Mai ales în zilele cu evenimente speciale, un machiaj inedit, un ten curat sau un bărbierit perfect ne pot oferi acel boost de încredere pentru a avea o zi de neuitat. Avem nevoie de ustensilele potrivite, începând de la produsele de igienă, machiaj, bărbierit și continuând cu oglinda în care ne arajăm, precum și lumina din jur. Ele sunt cele care pot schimba cu totul acele dimineți mai puțin bune, motiv pentru care acest obiect aparent banal este și un aliat care ne oferă încredere atunci când repetăm discursuri în fața oglinzii sau ne relaxăm fredonând melodia preferată.
Oglinda din baie, extrem de utilă în zilele cu cearcăne și păr ciufulit sau pentru serile în care ne pregătim pentru acea întâlnire pe care o așteptăm de multă vreme, este mai importantă decât am crede. Ea ar trebui să aibă dimensiunea potrivită, astfel încât să vedem toate detaliile feței, dar și să primească suficientă lumină, de preferat naturală. Indiferent care este scopul pentru care o folosim, oglinda din baie ar trebui să ne ajute să arătăm cât mai bine și să fim încrezători pentru orice provocare.
Și atunci, ne punem întrebarea:
Care este cea mai potrivită oglindă pentru baie?
Dacă te afli în căutarea oglinzii ideale, ei bine, online vei găsi o mulțime de modele de oglindă de baie din care să alegi. Iar pentru a-ți ușura decizia, ți-am pregătit câteva idei din care să te inspiri:
- Oglinda cu lupă.
Este o oglindă cu aspect pe cât de simplu, pe atât de util și elegant. Se potrivește în băile moderne în care minimalismul este literă de lege. Iar cel mai important aspect este că acest tip de oglindă te va ajuta să vezi chiar și cele mai mici imperfecțiuni, astel încât să îți poți îngriji tenul așa cum îți dorești.
- Oglinda standard, dreptunghiulară.
O variantă de oglindă cu iluminare este modelul de oglindă Oristo Wave vei face o achiziție pe termen lung ce îți va bucura privirea de fiecare dată când te vei privi în ea. Deși simplă, această oglindă se diferențiază prin aspectul ergonomic, compact și subțire, ideal pentru orice design și tip de baie.
- Oglinda rotundă sau ovală, cu rame de diferite culori.
Este una dintre cele mai potrivite alegeri pentru băile cu aspect rustic sau retro. În funcție de designul băii, poți alege între rame negre, albe, argintii sau aurii.
- Oglinda asimetrică.
Este preferată în special de persoanele pasionate de un design scandinav, clasic sau contemporan. Printre avantajele unui astfel de tip de oglindă, este acela că oferă un aspect luminos băii, fiind ideală în special pentru băile de mici dimensiuni.
- Oglinda cu iluminare incorporată.
Există două tipuri de astfel de oglinzi, cele iluminate cu led și cele iluminate cu neon. Ambele sunt utile pentru că oferă un design compact și, în același timp, au utilitate maximă, iar unele dintre ele vin chiar și cu sistem de dezaburire, astfel încât să nu mai fie nevoie să aștepți minute în șir până să poți avea o imagine clară. De exemplu, oglinzile de baie cu led de la NeaKaisa.ro te ajută să te vezi cât mai clar în oglindă pentru a putea retușa și cele mai mici imperfecțiuni. Iar dacă vrei să duci gradul de confort și utilitate la maxim, poți alege o oglindă cu priză, extrem de utilă pentru dispozitivele pe care dorești să le folosești în baie, de la ondulator, placă, trimmer sau o mașină de tuns. O astfel de oglindă te ajută să folosești obiectele electronice fără să întinzi prelungitoare prin baie. Poți chiar să îți ții telefonul la încărcat în timp ce faci o baie relaxantă și asculți muzica preferată.
- Oglinda cu etajeră.
Este ideală în băile mici sau în cele în care dorim să economisim spațiu pentru obiecte decorative sau flori care să se potrivească cu stilul de amenajare ales. Un alt avantaj al acestui tip de oglindă este acela că vei avea tot timpul la îndemână obiectele uzuale de care ai nevoie zilnic pentru igienă, răsfăț și aranjare.
- Dulapul suspendat cu oglindă.
Dulapul nu lipsește din nicio baie, așa că de ce nu ți-ai instala un dulap suspendat cu oglindă? Nu numai că vei economisi spațiu, dar te vei bucura de mai multe lucruri în același timp: o depozitate eficientă a produselor favorite, cât mai aproape de tine la nevoie, dar și o oglindă în care să te machiezi sau să te bărbierești cât mai rapid și mai atrăgător.
Probabil că te gândești să pui o oglindă deasupra lavoarului, dar ai putea ieși puțin din rutină. Cele mai noi trenduri spun că oglinda poate să stea și vis-a-vis de geam. Chiar dacă pare ieșită din tipare această soluție, ea oferă impresia de spațiu mai mare și mai luminos, fiind ideală în special în băile de mici dimensiuni unde lumina naturală este limitată.
Și pentru că tot suntem la băile de mici dimensiuni, mai există câteva trucuri pentru a-i oferi un aspect mai spațios. Dacă nu ai loc pentru un lavoar deasupra căruia să pui oglinda de baie, o poți monta pe spatele ușii. Mai ales atunci când spațiul este restrâns, o astfel de oglindă te va ajuta să economisești spațiu și să te bucuri în același timp de avantajele unei oglinzi de dimensiuni mai mari, dar care să nu te incomodeze.
O altă soluție ar fi să optezi pentru un dulap cu oglindă incorporată, astfel încât să economisești spațiu. Cât despre oglinda de machiaj, ea este ideală în special pentru persoanele pasionate de îngrijirea feței și este chiar indicată, indiferent de mărimea băii. În cazul băilor medii sau mari, ea poate fi montată pe post de oglindă secundară, în timp ce în cazul băilor mici, ea poate fi folosită pe post de oglindă principală.
Oglinzi de baie mari și mici pentru ale tale capricii
Într-o baie mică, în general, nu ai suficient spațiu pentru tot ce îți dorești. De aceea, fiecare obiect de mobilier sau produs sanitar ar trebui să aibă un rol bine definit și să nu ocupe foarte mult spațiu. Aici vorbim chiar și de oglinda de baie care ar trebui să fie potrivită ca dimensiuni. Asta pentru că dacă este prea mică, nu ne va fi suficient de utilă, în timp ce, dacă este prea mare, ar putea să supradimensioneze spațiul și să deranjeze vizual. Și atunci, este important să știm cât de mare este indicat să fie o oglindă într-o baie mică. Iar aici depinde mult de dimensiunile băii și, în special, a obiectelor sanitare. Astfel, pentru alegerea dimensiunilor potrivite, e important să urmezi întocmai sfaturile următoare:
- Pentru oglinzile amplasate deasupra lavoarului, ia în considerare o oglindă cu 5 până la 10 cm mai îngustă decât lavoarul sau blatul acestuia.
- Nu uita să iei în considerare înălțimea persoanelor care vor folosi oglinda atunci când alegi înălțimea ei și cât de sus urmează să fie montată.
- În cazul în care alegi să amplasezi oglinda vis-a-vis de fereastra din baie, nu uita să iei în calcul obiectele sanitare sau dulapurile pe care dorești să le montezi pe peretele respectiv. E important ca oglinda să fie integrată armonios și să aibă dimensiunile potrivite.
Dacă ai o baie de dimensiuni restrânse și nu beneficiezi de lumina naturală atât cât ți-ai dori, o idee bună ar fi să ai mai multe surse de lumină cum ar fi o sursă principală pe tavan și mai multe, mai mici, pe pereți. De exemplu, poți alege o lustră sau spoturi pe tavan, iar pe pereți poți pune alte spoturi sau becuri cu lumină rece pe marginea oglinzii pentru o iluminare cât mai bună atunci când te machiezi sau îți aranjezi părul după o baie relaxantă. Apoi, aplica pare o sursă de iluminare cu aspect plăcut, dar nu este foarte eficientă în spațiile întunecoase unde lumina naturală ajunge foarte greu. Este utilă atunci când are un rol mai degrabă de design decât de utilitate și iluminare eficientă. Dacă totuși o alegi, e important ca ea să fie „ajutată’ și cu alte surse de iluminat.
Pentru iluminarea perfectă a băii, mai trebuie să luăm în calcul alte câteva aspecte precum tipurile de lumină și culoarea gresiei și a faianței. Cu cât plăcile de faianță sau gresie sunt mai deschise cu atât reflectă mai mult lumina și ajută ambientul, mai ales în cazul băilor mici și întunecate. Cât despre tipurile de iluminat, băile moderne au 3 astfel de lumini pentru o siguranță și eficiență cât mai ridicate. Prima ar fi lumina de detaliu, rece și puternică, utilă pentru activitățile care impun meticulozitate. A doua este lumina ambientală, caldă și difuză, folosită pentru a întreține o atmosferă relaxantă, iar cea de-a treia este lumina de contrast, utilizată pentru a scoate în evidență diferite obiecte decorative din baie.
Așa se face că alegerea oglinzii potrivite, asezonată cu lumina perfectă, pot fi aliați de nădejde în zilele de relaxare, cele aglomerate sau cele de îngrijire. Indiferent că suntem pe grabă sau, din contră, vrem să petrecem o zi doar cu noi înșine, o zi de spa și relaxare în baie, oglinda perfectă ne va ajuta la experiența perfectă.
Tu ce oglindă de baie alegi pentru locul tău de relaxare și îngrijire?