Teama de a merge medicul stomatolog este cauza multor probleme dentare din țara noastră. Foarte multe persoane se prezintă la consultație abia în momentul în care durerea este de nesuportat sau când încep să își piardă dinții, din cauza parodontozei.
Prevenția ar trebui să fie cea mai bună cale de îngrijire și la primul simptom supărător, vizita la medic să nu mai fie amânată. Din păcate, frica de consultație și de tratament este câteodată mai puternică și decât durerea. În plus, sunt foarte multe mituri țesute în jurul tratamentelor stomatologice. Spre exemplu, multe persoane consideră că detartrajul afectează smalțul și că nu este necesar. În realitate, detartrajul doar îndepărtează placa bacteriană și tartrul acumulat și are rol de prevenție, de tratare a gingivitei și este un tratament important în stoparea parodontozei.
Frica intervine și când vine vorba despre implant dentar. Chiar dacă pacienții și-au pierdut unul sau mai mulți dinți, nu înseamnă că trebuie să stea toată viața așa sau să apeleze la o proteză. Implantul dentar este cea mai modernă și estetică soluție pentru înlocuirea dinților. Totuși, este bine de știut că implantul trebuie montat cât mai repede posibil după o extracție dentară sau după ce a un dinte a căzut. Motivul? Resorbția osoasă ce poate ajunge chiar și la 25% în primul an după ce dintele a căzut sau a fost extras. În cazul în care se ajunge în această situație, va fi nevoie de tratamente auxiliare, de tipul adiției osoase și/sau sinus liftingului, pentru ca implantul să poată fi inserat fără probleme.
În cazul în care ai nevoie de implant dentar, nu trebuie să îți fie teamă nici de procesul de inserare, nici de celelalte proceduri, deoarece nu vei simți durere. Recuperarea este și ea destul de ușoară, ținând cont că nu vei avea dureri, doar un ușor disconfort și fața umflată, însă aici o mare importanță o are modul în care se recuperează fiecare persoană.
Nici de contraindicații nu trebuie să îți fie teamă, deoarece medicul va analiza foarte bine dosarul tău medical și va stabili dacă ești un pacient potrivit pentru implant dentar sau nu. Poți să vezi care sunt contraindicatiile unui implant dentar pe site-ul Smile Ambassador, pentru a-ți face o părere, însă cel mai bine vei afla direct de la medicul tău dacă ești un bun candidat pentru această procedură.
Contraindicațiile se împart în trei mari categorii, iar două dintre acestea pot permite inserarea unui implant numai după monitorizarea atentă a stării de sănătate a pacientului (contraindicațiile locale și cele relative). În general, contraindicațiile absolute ale implantului sunt cele ale oricărei alte intervenții chirurgicale: tulburări de coagulare a sângelui, insuficiență cardiacă severă, anumite boli psihiatrice, tratament pentru cancer și altele.
Așadar, dacă ai nevoie de un implant dentar, lasă frica deoparte și vino cât mai repede la un consult. La Smile Ambassador, vei găsi cele mai bune servicii de implant dentar in Bucuresti, la prețuri excelente.
Sursa foto: www.smileambassador.ro