(P) Poziții ideale de alăptare: tu pe care o alegi?

Venirea pe lume a bebelușului aduce o serie de schimbări semnificative în viața ta și cu siguranță te va învăța extrem de multe lucruri noi. Alăptatul este o activitate esențială pentru sănătatea celui mic, care vine în plus și cu o încărcătură emoțională importantă.

Alăptatul necesită răbdare, timp și exercițiu pentru a identifica modalitatea care vi se potrivește amândurora cel mai bine. Află ce probleme pot împiedica alăptarea și care sunt soluțiile pentru rezolvarea acestui proces natural și benefic dintre tine și copilul tău. Iar între timp, haideți să descoperim împreună care sunt pozițiile în care îl poți alăpta pe cel mic la sân. 


Poziția leagănului 

Aceasta este cea mai populară poziție de alăptat. Cu toate acestea, dacă ai născut prin operație de cezariană, este posibil ca această poziție să-ți fie ușor inconfortabilă deoarece bebelușul se sprijină pe zona abdomenului. Poți folosi această poziție pentru a alăpta de pe un scaun cu mânere sau din pat cu câteva perne în jurul tău. Dacă alegi să folosești un scaun, sprijină-ți picioarele pe un scăunel sau o măsuță mai mică pentru a evita să te apleci prea mult în față și să te alegi cu dureri de spate. 


Poziționare: 

  1. Pune bebelușul în poală cu fața spre tine. 
  2. Plasează capul bebelușului pe antebrațul tău în așa fel încât nasul să fie îndreptat spre mamelon. Mâna ta ar trebui să sprijine corpul bebelușului pe lungime. 
  3. Poziționează brațul inferior al bebelușului sub al tău. 
  4. Verifică dacă urechea, umărul și șoldul bebelușului se află în linie dreaptă. 

Poziția culcat pe o parte 

Această poziție este potrivită dacă ai născut prin cezariană, dacă ai avut o naștere dificilă sau dacă trebuie să alăptezi în timpul nopții. 

Poziționare: 

Întinde-te confortabil pe o parte. 

  1. Pune bebelușul lângă tine, cu fața spre tine, în așa fel încât abdomenul lui să vină la nivelul abdomenului tău. 
  2. Asigură-te că urechea, umărul și șoldul bebelușului se află în linie dreaptă. 
  3. Pune câteva perne în spatele tău și în spatele bebelușului pentru suport. Dacă obișnuiești să ții o pernă sub capul tău, asigură-te că nu este prea aproape de fața bebelușului. 
  4. Pune-ți brațul de dedesubt sub cap sau sub pernă și ai grijă ca poziția bebelușului să nu fie modificată de perna ta. 
  5. Folosește-ți mâna liberă pentru a susține și pentru a ghida capul bebelușului către sân. 

Poziția mingii de fotbal 

Această poziție poată fi utilizată atât pentru alăptarea gemenilor, cât și în cazul în care ai născut prin cezariană deoarece bebelușul nu pune presiune pe zona cicatricii. 

Poziționare: 

  1. Stai pe un scaun comod. 
  2. Pune bebelușul sub brațul tău, cu șoldurile aproape de șoldurile tale. 
  3. Nasul bebelușului ar trebui să ajungă la nivelul mamelonului. 
  4. Sprijină-i capul cu mâna și ghidează-l către sân. 

În concluzie, poziția pentru alăptat nu este universală. Este foarte important să îți acorzi timp și răbdare pentru a descoperi ce este comod, practic și eficient atât pentru tine, cât și pentru bebelușul tău. Ține cont de faptul că este recomandată alăptarea exclusivă în primele 6 luni de viață. După aceea pot fi introduse alimente complementare adecvate nutrițional, continuând alăptarea până la vârsta de doi ani și după aceea. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle