(P) Nominalizat cea mai bună amenajare a unei locuințe private

De cinci ani ELLE DECORATION a dezvoltat o platformă relevantă de promovare a designerilor români. Puteți vedea nominalizații și câștigătorii din acest an pe elle.ro/decoration. La gala din acest an au fost acordate șapte trofee creație a lui Cătălin Năstăsoiu, precum și un premiu special oferit de Grundig. S-au înscris peste 100 de proiecte, care au primit peste 25.000 de voturi, un nivel record pentru competiție. |ncet, dar sigur, se dezvoltă o piață de design în România și vă invităm să faceți parte din istorie, să vedeți, să susțineți designul românesc și să ajutăm această comunitate tânără și talentată să crească. Pentru că vom crește și noi odată cu ea. Alături de intenția ELLE DECORATION de a stimula creativitatea s-au aflat ClassIN, showroomul de unde designerii pot lua produse de design original, ca să mobilize superbele apartamente din WIN Herastrău. Evenimentul a fost realizat și cu sprijinul Grundig, YTONG, gloTM, și în parteneriat cu Antonescu & Partners. Ne-au fost alături și le mulțumim celor de la Crama Liliac – The Wine of Transilvania, Kronenbour 1664 Blanc și Music Gear.

(P) Nominalizat cea mai bună amenajare a unei locuințe private

Casa cu vedere la muzeu, pe Strada Frumoasă

(Anca Dumitrescu)

Anca Dumitrescu este atât persoana care a făcut amenajarea apartamentului de 3 camere de pe strada Frumoasă, cât și cea care se bucură de atmosfera boemă a casei. După un an de dormit în ea, spune că încă nu i-a trecut perioada de „îndrăgosteală' și că nu își mai dorește să plece nici măcar în vacanțe. Clădirea în care se află imobilul este primul bloc de locuințe private din București, construit în 1928 de către prima femeie arhitect din România, Virginia Haret. Se găsește pe terenul Palatului Cantacuzino, motiv pentru care toate ferestrele apartamentului dau spre Muzeul Enescu. Casa a aparținut unui cuplu în vârstă, care a cumpărat-o pentru fiul plecat în afară, iar înainte ca acesta să cumpere apartamentul, a fost locuită de niște profesori universitari.

La nivel de compartimentare, apartamentul păstrează structura inițială. Parchetul, tâmplăria și ferioneria sunt cele originale și restaurarea lor a fost o întreagă aventură, ne asigură proprietara. „Prima echipă și-a bătut joc și după o lună jumătate a fugit, lăsându-mă cu casa fără uși, fără ferestre.

Apoi a venit un alt Gigel care făcea o ușă pe lună. Într-un final, în 4-5 luni am reușit să termin partea de restaurare. Toată viața am visat la aceste ferestre în stil parizian, ușile de la balcon sunt foarte frumoase și ele și am reușit să aduc la viață toată partea de feronerie. Cabina de duș din baie a fost o altă poveste, pentru că am visat foarte mult la ea și am căutat să îi găsesc cea mai bună formulă de amplasare, baia fiind destul de mică.

Ce a ieșit a fost o formă de pentagon și discutând cu mai multe firme care fac cabine de duș personalizate, nici una nu era dispusă să o facă cu soluția tehnică de care aveam nevoie.

Toți îmi propuneau cadru metalic, dar fiind vorba de baie, mie îmi trebuia un aluminiu vopsit în câmp electrostatic. Într-un final, am găsit în orașul părinților mei, la Petroșani, o firmă care, deși era la primul proiect de genul ăsta, s-a purtat extrem de profesionist și mi-a luat aproape jumătate din prețul ofertelor anterioare, cu tot cu venit în București și montat'.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro