(P) Îți e dor de un City Break? Ia o trotinetă Splash și hai să călătorești prin București

Închizi ochii și te visezi cu o cafea în mână plimbându-te pe străduțele romantice ale Parisului, sau poate cu un pahar de Prosecco savurat în localurile drăguțe din Florența, sau de ce nu, hoinărind fără motive printre clădirile impunătoare ale Vienei? Iar când îi deschizi tot în București te afli?

(P) Îți e dor de un City Break? Ia o trotinetă Splash și hai să călătorești prin București

Știm că vrei mai mult decât oricând să mergi într-un city break, dar așa cum pandemia ne-a făcut pe toți să ne adaptăm la o nouă realitate,  ar fi potrivit să adaptăm și conceptul de călătorii, nu crezi? Drept alternativă la city break-urile pe care obișnuiai să le faci, noi îți propunem să te urci pe o trotinetă Splash și să te lași pierdut printre străduțele și locurile ascunse ale Bucureștiul care, spre surprinderea ta, te vor face să te simți ca înafară! Ce zici, te bagi? 

Casa Ilie Niculescu Dorobanțu

Prima oprire din traseul tău va fi pe strada Gheorghe Manu nr.8. Ajuns acolo vei fi uimit să descoperi Casa Ilie Niculescu Dorobanțu, o clădire ce îmbină stilul neogotic cu cel renascentist francez. Ferestrele ample cu menouri sculptate în piatră, detaliile traforate ale teraselor şi ferestrelor, cornişele, garguiele, siluetele turnurilor, jocul dintre piatra sculptată şi cărămida în diferite nuanţe, soclul înalt din piatră și vitraliile, vor fi câteva dintre puținele detalii care te vor duce cu gândul la minuna Vienă.  

Epoque Hotel Bucharest Relais & Châteaux

Și dacă ai vrut să ajungi la Bordeaux, să te bucuri de Place de la Bourse, să admiri celebra Fântână Fontaine des Trois Graces și să contempli asupra picturilor murale, să știi că nu-i târziu. Ia trotineta Splash și îndreaptă-te spre Epoque Hotel Bucharest Relais & Châteaux situat pe strada Intrarea Aurora 17E. Acolo, pe lângă impozantul hotel construit în stilul arhitectural neoromânesc cu elemente franceze, vei descoperi pictura „Aurora', realizată de Cristian Scutaru.

Cartierul Cotroceni

Uite că poți ajunge și în Edinburgh. Bine, nu cel din Scoția, ci cel din București. 😀 Situat între Grădina Botanică și Parcul Izvor, de-a lungul Cheiului Dâmboviței, Cartierul Cotroceni ascunde ceainarii boeme, căsuțe cu o arhitectură minunată și muzee cu o încărcătură istorică de o deosebită importanță. Întreaga configurație te face să simți farmecul începutului de secol XX și te transpune în sufletul minunatului oraș Edingurg.  

 Fântâna Costache Negri

Anul asta nu prea mai ai cum arunca monede în Fontana di Trevi din Roma, dar ai cum o face în Fântâna Costache Negri. Înconjurată de străzile Costache Negri, Dr. Louis Pasteur și DR. Joseph Lister, fântâna vine să încetinească complet ritmul străzii principale, ca o supapă de la agitația orașului. Gândit ca un popas admirativ, este menită să bucure privirile trecătorilor și să plaseze riveranii într-un tot întreg cu personalitate distinctă a marelui scriitor. Acum putem avea propriul ritual pe care-l vom face atunci când ajungem la emblematica fântână arteziană. 

Casa „Miţa Biciclista” din zona Piaţa Amzei

Ce-ai zice de o escapadă care să-ți aducă aminte de faimoasa stradă Avenue de LOpéra din Paris? Îți sună bine, nu? Ei bine, urcă pe trotinetă și pornește spre strada Cristian Tell, nr. 9-11 din București. Aici vei găsi Casa „Miţa Biciclista”, o clădire impunătoare construită la începutul secolului al XX-lea, cu fațadă în stil art nouveau, care te va transpune în vibe-ul parizian. 

Muzeul Storck

Agitația orașului te obosește și parcă ai vrea să te izolezi într-un loc mai puțin populat, foarte liniștit, dar plin totodată de artă? Zis și făcut! Ce părere ai dacă ai evada în muzeul Storck situat pe strada Vasile Alecsandri 15, în apropiere de Piața Victoriei? Construit la începutul secolului 20 după planurile a doi artiști îndrăgostiți, muzeul este decorat cu motive ornamentale germane, iar în interior cu picture murale. Această clădire te desprinde de realitate și te face să crezi că ești prin frumosul sătuc Schiltach, Germania. 

Sema Parc

Vrei să vezi un loc futurist, tehnologic și plin de culoare? Nu, nu trebuie să mergi la Harajuku Sakura-Tei din Tokyo, ci la  Sema Parc din București. Aflat în zona Grozăvești, de-a lungul râului Dâmbovița, parcul cuprinde nenumărate locuri instagrammable, dintre care și picturile murale.  

Dealul Mitropoliei

În încercarea de a merge spre următoarea destinație turistică, dăm de o scară misterioasă care începe de la strada Ienachita Vacarescu, până lângă clopotnița Mitropoliei. Aceasta are trepte puțin abrupte și pereți care ascund două stele ale muzicii ușoare românești prinse în picturi murale- Margareta Pâslaru și Anda Călugăreanu. Locul în sine te teleportează în trecut, iar acest gen de city break chiar nu-l poți book-ui nicăieri. 

Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan'

N-ai obosit încă? Urcă pe trotineta Splash și hai să mergem în următorul city break bucureștean. La câteva zeci de metri de Piața Romană, printre reședințe de lux și ambasade, stă ascunsă una dintre cele mai mari comori arhitecturale ale Capitalei. Pe strada Henri Coandă, la numărul 11, în spatele unui gard impunător din fier, Casa Macca este un imobil vechi de mai bine de 120 de ani, inclus în lista clădirilor de patrimoniu ale României. 

Aviației

A zis cineva Piața Comerțului din Lisabona? Dacă îți dorești de mult timp să ajungi acolo și să traversezi centrul Lisabonei cu tramvaiul 28, să știi că acum ai șansa. Urcă-te pe o trotinetă Splash și pornește spre Aviației. Ajuns acolo vei zări o clădire impunătoare cu fațade de culoarea lămâii și mozaicuri încântătoare. Pregătește-ți telefonul, căci urmează să ți-l umpli cu poze.  

Acum, când vei fi întrebat ce ai făcut în 2020 pe timp de pandemie, le vei zice tuturor că ai călătorit în lung și lat cu trotineta Splash. Și pentru a întări cele spuse,  îți recomandăm să arăți pozele pe care le-ai făcut. Noi în schimb promitem să-ți păstrăm secretul. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle