(P) Metode excelente pentru o detoxifiere cât mai eficientă

Detoxifierea este procesul prin care se elimină din organism toxinele nedorite. Cu toate că unele organe au rolul de a le filtra și elimina, o cură de detoxifiere sau unele obiceiuri sănătoase sunt întotdeauna bine venite.

(P) Metode excelente pentru o detoxifiere cât mai eficientă

Iată câteva metode excelente pentru o detoxifiere cât mai eficientă:

Bea apă în mod regulat

Consumul de apă ajută atât la eliminarea substanțelor chimice din rinichi și intestine, cât și la menținerea sănătății întregului organism. Cu toate că este necesar consumul a 2 litri de apă pe parcursul unei zile, în timpul detoxifierii se recomandă pe o perioadă de aproximativ 6 săptămâni consumul a 500 ml de apă pe stomacul gol, dimineața. Treptat, până la cea de-a treia săptămână, cantitatea de apă trebuie să ajungă la 3 litri. Pentru a susține digestia, după hidratare nu se mănâncă cel puțin o oră. 

Apa trebuie să fie filtrată și la temperatura camerei. Un bidon de apă de 19 litri ar trebui consumat în timpul detoxifierii în cel mult 5 zile.

Fă sport în fiecare zi

Sportul are un rol important pentru buna funcționare a întregului organism. Oferă o stare de bine, menține creierul sănătos, crește calitatea somnului și imunitatea, scade riscul accidentelor vasculare și nu în ultimul rând, asigură o formă fizică de invidiat. Sunt multe alte beneficii pe care sportul le are, prin urmare e important să aloci cel puțin 30 minute în fiecare zi pentru practicarea lui. 

Meditează

Meditația este un fenomen mental biofizic care se caracterizează printr-o stare de atenție asupra unui gând, asupra subconștientului, inconștientului sau conștientului. Este de fapt liniștirea progresivă a minții, în care toată atenția este îndreptată spre sursa gândului, fără a te lăsa prins de alte gânduri.

Practicanții meditației susțin că aceasta previne boli, elimină stresul, îmbunătățește performanțele și oferă o stare generală de echilibru.

Oricine poate pune în practică forme ale meditației. Dacă nu cunoști tehnici avansate, este suficient să te așezi confortabil într-un fotoliu, să închizi ochii și să îți controlezi respirația în timp ce îți îndrepți gândul asupra unor întrebări precum „Cine sunt eu?' sau „Care este scopul meu?'.

Consumă ceaiuri din plante

Încearcă ceaiul de ghimbir, de musețel, de busoioc sau cel verde. Fiecare aromă are propriile proprietăți și se consumă timp de 7 zile, de câte trei ore pe zi. 

Ceaiul de ghimbir redă echilibrul sistemelor digestiv și hepatic, cel de musețel are efect liniștitor asupra minții și corpului, în timp ce ceaiul de busuioc menține sănătatea gastrointestinală, reduce inflamațiile și vindecă infecțiile urinare. 

Odihnește-te

Stilul de viață haotic influențează negativ calitatea somnului. Lipsa odihnei afectează sistemul limfatic și dereglează multe funcții din organism. Somnul este la fel de important precum consumul de apă și hrana. În timpul somnului, organismul este în continuare activ. Practic, organismul intră într-o „a doua stare', cu activități mentale și fizice variate și complexe. 

Somnul menține bunăstarea emoțională și sănătatea creierului, stimulează imunitatea, îmbunătățește memoria, capacitatea de concentrare și previne apariția diverselor afecțiuni.

Sunt și alte modalități eficiente de detoxifiere. Încearcă postul alimentar, dieta bogată în alimente cu rol antiinflamator sau consumul de pro și prebiotice.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle