(P) Nominalizat cea mai bună amenajare a unui spațiu public

De cinci ani ELLE DECORATION a dezvoltat o platformă relevantă de promovare a designerilor români. Puteți vedea nominalizații și câștigătorii din acest an pe elle.ro/decoration. La gala din acest an au fost acordate șapte trofee creație a lui Cătălin Năstăsoiu, precum și un premiu special oferit de Grundig. S-au înscris peste 100 de proiecte, care au primit peste 25.000 de voturi, un nivel record pentru competiție. |ncet, dar sigur, se dezvoltă o piață de design în România și vă invităm să faceți parte din istorie, să vedeți, să susțineți designul românesc și să ajutăm această comunitate tânără și talentată să crească. Pentru că vom crește și noi odată cu ea. Alături de intenția ELLE DECORATION de a stimula creativitatea s-au aflat ClassIN, showroomul de unde designerii pot lua produse de design original, ca să mobilize superbele apartamente din WIN Herastrău. Evenimentul a fost realizat și cu sprijinul Grundig, Ytong, gloTM, și în parteneriat cu Antonescu & Partners. Ne-au fost alături și le mulțumim celor de la Crama Liliac – The Wine of Transilvania, Kronenbour 1664 Blanc și Music Gear.

Bookstore Diverta Lipscani


(Alexandra Carla Cărămizaru / Ioana Ruxandra Stoian)

 

Nu e ușor să amenajezi o librărie într-o clădire nouă din centrul vechi al capitalei, chiar peste drum  de concurență, respectiv Cărturești Lipscani. Cu toate acestea, două fete curajoase, care lucraseră deja cu brandul Diverta la reamenajarea unor librării din două centre comerciale bucureștene, și-au mutat biroul pe șantier timp de o lună jumătate, cât a durat întreaga amenajare și au dus proiectul la bun sfârșit. Designul spațiului a plecat de la motto-ul „plini de viață’. „Ne-am gândit cum putem să redăm acest sentiment, dar totuși să punem obiectele din magazin în valoare. Știam că papetăria lor e foarte colorată, așa că am mers pe mobilier alb și am încercat să recreăm conceptul de plini de viață cu ajutorul produselor.’


Provocarea cea mai mare a constituit-o însă timpul foarte scurt de execuție, care a impus ca fabricarea mobilierului, făcut în întregime pe comandă, să fie executată de mai multe ateliere simultan, nevoite să livreze un produs unitar estetic.

Încă de la începuturi, librăriile Diverta s-au bucurat de clienți care au ales să poposească pentru lectură în mijlocul rafturilor cu cărți, motiv pentru care echipa de amenajări a extins conceptul de la câteva fotolii împrăștiate printre rafturi la un spațiu de răgaz, în mijlocul magazinului, populat de canapele și înconjurat de cărți. Magazinul dispune acum și de o cameră specială de lectură. O secțiune de gadgeturi, drone și sisteme audio ocupă o suprafață generoasă din spațiu, dotată cu un fel de „cușcă’ mobilă unde vizitatorii pot testa dronele.

Cât despre concurența de vizavi, fetele au declarat următoarele: „am știut de la bun început că cei de la Cărturești au un concept foarte diferit, că îi avantajează foarte mult clădirea care e deosebită prin arhitectură. Noi am intrat pe zona asta mai modernă, mai digitalizată, am adus jocuri de lumini, pentru a ne detașa estetic de ei.’

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro