, înainte de prima ședință. În felul acesta, pielea ta îți va mulțumi și va reacționa mult mai bine la procedura de epilare cu laser.
- Dacă urmezi un tratament cu medicamente fotosensibile (antiinflamatoare, antibiotice, antidepresive sau vitamina A), recomandarea noastră este să programezi prima ședință la minim o săptămână de la încheierea tratamentului. În caz contrar, există riscul ca rezultatele să nu fie chiar cele dorite și să îți apară pete în zona tratată.
- Uleiurile de corp nu sunt indicate în perioada de dinainte de ședință, dar nici în timpul protocolului în epilarea cu laser, asta pentru că accelerează creșterea firului de păr.
- În cazul în care ai herpes pe zona care urmează să fie epilată sau ai suferit arsuri solare, este foarte important să aștepți minim 7 zile până la următoarea ședință. Un pont foarte util este să urmezi timp de o săptămână un tratament preventiv prescris de medic, astfel încât să eviți situațiile în care să fii nevoită să amâni ședințele din cauza herpesului.
- Încearcă pe cât posibil să îți programezi ședința în funcție de menstruație și să eviți astfel de proceduri atunci când te afli în perioada delicată din lună. Îți recomandăm acest lucru pentru că mai ales în zilele cu menstruație suntem mai sensibile și mai predispuse să simțim durere.
Protocolul în epilarea cu laser – cum ne pregătim pentru ziua cea mare?
În sfârșit, urmează să ajungi la prima ta ședință de epilare cu laser. Așteptările sunt mari, iar emoțiile pe măsură. Următoarea listă te va ajuta să fii pregătită din toate punctele de vedere, astfel încât să te bucuri de moment și de rezultate, fără stres sau griji.
- Odihnește-te și relaxează-te cât mai bine. Oboseala ne poate agita sau ne poate da o stare de sensibilitate care să ne facă să simțim că procedura este mai dureroasă decât în mod normal.
- Înainte de ședință folosește o lamă de ras și curăță zona care urmează să fie epilată. Te rugăm să ai mare grijă să nu te rănești pentru că în cazul în care pielea ta este iritată sau rănită, nu vom putea aplica laserul pe zona afectată. Nu este necesar ca firul de păr să depășească suprafața pielii și chiar este recomandat să ne radem zonele care urmează să fie epilate deoarece, în caz contrar, firele de păr aflate deasupra pielii doar se vor încălzi inutil, laserul acționând doar asupra foliculilor piloși.
- Evită să folosești în ziua ședinței creme, parfumuri, odorizante sau alte produse cosmetice, pe zonele pe care urmează să le epilezi.
Am ajuns la clinică. Acum ce urmează?
Este foarte important ca în timpul ședinței de epilare cu laser să respecți întocmai indicațiile personalului din clinică, ale terapeutului și ale medicului dermatolog. Cel mai probabil, terapeutul îți va acoperi alunițele și petele cu un creion alb și te va ruga să îndepărtezi bijuteriile din zona care urmează să fie epilată. În rest, tot ce trebuie să faci este să folosești ochelarii de protecție cu strat special și să te bucuri de ședință.
Este foarte important ca în timpul ședinței să comunici cu terapeutul pentru a stabili puterea laserului și pentru ca acesta să seteze parametrii de lucru în așa fel încât tu să simți cât mai puțină durere și cât mai mult confort. În funcție de aparatul pe care vei alege să îl folosești, terapeutul sau dermatologul îți va aplica un gel special conceput pentru protejarea pielii și creșterea nivelului de confort.
Am terminat prima ședință. Acum ce urmează?
Primul pas a fost făcut, acum tot ce mai rămâne este să urmezi întocmai planul ședințelor și protocolul în epilarea definitivă. Este foarte important să nu renunți, altfel mai târziu va trebui să o iei de la capăt. Recomandările de mai jos îți vor face mai ușoară tranziția de la pielea aspră și inestetică la cea fină și sănătoasă.
- Primele 48 de ore sunt foarte importante. În acest timp, hidratează-ți pielea cu creme fără parabeni sau chimicale și evită orice activitate care ar putea să îți streseze epiderma. Aici includem dușurile fierbinți, purtarea hainelor mulate sau sportul și sauna.
- În primele zile de la ședință evită expunerea la soare sau solarul și folosește creme cu factori de protecție solară mari.
- Exfoliază firele de păr care vor fi eliminate din rădăcina firelor de păr, însă fă-o cu blândețe.
- Pentru că știm că foliculii piloși nu cresc în același timp, mai ales după primele ședințe vei observa că în zona tratată va crește păr în continuare. Este foarte important să nu smulgi firele de păr care vor crește în zona tratată, iar dacă dorești să le îndepărtezi, să folosești un aparat de ras.
În final, cel mai important este să respecți protocolul în epilarea cu laser și să nu renunți la numărul de ședințe recomandate de terapeut. În mod normal, e nevoie între 8 și 10 astfel de ședințe realizate la intervale regulate de timp, pentru a avea rezultatele dorite.
Ulterior, după finalizarea protocolului în epilare cu laser, va fi nevoie de câte o ședință de întreținere o dată sau de două ori pe an, în funcție de aparatul folosit.
La SKiN MedSpa, de exemplu, există trei astfel de lasere aprobate clinic și cu funcționalități moderne care să asigure rezultate garantate, fiecare cu aplicabilitate pe anumite tipuri de piele. Primul este laserul PrimeLase HR, un dispozitiv premiat internațional pentru capacitatea lui de a elimina firele de păr într-un mod rapid și nedureros. Cel de-al doilea dispozitiv este laserul Elysion Pro – unul dintre cele mai îndrăgite de clientele clinicii pentru că laserul este blând cu pielea și îi oferă un aspect catifelat. Iar cel de-al treilea dispozitiv este laserul Fotona, utilizat doar de medicul dermatolog și care acționează cu o precizie desăvârșită.
Chiar dacă protocolul în epilarea cu laser pare complicat, el este menit să îți ofere rezultate garantate.
Epilarea definitivă cu laser nu doar că te va ajuta să câștigi timp și bani pe termen lung, dar nu îți deteriorează pielea, iar riscurile de alergii, pete și foliculită sunt mult mai mici decât în cazul procedurilor de epilare clasice. În plus, durerea este mult mai mică, iar pielea ta va fi mult mai sănătoasă, oferindu-ți acea senzație de catifelare pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna.
Mai ales acum că știi la ce să te aștepți și ce ai de făcut, nu mai rămâne decât să te programezi la prima ședință și să te bucuri de rezultate.